Miért baj, ha a 16 hónapos kisfiamat angolul is tanítom?
De azt is kutatások mutatták ki, hogy az idegennyelvnek ilyen kis korban úgy van értelem, hogy vagy olyan környezetben éltek (pl. külföldön és akkor játszótéren, oviban eltanulja) vagy az egyik szülő csak azon a nyelven kommunikál vele.
A "klasszikus" nyelvtanításnak nincs értelme iskolás korig egyáltalán. Még az ovis nyelvtanítás is hülyeség.
Igen, általánosban is ezekkel kezdik :)
Addig meg nincs értelme. Nem fog lemaradni semmiről sem.
12 esre
én ismerek eg néet nőt, Mo-n él a magyar férjével, neki specielaz 1-2 évese simán értette már az extra bonyolult, összetett és hosszú német mondatot is, teljesen egyértelműen reagált. felesleges egyszerű szavakat használni.
sőt mi több! még magyarul is(anyanyelvünkön is) úgy lenne helyes tanítani a saját gyermekeinket hogy pl minél tartalmasabban, sok melléknévvel ellátva beszélünk hozzá, nagyon jót tesz a szókincsének, kifejező képességének!
*1 nap alatt 10 szót tanul meg egy gyermek.
az 100 szót jelent 10 nap alatt...
nem kell leragadni alapszavaknál, sőt, jobb nem leragadni
Gyorsan eljutsz a bonyoult mondatokhoz. Olyan gyorsan, mint ahogy a magyarban. Ha anyanyelvi szinten akarod megtanítani, akkor gondold el, hogy mennyire beszél magyarul egy magyar gyerek 5-6 évesen. Akkor már bonyoult mondatokat is tudnak. Ilyen szinten kell tudnia angolul is, ha anyanyelvi szinten akarod megtanítani.
Mivel azt írtad, hogy anyanyelvi szinten űzöd a nyelvet és fogtok vele mindig angolul foglalkozni, azt mondom hajrá. De csak is így van értelme.
Azon kívűl nem értem, hogy most mért írtad ki a kérdést. Inkább dicsekvésnek hangzik.
A család, ismerősök lehet irígyek.
Angol tanár vagy, vagy honnan tudsz anyanyelvi szinten angolul?
Egyébként anyanyelvi szinten csak az tud, aki születésétől kezdve egyenértékű nyelvként tanulta a nyelvet. Mondjuk az anyjától magyarul, az apjától angolul. Aki később tanult, az csak majdnem anyanyelvi szinten beszéli, de annak is mindent, de mindent ugyanúgy ki kell tudni fejezni a másik nyelven is, és mindegynek kell lenni, hogy angolul vagy magyarul szólal fel-úgy értem az agyának mindegy.
Ha nem ennyire beszél valaki másik nyelvet, akkor nem anyanyelvi szinten beszél.
Bocsánat a szörszál hasogatásért, de azért a fogalmakat helyesen használjuk.
Egyebkent hadd kerdezzem mar meg, hogy mi az, hogy anyanyelvi szint? Anyanyelvi szinten csak az beszel angolul, akinek az angol az anyanyelve. Konyvekbol, meg innen onnan nem lehet megtanulni angolul, irto nagy arconcsapas volt, mikor Angliaba kikoltoztem.. teljesen uj dikenziok nyiltak meg igazabol.. a 600 fele ideido nagyreszet el is felejtettem, egyszeruen nem hasznaljak. A nagy reszet a dolgoknak, amiket tanultam, azt nem hasznaljak a hetkoznapokban. Tehat kerdes, hogy vajon a tankonyveknek megfeleloen tanitod-e, amit tokre nem.fog tudni hasznalni, vagy a koznyelvre tanitod-e, amivel viszont szivni fog a suliban..
Mondjuk ilyen melysegben kar is belemenni a temaba, 16 honaposrol beszelunk. Amennyiben otthon nagyreszt magyarul beszeltek hozza, ugy nem latom ertelmet annak, hogy tudja, hogy cat meg dog, de baja nem lesz tole
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!