Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha a 16 hónapos...

Miért baj, ha a 16 hónapos kisfiamat angolul is tanítom?

Figyelt kérdés
A férjemmel mindketten jól beszélünk angolul és teljesen természetes nálunk, hogy a picinek is énekelünk angolul, mondókázunk vele angolul, sőt a tárgyak, állatok neveit is mondjuk angolul a magyar mellett, de a családunk nagyon furán néz ránk ilyenkor és baromságnak tartják. A pici nagyon élvezi ezeket a játékokat és gyorsan tanulja a szavakat, így nem hinném, hogy árt neki. Nektek mi a véleményetek?
2015. máj. 24. 22:13
1 2 3 4
 1/35 Ditta323 ***** válasza:
45%
Ha lehetőség van rá akkor kár lenne kihagyni. Most még nagyon fogékonyak, és könnyen tanulnak, és így nekik könnyítitek az életét. Nem kell majd később küzdenie az idegen nyelvel.
2015. máj. 24. 22:15
 2/35 anonim ***** válasza:
50%
Ártani nem árt. De ha nincs angol nyelvi környezetben vagy az egyik szülő nem folyamatosan csak angolul kommunikál vele, akkor értelme sincs nagyon. El fogja felejteni, hiszen nem fogja használni.
2015. máj. 24. 22:16
 3/35 anonim ***** válasza:
45%
Mert 16 hónaposan mennyit beszél?
2015. máj. 24. 22:18
 4/35 anonim ***** válasza:
60%

azt mondják, hogy ha nem anyanyelvi szinten beszél a szülő idegen nyelven akkor jobb nem tanítani a gyereket.

és igazából úgy működne, ha egyikőtök mikor vele van angolul beszélne, mert ugyan fogékony korban van, de feledékenyek is, a hosszútávú memória 3 éves kor körül alakul ki, szóval nem elég, hogy most elmondasz minden angolul is, akkor van értelme ha napi szinten...

2015. máj. 24. 22:19
 5/35 A kérdező kommentje:
Meglepő, de nagyon sokat. Anya, Apa, Mama, Papa, Cica, Tuta (kutya), Pipi, add (add ide), tetik (tetszik) stb...Ilyen alap szavakat.
2015. máj. 24. 22:20
 6/35 anonim ***** válasza:
79%

Tök mindegy, mennyit beszél, már fentebb leírták, hogy nincs értelme ilyen körülmények között.

Van, aki meg szinte mindet mond már egyéves korára.

Szóval ezzel nincs összefüggésben.

2015. máj. 24. 22:23
 7/35 anonim ***** válasza:
53%
Azért mert butaság. Akármilyen jól beszéltek angolul, gondolom egyik félnek sincs köze igazából az angolokhoz, vagy nem éltetek kint annyit, hogy anyanyelvi szinten beszélitek, innetől kezdve pedig sosem lesz olyan hibátlan a tudásotok/kiejtésetek, hogy a gyerek tökéletesen megtanulja a nyelvet. A hibákat pedig sokkal nehezebb kijavítani. Ennek csak akkor van értelme, ha az egyik szülő angol. Nem lesz attól a gyerekednek semmi hátránya, hogy akkor tanul meg egy idegen nyelvet amikor a legtöbb kortársa.
2015. máj. 24. 22:23
 8/35 anonim ***** válasza:
72%

Valóban, ha nem tanítod anyanyelvi szinten, akkor nem igazán van értelme. Jól beszélsz angolul, de mégis mit jelent ez pontosan? Mert sokan azt hiszik, hogy jól beszélnek, de két perc Angliában tartózkodás után kiderülne, hogy csak az alaptételek mennek érettségiről.

Szerény véleményem szerint: Ha egy gyerek nem gyakorolja 10 éves koráig az adott nyelvet napi szinten anyanyelvi szinten, úgy elfelejti, mint annak a rendje.

Sok olyanról hallottam már, hogy 5-7 éves korában idegen országba örökbefogadták a gyereket és pár év után teljesen elfelejtette az anyanyelvét, mert attól a perctől fogva nem gyakorolta azt.

Ha nem tudsz minden-MINDEN-nyelvi szabályt-olyan szinten, mint magyarul-angolul, akkor kár erőltetni. Egy alapszinten meg tudod tanítani, aztán megreked azon a szinten és mikor nyelvi kérdések merülnek fel, hogy ezt hogy, azt hogy, már nem tudsz neki segíteni.

Angliában élek már 8 éve. Itt szültem mindkét gyerekem. Az egyik most ment iskolába-4 évesen kezdik-, és egészen iskolakezdésig alig tanítottam angolul, mert habár bárkivel, bármikor elbeszélgetek- és elbeszélgettem akkor is már-bármiről, tudom, hogy őrült messze állok attól, hogy anyanyelvi szinten tudjam az angolt. 2-3 éves korától kezdte tanulgatni a nyelvet főleg angol környezetből, de mivel csak pár órákat dolgoztam, így nem sok ragadt rá, jóformán suliban tanulja az angolt. Olyan természetességgel építi fel a mondatokat nyelvtanilag, mint a magyart. Ha én kezdtem volna el tanítgatni, ő is ugyanazokat a nyelvtani hibákat ejtené, amiket én.--a másik fő indok nálam a kiejtés volt, hogy teljesen helyes angol akcentussal beszéljen-ez be is jött.

Általában a szülők lelkesedése 2-3 éves kor után abbamarad a gyerek nyelvtanításával kapcsolatban-megannyiszor hallottam már ismerősöktől, családtól, hogy tanítja idegen nyelven a pár hónapos porontyot és egy idő után nem dicsekedtek, milyen szépen halad. Eltelt egy kis idő, rákérdeztem, hogy na, hogy halad...ááá, azt már rég befejeztük...emlékszik valamire? A válasz vagy az, hogy nem, vagy az, hogy pár szóra.

2015. máj. 24. 22:36
 9/35 A kérdező kommentje:
A hátrány "csak" annyi, hogy 0-6 éves kor között a legfogékonyabb a gyerek az idegen nyelvekre.A kutatások bizonyították, hogy az ilyen korú gyerekek agya még alakul, fejlődik és egy-egy új hatásra, mint mondjuk az idegen nyelvek tanulása, új idegpályák keletkeznek. Később sokkal nehezebb lesz nyelveket tanulniuk, az agyuk már kevésbé fogékony. Nem az anyanyelvünk amúgy az angol, de anyanyelvi szinten beszéljük. Az akcentusról meglátásom szerint nincs igazán értelme beszélni, hiszen világnyelv az angol és a Föld különböző pontjain más-más a kiejtés. A britek karakteresen ejtik például azt, hogy water. Az amerikaiak inkább úgy, hogy "woder", vagy "wader", d-s hangzással, míg az ausztrál ismerőseim úgy, hogy "vada". Én amúgy a brit angol szerinti kiejtést használom. Amikor tehetjük, igyekszünk angol nyelvi környezetbe is vinni őt. Ha pedig minden nap használja velünk a már megtanult szavakat, hogyan felejtené el?
2015. máj. 24. 22:45
 10/35 anonim ***** válasza:
90%
Miért is írtál ki kérdést, kedves kérdező?
2015. máj. 24. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!