Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit mondjak nekik, hogy ne...

Mit mondjak nekik, hogy ne adjanak neki édességet?

Figyelt kérdés
Már látom előre, hogy a nagyszülők adnak majd neki cukrot, csokit, hiába mondom, majd, hogy nem szabad! 2 éves koráig nem szeretnék neki édességet adni, max. kinder tejszelet, túrórudi és társai! Legfőképpen az egyik nagypapa, mivel az unokatesóval is azt csinálja, hogy ebéd előtt ad neki édességet és csodálkoznak, hogy nem eszik a gyerek rendesen! Mit mondjak nekik, hogy ne adjanak neki majd??Segítenétek?
2010. júl. 28. 15:11
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
82%

Szia! Én teljesen megértelek, hogy aggódsz. Mindenképp mondd el, ahányszor csak kell, hogy a gyerek csak ebéd után ehet édességet. És egyszerűen vedd meg te, amit szeretnél, hogy kapjanak. Így is úgy is fog kapni néha mást is, de ez azért szerintem sem akkora tragédia. A nagyszülőket is meg kell érteni, ők így tanulták, láttak nemzedékeke felnőni teán és társain, nem fogod tudni megértetni, hogy ennél van azért jobb is.

Egyébként pedig egy történte jutott eszembe, amit a sógornőm mesélt, aki Ausztriában él. A lányának az ovijába jár egy testvérpár, akiknek az anyukája nagyon aggódik a gyermekek egészséges táplálkozása miatt, ezért a gyerekek csak fekete kenyeret ehetnek, még rozskenyeret sem, no cukor stb, így lettek szoktatva kezdettől.

Egy óvodai ünnepségen, ahol ki voltak téve mindenféle rágcsálnivaló, édességekés chips is, ott voltak ezek a gyerekek, de az anyukájuk valamilyen okból nem volt a szülők között. A kislány magához vett egy nagy vödör chipset és földbe gyökerezett lábbal, üveges szemekkel tömte magába, amíg csak bírta. Nem gondolom, hogy iylen szigorú anyu lennél, csak azért írom, hogy látod, nem tudjuk őket megvédeni a világtól, meg a chipstől, meg a káros kajáktól, valahogy egyensúlyozni kell és egészséges viszonyt kialakítani. Engedni, hogy néha egyenek, nehogy sóvárogjanak utána.

2010. aug. 12. 01:01
 22/34 anonim ***** válasza:
83%

Az igazsag pedig az, hogy egy eves kor alatt a csoki MEREG egy babanak.

Az eneyemt anosom megetette a hatam mogott 8 honaposan egy negyven (!!!!!!!!) centis csokinyuszival, harom honapig ment a gyerek hasa utana.

2010. aug. 12. 01:03
 23/34 anonim ***** válasza:
87%
Az első válaszolónak meg a többi idiótának üzenem hogy a szervezet előállitja a számára szükséges cukrot,más bevitt ételekből!Nem szükséges külön bevininni.Persze,lehet adni néha édességet,én nem vagyok annak a hive hogy a gyerek csak bio kaját meg mittudoménmiket egyen,de nem ebéd előtt,és nem az anya háta mögött!!Ha neked lesz gyereked tömd csak csokival ebéd előtt,aztán majd gyere rinyálni hogy nem eszik,meg vérszegény,meg dagadt,jajjjaj,mit csináljak...!
2010. aug. 12. 07:53
 24/34 anonim ***** válasza:
85%

Az előzőnek teljesen igaza van és még annyit, hogy a gyümölcsökben is van cukor ami elég a gyereknek! Ez nem modern és nem modern anyuka kérdése! Ha én azzal, hogy nem tömöm feleslegesen cukorral akkor legyek "modern", de talán kedves "nem modern anyukák" tessék kicsit körülnézni az elhízás és a cukor okozta betegségeknél! Szív, érrendszer, fogak...stb!

Az első válaszoló pedig aki azt írta, hogy az agynak kell a cukor annak gratulálok, szerintem az ő agya kapott bőven! Ekkora hülyeséget életemben nem hallottam!

2010. aug. 12. 08:35
 25/34 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk csak egyik mama hozza mindig az édességet, a másikkal meg lehetet beszélni nagyjából bár keksz ott is akad. Igaz az én lányom 1,5 évesen csak túrtórudit evett semmi csokifélét, és allergiás lett a kazeinre, nomeg a földimogyoróra, szóval én egyáltalán nem adnék nekik olyan gyereknek kitalált de közben mindenféle savóporokkal teletömöt édességeket. A kisebb is ekcémás lett, így neki sem lehet már semmi tejterméket enni egy ideig. Pedig vele már meg se kóstoltattam a túrórudit. Viszont a másik nagymama hiába tudja, hogy földimogyoróra allergiás képes mogyoróscsokit hozni, és tejfölös süteményt sütni a gyereknek, no mindegy is.
2010. aug. 12. 09:18
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kedves "nincs gyerekem",ne szólj olyanhoz hozzá,amiben nem vagy kompetens.Túrót majd 8 hónapos kora után lehet bevezetni,ergo nem ehet 6 hónaposan túró rudit.És tudod a a kakaó élnkítő hatású,ami szintén nem tesz jót egy babának.És tudod a csoki nem csak tej meg kakaó,úgyhogy hidd el,van benne adalékanyag bőven.
2010. aug. 12. 10:21
 27/34 anonim ***** válasza:

Nemtudom, de nálnuk 6hónapos korban a gyereknek volt 4 foga s egy piskóta talérban simán belefuladt volna, csak úgy a kezébe nyomni. -_-"

Tejterméket, cukrot, lisztes dolgokat nálnuk 1 éves koráig nemkap. Valamilyen kényszer ez, hogy mindent adunk akármikor a gyereknek? Az első 1-2 év a meghatározó, hogy milyen alergiák alakúlhatnak ki a túlkorán adott ételek miatt, s az ízlése se mindegy, hogy ebéd gyanánt vagy utánna kap valamit, el lessz-e hízva mert rákap a csoki ízére stb.

Ha pedig valamit mindenkép adni szeretnének neki hát az legyen minőségi, lehet drágább de minnél több tejet vagy igazi kakaót tartalmazzon. Egy olyan csoki 700ft körül mozog de olyan icsik úgyse kapnak egyszerre sokat, sokáig kitart.Egy nyuszicsoki meg nem arról hirhedt, hogy olyan finomalapanyagokból készűlne. (tisztelet a kivételnek)

2010. aug. 12. 10:22
 28/34 anonim ***** válasza:
Kérdező, mennyi idős a babád?
2010. aug. 12. 11:07
 29/34 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 17 hónapos és 4-5 hónapja ehet túró rudit,tejszeletet hasonló dolgokat.Mértékkel.Egy 6 hónapos babának nem való az édesség.

Nem vagyok az a parázós anyuka de mindennek megvan a maga ideje.Kiegyensúlyozott étrend mellett belefér egy kis cukor.

2010. aug. 12. 13:08
 30/34 anonim ***** válasza:

Jesszus, röhejes ami itt folyik. a csokistalléros 6 hós anyukának üzenem, hogy jól tette, hogy kivette a gyerek kezéből!! Ilyen hülye embereket, akik gyerek nélkül osztogatnak tanácsot...

6 hós gyereknek csokistallér... adj ma a te szerencsétlen gyerekednek ilyet!!!

A kérdezőnek: nem olvastam teljesen végig a válaszokat, mert felháborodtam félúton, de én is csak azt tudnám tanácsolni, hogy kérd meg a nagyszülőket, hogy NE adjanak neki semmi édességet. Semmi szüksége nincs a gyereknek rá. Bőven van cukor a tápszerben (anyatejben is), tejpépben, stb-ben is normál mennyiségben elég az. nekem 7 hós a lányom, a férjem cukorbeteg, így nálunk is tutira kerülendő lesz. A nagyszülők kezdik felfogni, bár én "tudok a férjemre hivatkozni", hogy miért nem akarom cukorral tömni a gyereket.

2010. aug. 12. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!