Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok erről az anyáról?

Mit gondoltok erről az anyáról?

Figyelt kérdés

1 éves a babája.Anyuka nem szereti a játszótéri bandákat,ezért főként akkor járnak játszira ha nincs ott senki (elég korán kelősek) vagy kevesen vannak és mondjuk nem kell várni a hintára.Nem járnak babaúszásra,ringatóra,játszóházba,stb.Nincsenek tanuló fisher price játékaik.

Sokat sétálnak,otthon játszanak.Építőkockáznak,könyvet olvasnak,(a baba nagyon szereti a könyveket),csészerakosgatóznak,stb.Éjszaka még felkel a kicsi és kell egy pár korty cici hogy visszaaludjon.Van néhány egyidős baba akivel találkoznak kb 2 hetente.Hétvégéket a mamáknál töltik,ilyenkor rájuk hagyják néhány órára és elmennek a férjével fagyizni,moziba,stb.

2010. aug. 4. 19:47
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Igen,már írtam,hogy rólam van szó.Én kertes házban éltem 25 évig,de a párommal külön költözni csak panelba tudtunk.Udvaron játszottam,hintáztam,homokoztam,stb.Mivel a szüleim még ott élnek,így a babám ha ott vagyunk egész nap kint van.Ahogy írta vki:kutyasz@r mentes homokozó,stb.Nem célom,hogy kikerüljünk másokat az utcán vagy játszótéren,de direkt nem megyek oda senkihez.Figyelem a babám igényeit,de az az igazság,sokkal jobban szeret a mamájával kézenfogva sétálni vagy levelekt nézegetni,mint más gyerekekkel ülni a homokozóban.Ez nem tudom mennyire baj,félek ez is miattam van.Szívesen szaladgál utcán kutyák után és ül le hársfabogyót szedni.Ha arra jön egy babakocsi,akkor mondja hogy baba és nem is érdekes tovább a gyerek.Azért is tudom hogy furcsának tartanak,mert a gyerekem kb méterenként leül az utcán a földre és mindent (levelet,gyümölcsöket,ágakat,csikket nyilván nem engedem) felvesz,szalad vele egy kört,eldobja,megfogdossa.Hallottam már konkrétan hogy azt mondták,hogy miért nem viszem játszótérre,nem normális,hogy így játszon az utcán.És dobd el mert fúj,kakás.Ha én megengedem neki,miért szól bele?Az utcán amúgy tényleg nem szbad leülni játszani?
2010. aug. 5. 10:51
 32/33 A kérdező kommentje:
Annyivel egészíteném még ki,hogy viszem én játszóra,csak kb 5 perc után tartja a kezét hogy vegyem fel és menjünk.
2010. aug. 5. 10:52
 33/33 anonim ***** válasza:
Persze, de ez tényleg gyerekfüggő! Mi min. 1 órát vagyunk kint, de az ált. nem elég a kislányomnak, neki kell a 2-2,5 óra úgymond bandázás a játszótéri kis barátnőivel. Teszem hozzá, hogy már nekem is van társaságom és nem értem, hogy miért kell általánosítani és elkülöníteni az anyákat játszótéri és nem játszótérire??? :O Talán én lakom jó helyen vagy én választottam jó játszót, de mi nem beszéljük ki azt, aki nem jár játszóra vagy fél óra után tovább megy, jó kis társaság gyűlik össze és addig amíg a gyerek kitombolja magát, mi is beszélgethetünk. Persze van aki kifejezetten kérkedik a gyerekével vagy irigy vagy csilivili játékokat villogtat,de ez a kis hányada a csoportnak. Ha a gyerek nem érzi jól magát a játszón, az lehet alapból, mert ilyen típus vagy még nem érett meg rá vagy érzi, hogy az anyuka is marha pocsékul érzi magát és átragad rá is. Egyik kismama újságban nemrég pont azt olvastam, hogy a gyerek példát vesz a szülőről még a játszón is, ha az anyuka full elkülönül, nem szól senkihez , elzárkózik, akkor a gyerek is hasonlóan viselkedhet. Nem biztos, de elképzelhető. De tényleg mindenki másképp csinálja, mi se minden nap játszózunk, elmegyünk Állatkertbe, a ligetbe vagy csak nagyszülőkhöz, de mi se kertes házban élünk, szóval jól jön a játszótér is.
2010. aug. 5. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!