Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is ilyen koszos a...

Másnak is ilyen koszos a gyereke, vagy én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

6 hónapos, most tanult meg kúszni és folyamatosan mocskos. Pedig rendszeresen felmosok. Legutóbb tegnap délután. Ma fehér body van rajta de már okádék, hogy néz ki.

Férjem szerint, nem kell vele foglalkozni, a gyerekek összekoszolják magukat, adunk rá tisztát, ha elmegyünk otthonról. De én undorodom a koszos ruhától. Magamon se viselem el a legkisebb foltot se. Azonnal átveszem. Nem is értettem soha az olyan beszámolókat, hogy fáradt anyuka lehanyt pólóban tengeti napjait. Ilyesmi nálam kizárt, előbb venném le és flangálnék pucéran.

Sajnos az utcánk még nincs leaszfaltozva, így rengeteg por jön be a házba, ahányszor elmegy egy autó, de na.

Nyugtassatok meg, hogy ez normális, hogy a kúszó-mászó koszos, vagy adjatok tippeket mivel lehet csikorgosra tisztítani a padlót meg a jatszoszonyeget (Mosható anyagú, polifoam szeru), mert én megőrülök. Minden pelenkázásnál új ruhát adok rá 😏

2020. aug. 6. 12:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De jó neked 🙂 sajnos mindegy honnan szellőztetek tapasztalatom szerint, mindenképp bejön ez a hülye por. Amúgy az utca felől csak annyit szoktam amennyit muszaj az adott szobát (az a mi hálónk, reggel este van nyitva az ablak általában).
2020. aug. 6. 13:32
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
Én már egy ideje hanyagolom a világos egyszínű ruhákat. Sötétebb színűt és mintásat adok rá, úgy később éri el az ingerküszöböm. Pedig minden nap felmosok, de hát összekússza a lakást, és egy délelőtt alatt botrányosan tud kinéznia fehér ruha. Nem is értem hogy van ez. Alig várom hogy mászzon, akkor talán kevésbé lesz koszos a teljes gyerek idebent.
2020. aug. 6. 13:56
 13/19 A kérdező kommentje:
12 láttam olyan bodyt amiről felmoso rongy bigyokak lógnak. Persze csak poén, de nem is tűnik már olyan hülyeségnek 😀😀
2020. aug. 6. 14:26
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Az én gyerekem is folyamatosan egy merő retek, amióta elindult. Mindenhová bemászik, megvizsgál, előszedi a véletlenül fel nem fedezett pormacskákat, ha lemegyünk, akkor minden létező tócsába beleugrik, minden vackot felszed, magára ken, hempereg a földön, a homokban, ha levél kupac van beleugrik, a lenyírt füvet a ruhájába dörgölte, mert zöld színe volt, ha nem figyelek lefekszik a kutya mellé a kutya ágyába, ami a kertben van és szintén nem tiszta, vagy bebújik mellé a kert végébe kapart gödörbe és bíztatja, hogy tovább ásson és mindkettő tiszta föld lesz.

Szóval szerintem készülj, mert ez csak sokkal rosszabb lesz.

2020. aug. 6. 16:34
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
Engem rettenetesen zavart ha akár egy folt is volt a ruháján. Aztán anya lenyugtatott. Elkezdett egyedül enni 1 éves kora körül, az egész ebédlő tiszta étel volt. Napi szinten mostam csak az ő ruháit. Aztán elengedtem a dolgot, ha nagyon koszos átöltöztetem vagy ha megyünk valahova. Nyugi lesz még rosszabb. Most 2 éves, az előbb úszott végig az udvaron a sárban 🤣
2020. aug. 6. 17:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Az első másfél évben a legkisebb folt miatt átöltöztettem és azonnal rámentem foltkezelővel ha olyan jellegű volt. Most 2 éves, egy disznó könyörögne a dzsuvaság receptjéért, borzalmasan tud kinézni de én azt már elengedtem itthon. Utcára nem viszem redvásban, és én sem lépnék ki soha így de legalább itthon megspórlolok magamnak 1-2 mini idegösszeomlást a kosz miatt. 😅
2020. aug. 6. 20:08
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 1 éves, egy nap kb.4-szer kell átöltöztetni. Ha esik egy csepp eső másnap .egtalálja annak az egy szem víznek a tócsáját, melegben kiviszek neki kis vödörbe langyos vizet és pancsol vele, dobálja a kavicsokat, diót, kislabdát bele. Ha majd tanul járni es tottyan le akkor a kis popójánál lesz mindíg piszkos, meg a térde amikor mászik. Én így szeretem mert tudom hogy boldog, jól érzni magát 😊
2020. aug. 6. 21:52
 18/19 anonim ***** válasza:
34%
Szűz csillagjegyemhez hűen fóbiásan ódzkodom a kosztól, kiborulok a koszos dolgoktól, egyszerűen kényszeresen törekszem a tisztaságra. A napom abból áll, hogy a 1,5 évest 20x átöltöztetem, 0-24 pakolok utána, evésnél körbetekerem tetrapelusokkal mint egy múmiát vagy nyáron pucéran eszik mert nem bírom elviselni ha koszos lesz a ruhája. Átérzem amit mondasz teljes mértékben. Tudom, a koszos gyerek a boldog gyerek és hagyom dagonyázni, pocsolyában ugrálni stb ha arra vágyik de utána haladéktalanul makulátlan szettet kap. Egyébként egy kisgyerek a világ egyik legrendetlenebb dolga, minden nap hatszor majd felrobbanok de ez van, nem tudok mit kezdemi ezzel a kényszeres tisztaságmániámmal. 🤷‍♀️
2020. aug. 6. 22:23
 19/19 anonim ***** válasza:
A földön kúszik.Tisztább nem lehet,tehát igen,koszolódik.Sőtt,állatunk van tehát nekünk szőröződik is.Nem cserélek rajta minden percben ruhát mert felesleges,gyerek.Had koszolódjon.A porcicákat és a szőrt le szoktam róla szedővel görgetni,a kezét mindig mosom,hogy ne kerüljön semmi a szájába és kész.Azon kívül had koszolja csak ameddig lehet,mosok én éppen eleget nem csinálok több melót.Meg persze őt se nyúzom,utál öltözni. :D
2020. aug. 7. 01:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!