Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én reagálom túl? (Anyós)

Én reagálom túl? (Anyós)

Figyelt kérdés
Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny, mert ilyenkor tombolnak a hormonok, azért is vagyok kiváncsi a véleményetekre. Anyósom alapból nagyon rendes, és sokat segít nekünk, de engem zavar, hogy az akaratom ellenére ellátt kéretlen tanácsokkal, megjegyzésekkel, meg hogy ne vegyem fel állandóan, mert elkényeztetem, most komolyan nem vehetem a kezembe a saját gyerekem??? Meg hogy ő lefagyasztotta annak idején az anya tejet, de nekem pont csak annyi tejem van, amennyit meg is eszik a fiam, ezért nem marad, amit lefagyaszak, most akkor emiatt rossz anya vagyok, mert nem fagyasztok le tejet? Én pl. tápszeres baba voltam, anyukám mondta, mégis egészséges voltam mindig, rendben felnőttem. Szerintetek kinek van igaza? Illetve leírnátok, hogy nálatok beleszólt-e az anyós, és hogy oldottátok meg? Szóval praktikákat is várok, hogyan kezeljem, ha ilyen van. Egy mindössze 3 hete született fiú anyja.
2020. aug. 22. 09:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Mikor jutunk túl ezen? Mikor értik meg végre az anyák, hogy a saját gyereküket úgy gondozzák ahogyan nekik jó? Miért nem hisznek magukban? Miért kell egy anyának megkérdőjeleznie önmagát más miatt?

Az istenért. Szültél egy gyereket. Tiszteld már annyira önmagad, hogy kiállsz magadért!

2020. aug. 22. 09:58
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Kérdezz vissza, hogy ő mit csinált, amikor az anyósa kéretlen tanácsokat osztott.
2020. aug. 22. 10:01
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is jó volt mindig a kapcsolatom a férjem anyukájával, majd jött a babánk és megváltozott, voltak próbálkozásai, meg akarta mondani, mit csináljak, így 3-4x erőteljesen megmondtam neki a véleményemet, azóta tudja, mi merre hány méter. Igy megint felhőtlen a kapcsolatunk, mindenki tudja a maga "helyet".
2020. aug. 22. 10:05
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
És miért baj, hogy elmondja, hogy ő fagyasztott le tejet??? Ha akarsz te is fagyassz le. Ha nem akarsz, akkor ne. De beszélgetni attól még szabad.
2020. aug. 22. 10:06
 5/12 anonim ***** válasza:
34%
Amíg nem állsz a sarkadra, itt hiába panaszkodsz nem fog változni a helyzet. Anyódos ahhoz paraszt, te meg gyáva.
2020. aug. 22. 10:07
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Mondd, hogy te együttélsz az ő "nevelési elvével". 🤣 Hát és nem érzed követendő példának
2020. aug. 22. 10:10
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
Abban pedig igaza van az egyik válaszolonak, hogy amíg nem állsz a sarkadra, nem fog változni semmi. Van egy távoli barátnőm, aki ha osszeulunk, állandóan panaszkodik az anyosara, hogy milyen, állandóan ott van, beleszol a dolgokba, de ő sosem szól, csak celozgat stb... Én meg sosem értem, miért nem mondja meg 1x a magáét neki, de ahhoz nem elég bátor, könnyebb panaszkodni.
 8/12 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk anyum szokta mondani ezt a ,,ne vedd ölbe egyszerre, mert sose tudod letenni" mondatot.Meghallgattam és aztán csináltam ahogy én akartam.Nem lett ölbebaba és ezt utólag ő is látja, elismeri.Nekik is ezt mondogatták állandóan szerintem ezért mondta az embernek.

A tej olyan, hogy mondhatod, hogy mama nincs annyi tejem ,hogy lefagyasszam épp csak elég.Arra úgysem lehet azt mondani, hogy de mert akkor is.

Ha eddig nem volt problémád az anyósoddal, ha jól kijöttök akkor ezeket csak túlreagálod valószínűleg, mert úgy érzed kritika feléd, holott csak a saját tapasztalatait próbálja átadni.Nyilván benne meg sem fordul, hogy te ezt rosszul éled meg, negatívnak vagy kritikának érzed, mert jó kapcsolatot ápoltok.

9/12 Reni 28 ***** válasza:
82%
Hú nálunk is volt ilyen, ha több tápszert evett mint ami a dobozon volt ajánlás, akkor elhízlaltuk, ha éppen kevesebbet akkor éheztetjük... A hozzátáplálásnál is mondta hogy miért nem adok neki rendes kaját, mert a fiai már 4 hósan azt ették amit főzött. Meg tejet stb. Most a szobatisztasággal van elfoglalva holott 2 múlt nem sokkal, mondtam neki hogy az én dolgom meddig pelenkázom. Meg a 7 éves unokatesójához hasonlította hogy neki sincs pelusa mikor a fiam nem akarta levenni 🤦‍♀️
2020. aug. 22. 10:18
 10/12 anonim ***** válasza:
83%

Az igaz, hogy szülés után az ember jobban ugrik mindenre. Teljesen ártatlan mondat is lehet, hogy ő lefagyasztotta a tejet, simán lehet, hogy beszélget, nem arra utal, hogy te szar vagy, mert nincs elegendő mennyiség lefagyasztani, csak téged zavar, hogy nincs, ezért ezt hallod ki belőle.

Ha azt mondod valakinek, vettél egy üveg szilvalekvárt, ő meg ezt válaszolja két napja vett egy baracklekvárt, akkor az sértés? Leszólja a lekvárodat? Nem hiszem, csak beszélget.

2020. aug. 22. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!