Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is ilyen koszos a...

Másnak is ilyen koszos a gyereke, vagy én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

6 hónapos, most tanult meg kúszni és folyamatosan mocskos. Pedig rendszeresen felmosok. Legutóbb tegnap délután. Ma fehér body van rajta de már okádék, hogy néz ki.

Férjem szerint, nem kell vele foglalkozni, a gyerekek összekoszolják magukat, adunk rá tisztát, ha elmegyünk otthonról. De én undorodom a koszos ruhától. Magamon se viselem el a legkisebb foltot se. Azonnal átveszem. Nem is értettem soha az olyan beszámolókat, hogy fáradt anyuka lehanyt pólóban tengeti napjait. Ilyesmi nálam kizárt, előbb venném le és flangálnék pucéran.

Sajnos az utcánk még nincs leaszfaltozva, így rengeteg por jön be a házba, ahányszor elmegy egy autó, de na.

Nyugtassatok meg, hogy ez normális, hogy a kúszó-mászó koszos, vagy adjatok tippeket mivel lehet csikorgosra tisztítani a padlót meg a jatszoszonyeget (Mosható anyagú, polifoam szeru), mert én megőrülök. Minden pelenkázásnál új ruhát adok rá 😏

2020. aug. 6. 12:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Boldog gyerek piszkos :-) Szerintem a saját, felnőttkori higiéniamániánkat nem érdemes a gyerekekre kivetíteni.
2020. aug. 6. 13:05
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Linole vagy padló vam?
2020. aug. 6. 13:05
 3/19 anonim ***** válasza:
93%
Amikor panelban laktunk, akkor mindig tiszta volt a kisfiam. Na most a kislányomnál más a helyzet, egész nap kint saraznak. Rettenetesen koszosak már délre. Akkor fürdenek alvás előtt.
2020. aug. 6. 13:07
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
Még most lazulj le ezügyben,mert ennél csak koszosabb lesz. Igaza van a férjednek ebben. A gyerek megy, felfedez és igen ez ezzel jár,őt nem érdekli,hogy piszkos a ruha ami rajta van. Ez csak minket felnőtteket zavar,neki semmi baja nem lesz. Úgyis megunod a napi 5 átöltöztetést,hagyd úgy. Ha elmentek valahova akkor adj rá másik ruhát. Egyébként engem is zavart emlékszem,de már itthon nem érdekel. 3éves a fiam,hát ő is ahogy néha kinéz.😆😱🙈
2020. aug. 6. 13:08
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, picit megnyugodtam. Még nem állok készen a kis baba illatú, tiszta idillt elengedni szerintem.

A legtöbb helyen parketta van egyébként.

2020. aug. 6. 13:13
 6/19 anonim ***** válasza:
89%
Csatlakozom az utolsóhoz, ez később csak rosszabb lesz! Látnád a 4 éves lányom! :D
2020. aug. 6. 13:13
 7/19 anonim ***** válasza:
85%
Engem is zavar a piszkos, kajafoltos ruha, egy egészséges határig. Jól csinálod, ha elmentek otthonról öltöztesd át. A fiam 16 hónapos, hagyom mostanában egyedül enni. Gondolhatod, hogy néz ki mondjuk egy kis paprikás csirke után. Olyankor nem csak átöltöztetem, de meg is fürdetem ha úgy van. Van, amikor az udvaron csinál pocsoját, és abba mászik bele. Iszonyat boldog tud lenne olyankor. 😀 persze ennek a vége az, hogyha bemegyünk újra átöltöztetem, fürdetem. Ha csak 1 kicsit koszos, például a padlótól. Vagy ha cska 1 kicsit maszatolja össze a ruhajat, (mondjuk a kuki folt látszik rajta) azt nem veszem le róla. Ez egy ilyen korszak. Van már 2 nagyfiam is, velük is eljátszottam ezt. Néhány év, és azért egész tisztán fogják már tudni tartani a ruhájukat. (Bár oviból, suliból sokszor olyan homokosan retkesen jöttek haza, hogy volt, hogy nem ismertem rájuk) De mosógép van, 1 mozdulat kimosni a ruhákat. ( Az már más tészta, hogy én mindent vasalok, az piszok sok idő. )
2020. aug. 6. 13:19
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél szürkés színű, mintás ruhákat neki, azokon nem látszik annyira, mint a fehéren. ;-)

Amúgy, komolyra fordítva a szót, ha nincs leaszfaltozva az utcátok, az nagyon sokat számít. Bútorokon nem tapasztalod a por lerakódást?

2020. aug. 6. 13:20
 9/19 A kérdező kommentje:
De hat folyton minden poros. Agyamra megy amugy. De most hogy itthon vagyok jobb, mert csak végig szaladok a portorlovel. Amig dolgoztam, néha brutal méreteket oltott a por, mire hétvégén takarításig jutottunk.
2020. aug. 6. 13:24
 10/19 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk szerencsére nem ilyen a környezet, nem poros a lakás, pedig nem vagyok megszállott. Felmosni is hetente szoktam, de nem koszos fehér bodyban se a gyerek a kúszás-mászástól. Mástól igen, ha kimegyünk. De bent nem.

Csak az utca felől tudsz szellőztetni?

2020. aug. 6. 13:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!