Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én reagálom túl? (Anyós)

Én reagálom túl? (Anyós)

Figyelt kérdés
Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, mert ilyenkor tombolnak a hormonok, azért is vagyok kiváncsi a véleményetekre. Anyósom alapból nagyon rendes, és sokat segít nekünk, de engem zavar, hogy az akaratom ellenére ellátt kéretlen tanácsokkal, megjegyzésekkel, meg hogy ne vegyem fel állandóan, mert elkényeztetem, most komolyan nem vehetem a kezembe a saját gyerekem??? Meg hogy ő lefagyasztotta annak idején az anya tejet, de nekem pont csak annyi tejem van, amennyit meg is eszik a fiam, ezért nem marad, amit lefagyaszak, most akkor emiatt rossz anya vagyok, mert nem fagyasztok le tejet? Én pl. tápszeres baba voltam, anyukám mondta, mégis egészséges voltam mindig, rendben felnőttem. Szerintetek kinek van igaza? Illetve leírnátok, hogy nálatok beleszólt-e az anyós, és hogy oldottátok meg? Szóval praktikákat is várok, hogyan kezeljem, ha ilyen van. Egy mindössze 3 hete született fiú anyja.
2020. aug. 22. 09:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
89%

Anyósom terhesen kezdte. Ne egyek ezt meg azt, ne vegyek fel ilyen meg olyan ruhát.... elengedtem a fülem mellett.

Azt miután megszületett a fiam, 2 hónapos volt, miért nem etetem húslevessel? 4honaposan mi az, hogy még nincs foga? 6hónaposan miert nem áll még 2 lábon?

Ilyenekkel traktált. Emellett tuti mindig a legrosszabbkor jött, pedig a 16hónap alatt ha 5ször itt volt.

Végighallgattam, majd úgy neveltem a gyerekem, ahogy nekem jó, ahogy én gondolom.

Aztán 1 éves lett a fiam, több ok miatt leszoktattam a szoptatásról (nekem rengeteg tejem volt, mégsem fagyasztottam le egy cseppet sem, csak hogy erre is válaszoljak) én voltam a világ legnagyobb szégyene. Elmondott mindennek, mert nekem az a dolgom, hogy ha kell, akár 4éves koráig szoptassam, hisz ezért vagyok.. nem vagyok anya, hanem egy csak magamra gondoló öntelt ri.anc... ezekkel a szavakkal... na itt az összes, a terhesség eleje óta gyűlő feszültséget kiadtam magamból, ordítottam szó szerint vele. Azóta 1x láttuk, az esküvőnkre beállított hivatlanul, ahol jelenetet rendezett, mint kiderült, bosszúból, mert nem hallgattam rá, mikor az unokáját akarta neveltetni velem.

Szóval én még a legelején tisztáznám, hogy az én gyerekem, ha tanácsra lesz szükségem majd kérdezek, de addig is hagyjon békén, hisz úgy nevelem ahogy az nekem illetve páromnak tetszik.

2020. aug. 22. 11:38
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

11es az én anyósom is ilyen volt. A 3 hónapos anyatejes babamat pürével , 4 hónaposan lisztlevessel akarta tömni , aztán nem értette miért kanállal miért nem cumisuvegbol adom neki a főzeléket , és képes lett volna az újszülött gyereket egy órát rütyülni , mert ugye nem lehet még éhes , nem telt le a 3 óra.

Valószínű jószándék vezette, csak ilyenkor ugye szülés után teljesen meg borítják az ember a hormonok , bizonytalanok vagyunk , és megerősítésre nem kritikára lenne szükségünk . Szerintem ne vedd magadra amit mind. Bólogass aztán amit akarsz megfogadsz , amit nem azt nem.

2020. aug. 22. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!