Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lesz könnyebb egy babával?

Mikor lesz könnyebb egy babával?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kislányom és egész nap a szoptatás, ringatás, nyugtatás megy, majd éjjel ugyanaz. Mindenki azt mondta, félév után könnyebb lesz, de nem érzem. Nektek mikor lett könnyebb? Kell egy év? Vagy mikor végre bölcsibe mehet?
2020. jún. 14. 11:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%
Kislányom lassan 2, de még mindig nem könnyű. Minden kornak megvannak a nehézségei.
2020. jún. 14. 11:44
 2/24 anonim ***** válasza:
75%
7 hónapost nem kell már ennyit nyugtatgani meg pesztrálni. Alakítsd ki az önálló játék alapjait mert így a fejedre nő. Tanítgasd, játsszon sokat hason, mondókázzatok. Legyen intenzív az együtt töltött idő, és hagyd felfedezni a környezetét. Ebben a korban ennek van ideje. Már nem újszülött, hogy mindig ölben legyen.
2020. jún. 14. 11:45
 3/24 anonim ***** válasza:
59%
Utolsónak igaza van, sőt, valójában már rég meg kellett volna kezdeni, amit írt, így már valószínűleg rengeteget fog sírni a baba, ha nem lesz ölben, hiszen erre szoktattad rá, és nem fogja érteni, mi ez a hirtelen váltás. Szóval egy darabig még nehezebb lesz, mint eddig, ha elkezded átszoktatni a kevesebb ölben levésre, de ha azt akarod, hogy valaha is könnyebb legyen vele, akkor érdemes megcsinálni.
2020. jún. 14. 11:55
 4/24 anonim ***** válasza:
62%
Az enyém 3 és szerintem nem könnyebb. Vele addig volt könnyű, amíg nem kezdett el mászni, sokat aludt és nem tudott arrébb menni rosszalkodni. Bölcsibe nem mehetett, most talán ha szobatiszta lesz és oviba megy, akkor lesz könnyebb. Ha nagyobb, először egész nap kergeted, aztán egész nap játszol vele.
2020. jún. 14. 12:09
 5/24 anonim ***** válasza:
92%
Minden korszaknak megvannak a nehézségei. Nem könnyebb lesz, csak más, és valamelyik korszakot jobban fogod venni, valamelyiket rosszabbul. De mindig az tűnik a legnehezebbnek, amelyikben éppen vagytok. A bölcsis időszak sem egyszerű, mert akkor az ember általában már dolgozik, és egyensúlyozik a munka, a háztartás és a gyereknevelés között.
2020. jún. 14. 12:10
 6/24 anonim ***** válasza:
79%

Nekem 2 hónaposan lett könnyebb. Akkor már néha elvolt magában, mosolygott, stb. Rátettem a jatszoszonyegre, nézelődött, pedig addig semmi sem használt. Eleinte csak 5 perc volt, aztán egyre tovább nőtt az az idő amikor elvolt nélkülem.

Most 5 hónapos, a járókába szoktam tenni, ha főzök, és nem ugrom azonnal, ha sír, mert néha 1 perc után abbahagyja, és nézegeti tovább a könyvet, vagy a plüsst. Természetesen ha tovább sír mint pár perc, felveszem, etetem, vagy pelust cserélek.

2020. jún. 14. 12:14
 7/24 anonim ***** válasza:
43%
Ez nekem is fura. Nem mondom, hogy rosszul csinálod, de én a babámat már három hónaposan negyed órára is le tudom rakni egyedül játszani, utána is csak velünk akar lenni, de nem sír ezért, nagyon mosolygós. Rövid ideig szopizik. Ringatni már egyáltalán nem ringatjuk, mert nehéz, most napközben a babakocsiban alszik, párszor fel-le megyek vele a jó göröngyös udvaron és alszik is, éjjel pedig együtt alszunk, szopival alszik el. Egyedül az este az, ami még nagyon nehéz, kb fürdéstől kezdve sírás, szopi van felváltva, amíg ki nem dől... most a fogzás miatt az eddigi öt órás alvásokból óránkénti kelés lett... szóval, nappal már könnyű, este nehéz. Nem lehet, hogy valami baja van, amiért ilyen nehéz vele? Reflux esetleg? Vagy letapadt izom fájhat? Vagy a foga?
2020. jún. 14. 12:23
 8/24 anonim ***** válasza:
80%

Én a fiamat sajnos nem tudtam sokáig szoptatni, ettől még nagyon anyás volt. Másfél éves korától volt könnyebb minden tekintetben és azóta mindig csak könnyebb lett.

Viszont szépen fokozatosan szerintem hagyd, hogy önállóan lefoglalja magát.

2020. jún. 14. 12:37
 9/24 anonim ***** válasza:
86%

Van, amelyikkel sosem.

Vannak könnyű babák, akik szépen elnézelődnek, eljátszanak, alszanak rendesen, a táplálásukkal sincs különösebb gond, alkalmazkodóbbak, együttműködőbbek, később sem tolják olyan durván a hisztit. A szomszéd anyukának a 2,5 évese ilyen, mióta a világon van, én sokszor csak pislogok... De másoknál is láttam már ilyen gyereket.

Vannak ezzel szemben a nehezebb babák, mint amilyen az enyém is volt (lassan iskolás lesz). Rugalmatlanok, lassan vagy leginkább egyáltalán nem alkalmazkodóak, nem együttműködőek, nem alszanak rendesen, problémás a táplálásuk, soha egy pillanatra(!) nincsenek el normálisan(!) egyedül, és ordítanak-tombolnak mindig mindenért, a semmiért is. Nyilván amelyik ilyen, az nem fog "megjavulni" 1 évesen sem, 3 évesen sem, és a nyakamat rá, hogy 15 évesen sem. Velük mindig olyan az élet, a mindennapok, mint a hegymenet (Dr. Csiky Miklóst idézve).

2020. jún. 14. 12:40
 10/24 anonim ***** válasza:
25%
Egyik korosztállyal sem nehéz, csak tudni kell bánni velük, az ő igényeikhez igazodva. Téliek a gyerekeim, 3,5 évesen mentek oviba, mire a legnagyobb ment, addigra 2 kistesója született, de akkor sem volt nehéz velük. Kell egy jól összehangolt napirend és kész.
2020. jún. 14. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!