Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem 100 százalekos angol...

Nem 100 százalekos angol tudással érdemes angolul szavakat tanítani a gyereknek vagy csak többet ártok vele?

Figyelt kérdés
5 éve még elég jól ment az angol, mára már rosszabúl megy sokszor gondolkodok a szavakon amiket régebben tudtam, filmeket bírom nézni gond nélkül angolul , a kiejtésem sem rossz viszonylag sok szót is tudok de a foyékony beszédtől mesze vagyok, van itthon direkt gyerekenek való első 1000 szavam angolul elkezdjem a gyerekkel vagy így csak ártok neki és megkavarom a fejét?

#Angolozás babával
2020. szept. 20. 20:22
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
78%

Hány éves a gyerek?

Egy Mo-on született és itt élő gyerek, hacsak nem kétnyelvű családba érkezik, soha nem fog úgy beszélni, hogy az tökéletes legyen. Ilyenformán elszúrni sem tudod, ha csak olyat mondasz, amiben biztos vagy. A tendenciát elnézve meg rosszul beszélni is jobb, mint sehogy, ahogy a lakosság kétharmada nem tud semmilyen nyelven. Ennél még hibásan is jobb beszélni.

2020. szept. 20. 20:24
 2/33 anonim ***** válasza:
41%
Szuper dolog szerintem! Emlekszem milyen sokat szamitott mikor gyerekkent angol nyelvu szamitogepes jatekokkal jatszottam rengeteg szot tanultam.
2020. szept. 20. 20:28
 3/33 anonim ***** válasza:
67%

Semmi értelme. Egy gyerek az anyanyelvi, de minimum több órányi idegen nyelvi társalgásra vevő. Szavakra nem...

Ismerősök USA-ból költöztek haza több év után, a gyereknek annyi ragadt meg, amit az oviból hallott. A magyar anyanyelvű szüleitől el sem fogadta az angolt.

2020. szept. 20. 20:30
 4/33 anonim ***** válasza:
13%
Igaz, ahogy mondták előttem, nem úgy fog felnőni, hogy jól beszéli az angolt, de lehet megéri. Ha elég idős, a gyerek sorozatok angolul mégtöbbet tudnak majd segíteni. Idősebb korában majd ha mondjuk németes osztályba megy, legalább tud valamennyire angolul.
2020. szept. 20. 20:37
 5/33 A kérdező kommentje:
7 hónapos a babánk, még ráér szerintem 1 eves kora után, úgy képzeltem én hogy angolul nézünk meséket majd, néha pedig lapozgatjuk az angol könyvet ami színes tele van képekkel és matricákkal. Ha nem árt neki egy próbát megér :)
2020. szept. 20. 20:49
 6/33 anonim ***** válasza:
43%
Én alapból ellene vagyok minden ilyesminek. Majd tanul, ha akar nagyobb korában. Bizonyítottan nem lesz előbb folyékony angol tudása, ha 2 évesen kezded el tanítani neki, mintha 10 évesen kezdi el tanulni. Én nem tanítanám, főleg, ha nem beszélnék anyanyelvi szinten.
2020. szept. 20. 20:58
 7/33 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem meg kárára semmiképp nincs. Ha csak 5 szót megjegyez, már 5-t biztosan tudni is fog. Tesómék így csinálták, ahogy te mondod, az ovis már alap dolgokat simán el tud mondani és a meséket is érti. 10 évesen is megtanulhatná, persze, de most még egyrészt nem tekinti tanulásnak, másrészt, most még nem kell mellette mást is tanulnia, akkor meg miért ne?
2020. szept. 20. 21:00
 8/33 anonim ***** válasza:
31%
Attól még, mert más a véleményem, nem kéne lepontozni.
2020. szept. 20. 22:10
 9/33 anonim ***** válasza:
12%
Dehogy ártasz vele! Minden plusz jól jön. Szerintem hajrá!
2020. szept. 20. 22:19
 10/33 anonim ***** válasza:
60%
Ez így van. Csak sokan nem tudják, hogy a "hasznos a válasz" és az "egyetértek a válasz tartalmával" nem ugyanazt jelenti. Így ezen az oldalon a lepontozás azt jelenti inkább, hogy nem szimpatikus a válaszod, én ezt vettem észre. Vagy a gombokat kellene megváltoztatni, vagy a népet edukálni.
2020. szept. 20. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!