Sajnos olyan helyzetbe kerültünk,hogy rendkívül ideges,ingerlékeny vagyok.És szegény kisfiamhoz alig van szinte türelmem,sokszor rákiabálok,ha már millioszor elmondtam,hogy nem szabad,és ezmiatt lelkiismeretfurdalásom van.Reméljük,hogy lassan rendbe tudjuk tenni az életünket,mennyit fog fel belőle hogy ilyen vagyok?Mennyire lehet rá rossz hatással?Mit válthat ki belőle?Meg fog utálni?Lehetnek viselkedési problémái a későbbiekben?16 hónapos.
Na én a Xanaxot tuti be se szedném. Azért vagy ingerlékeny, mert egy csomó megoldatlan problémád van és így jelez a szervezeted, tested, hogy hahó, tedd már rendbe az életed. Ha beveszel egy xanaxot, akkor azzal annyit mondasz a testednek, hogy hallgass. Kb. mintha meginnál egy felest. :) Nekem is volt ilyen időszakom és én is magnéziumot szedtem, nem tudom, te mennyit szedsz, de akkor vegyél be napi 2x 2-t nyugodtan, ettől türelmesebb lettem egy kicsit és oldódott bennem a feszültség, aminek köszönhetően elkezdtem felgöngyölíteni a problémáimat és mára egy csomó kezd megoldódni, jó úton haladok. Kérdezd meg magadtól, mi az amitől nem érzem jól magam? Mi kell ahhoz, hogy türelmes és nyugodt legyek? Mitől lehetnék kiegyensúlyozott? Valahányszor a problémáidra gondolsz, próbáld meg objektíven szemlélni, és megtalálni a megoldást és nem belehergelni magad, mert azzal a gyereknek is és magadnak is ártasz. Sok sikert kívánok!
2010. aug. 2. 08:27
14/14 anonim válasza:
Aludj többet, vagy végezz több olyan kedvenc tevékenységet, ami kikapcsol. Persze amennyire ezt a 16 hónaposod mellett lehet. És nagyon fontos, ne legyen lelkiismeret furdalásod meg bűntudatod, a gyermekednek mindig saját magadat add! Ebből sokkal kevesebb kára származik mindkettőtöknek, mintha azért borulsz ki a végén, mert folyton visszafogod magad, és azon erőlködsz, hogy más légy mint ami vagy. A gyereked nem fog emiatt megutálni, maximum elkönyveli magában, hogy ha rossz vagyok anya kiabál/szigorú velem.
Persze meg lehetne próbálni mindenféle relaxációkat, meditációt, stb, de ezekhez is mérhetetlen önuralom kell. Akkor már inkább a "számolj háromig" módszert próbáld meg alkalmazni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!