Mit gondoltok erről az anyáról?
1 éves a babája.Anyuka nem szereti a játszótéri bandákat,ezért főként akkor járnak játszira ha nincs ott senki (elég korán kelősek) vagy kevesen vannak és mondjuk nem kell várni a hintára.Nem járnak babaúszásra,ringatóra,játszóházba,stb.Nincsenek tanuló fisher price játékaik.
Sokat sétálnak,otthon játszanak.Építőkockáznak,könyvet olvasnak,(a baba nagyon szereti a könyveket),csészerakosgatóznak,stb.Éjszaka még felkel a kicsi és kell egy pár korty cici hogy visszaaludjon.Van néhány egyidős baba akivel találkoznak kb 2 hetente.Hétvégéket a mamáknál töltik,ilyenkor rájuk hagyják néhány órára és elmennek a férjével fagyizni,moziba,stb.
Hú, én gyűlölöm a játszótéri bandázást!
Azért mert valaki anya lett, még nem hiszem, hogy feltétlenül ismerkednie kell más anyukákkal, ha van más barátja, rokona, akivel megbeszéli a dolgait.
Ez nem egy klub!!!
Engem halálra idegesítenek az anyukák, akik az én vállamon akarják - idegenként - állandóan kisírni az életük bánatát, mert nem azért megyek játszótérre, hogy ideiglenes - képzetlen - pszichológusa legyek másoknak!
Szerintem tök normális.
És szerintem "falkában" az anyukák elviselhetetlenek!
Sokszor szégyellem magam helyettük, főleg olyankor, mikor ahelyett, hogy a gyerekekre odafigyelnének, félrevonulva másokon köszörülik a nyelvüket... mint most TE!
21:53-as vagyok, bocsi, most olvastam végig a kommentjeidet.
Azt hittem megint egy "falkában" járó anyuka akadt "koncra".
Én egyébként ugyanilyen vagyok, bár babaúszásra járunk, de csak megyünk és jövünk.
Vannak babás barátaink, akikkel összejárunk, és semmi kedvem csak azért mások életét végighallgatni, mert anya lettem, mint ők.
Szerintem tök normális vagy.
Én meg felhúztam magam a kérdésed miatt, mert magamra vettem... :-D
Bocsi még egyszer.
Nézd... akkor ő milyen anya?
-nem jár játszótérre, mert nincs!
-nem jár babaúszni, ringatóra, stb... mert nincs és nem utazik érte 50 km-t
-nincs FP játék
-nincsenek a közelben olyan anyukák, akikkel együtt lehetne, mert egy nyugdíjasparadicsomban/faluban lakik
-1 barátnő van 2 gyerekkel, akivel jó ha havi 1szer találkozik, mert anyuka ott már dolgozik
-nagymamával közös házban, de külön szinten laknak, és a gyerekeket nem lehet rábízni hosszabb időre (pl egy mozi erejéig), csak amíg heti 1szer vásárolni mennek...
-van sok játék, de nem márkásak, hanem olyanok, amik a különböző készségeit fejlesztik, a gyerek megőrül értük:)
-van udvar, homokozó, motor, hinta, ahol a gyereknek csak a szülő, nagyszülő a játszótárs, mert nincs ki meglátogatná őket (barátnőt kivéve havi 1szer)
-sokat sétálnak, motoroznak a környező utcában, de nincs ki csatlakozna hozzájuk, mert nyugdíjas övezet...
-van kistesó(7hós), akivel egyenlőre még nem tud játszani a nagyobb (28 hónapos)
Nyugodj meg, az én anyám is hidegrázást kapott a játszótéri anyukáktól anno, és én sem szerettem kicsiként, szóval mi sem nagyon mentünk. De normális felnőtt lettem, gyerekként, tiniként, felnőttként is sok ismerősöm és barátom van, nem lettem kevesebb, mint akik a játszón szocializálódtak.
Én sem szeretem a játszós bandákat (ördögi kör szerintem, már van egy összeszokott csapat, akik összejárnak kávézgatni a játszón kívül is, aki nem csapattag, annak annyi, viszont ha nem közeledsz feléjük, akkor sose leszel "tag", remélem értitek, hogy gondolom. Egy két számomra szimpatikus anyukával találkoztam már a játszón is, de látszott, hogy ők sem "bandatagok", viszont, gondolom mert ők is keveset járnak, velük ritkán futunk össze), a lányom miatt megyünk, de nem minden nap, mert inkább sétálunk nagyokat, meg kismotorral száguld, és max. a séta végén beugrunk egy hintázásra vagy mászókázásra/homokozásra, de semmi több. Próbálok neki itthon mindent megadni, egész nap vele foglalkozom, a házimunkát is csak az esti elalvás után csinálom többnyire. Remélem azért neki sem lesz ebből gondja a későbbiekben, bár a baráti körben sok korabeli gyerek van, velük sűrűn összejárunk.
A tanuló játékok, és egyéb drága holmik meg jók, de sokkal fontosabb szerintem, hogy a szülők legyenek a gyerek mellett, és együtt mondókázzanak, meg gyurmázzanak, stbstb. Tanuló kutyusunk nekünk is van, de a lányom jobban szereti pl, ha én énekelek neki, akár ugyanazokat a dalokat, pláne, ha még bohóckodom is mellé.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!