Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit mondjak nekik, hogy ne...

Mit mondjak nekik, hogy ne adjanak neki édességet?

Figyelt kérdés
Már látom előre, hogy a nagyszülők adnak majd neki cukrot, csokit, hiába mondom, majd, hogy nem szabad! 2 éves koráig nem szeretnék neki édességet adni, max. kinder tejszelet, túrórudi és társai! Legfőképpen az egyik nagypapa, mivel az unokatesóval is azt csinálja, hogy ebéd előtt ad neki édességet és csodálkoznak, hogy nem eszik a gyerek rendesen! Mit mondjak nekik, hogy ne adjanak neki majd??Segítenétek?
2010. júl. 28. 15:11
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
40%
ennyi rinyáló, feleslegesen hisztériázó nőt egy helyen. oké hogy féltitek a kicsit,én is fogom majd, ha lesz, de 1 nyomorult csokis tallérba nem hal bele az a szegény baba!!!
2010. júl. 28. 21:22
 12/34 anonim ***** válasza:
50%

Teljesen igazad van, utolsó. Komolyan sajnálom szegény nagymamákat, hogy "engedély nélkül nem viheti el az unokát, meg csak azt adhat, amit én engedek..." Majd ha ti lesztek nagymamák, remélem a ti menyetek is rugózni fog ezen a témán, és nem engedi oda az unokát hozzátok.

Mond nekik mindenféle humbuk nélkül, hogy szeretnéd, ha ebéd után kapna a gyerek csokit, lehetőleg kindercsokit, és ennyi.

2010. júl. 28. 22:02
 13/34 A kérdező kommentje:
Nem csak egy nyomorult csokis tallérról van szó...a nagypapa velünk él, úgyhogy nem csak hétvégén enne csokit! Azért köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 28. 22:59
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Az tetszik, hogy akinek nincs gyereke, az milyen okos... Majd ha lesz gyereked, akkor meglátjuk, milyen szeméttel engeded tömni. Egyébként a kérdés feltevőjének teljesen igaza van, ha aggasztja, hogy a nagyapa akkor is ad csokit, ha ő nem szeretné. A legjobb az őszinteség. Végül is a te gyereked. Aki szerint pedig ez rinyálás, az majd okoskodjon akkor, ha már tudja, miről beszél!
2010. júl. 29. 14:08
 15/34 anonim ***** válasza:
51%

tudom miről beszélek, de azt te sem gondolhatod komolyan hogy egy -két kocka milka / kinder / teljesen mindegy milyen csoki = egy darab szeméttel.. ez is ilyen modern agyrém a nagyon unatkozó anyukák részéről..jó akkor védd meg a széltől, attól is lehet baja, és etess vele csak zöldséget... komolyan..^^

nyilván én se adnék olyasmit a leendő gyerekemnek ami káros, vagy árt neki, de a csokitól mondd már meg mégis hogy mi a fene baja lesz? meggörbül a haja a cukortól? vagy mi????!....

nemértem...komolyan nem értem.

ez a túl modern gondolkodású anyukák agyszüleménye..lefogadom h amikor ti voltatok kicsik, akkor ti is kaptatok csokoládét, meg mindenféle ilyen " szememtet"...és ahogy látom még éltek, minden baj nélkül..

2010. júl. 29. 18:53
 16/34 anonim ***** válasza:
64%
Javaslom, olvass figyelmesen. Nem azt mondtam, hogy nem adok csokit, csak azt, hogy megválogatom, hogy milyet. Az, amit leírtam, kisbabára vonatkozik, én is adtam a gyerekeimnek, de csak 1-1,5 éves kor után, akkor sem mérték nélkül. Egyébként a családban elég gyakori a cukorbetegség, nem az öröklődő típusú, hanem a kialakult, úgyhogy mesélhetnék, mi baja lehet. De úgysem olvasol figyelmesen, úgyhogy válaszolj inkább a kérdezőnek okosakat... Én speciel egyetértek vele, ez az én véleményem.
2010. júl. 30. 13:16
 17/34 anonim ***** válasza:
45%

szerintem akkor is túl reagálja.

egyébként meg annak hogy valaki mennyi cukrot eszik,nincs köze a cukorbetegség kialakulásához, v csak nagyon kis mértékben, mert nálunk apai ágon szinte mindenki cukros, én is hajlamos vagyok rá h magasabb legyen, mint amennyire kellene, és orvos megmondta h nincs köze ahhoz h mennyi cukrot eszel...az már csak akkor baj, amikor tudod, h ebben a betegségben szenvedsz, és azt diagnosztizálták is,... a szervezet inzulin alultermelése miatt alakul ki.

2010. júl. 30. 14:04
 18/34 A kérdező kommentje:

Még egyszer nagyon köszönöm a válaszokat!

Nem mondom, hogy nem adok majd neki csokit, de még 6 hónapos, így egy darabig biztosan nem fog kapni! Amúgy a gyümölcsökben,tejpépben, tápszerben is van cukor....

Csak tudom milyenek a nagyszülők, már most adnának neki túró rudit?! Akkor mi lesz később?!

2010. júl. 31. 00:00
 19/34 anonim ***** válasza:
13%
hűha B@ZDMEg túrórudi...öcsém..micsoda dillemák :D röhejesek vagytok (y)
2010. aug. 9. 19:49
 20/34 A kérdező kommentje:

Képzeld nem csak egy nyomorult rudiról, csokis tallérról van szó! De nem hiszem, hogy ez egy 6 hónapos babának jó, ha ilyenekkel tömik, meg sima háztartási cukorral! Eszik gyümölcsöt, tápszert, tejpépet, és kekszet is, ezekben van cukor, úgyhogy nincs cukor hiánya!!! De mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja, de ha én azt szeretném, hogy ne egyen még ilyeneket, hiszen még bőven ráér, akkor ne adjanak neki!!! Ha ezt nem érti meg valaki, sajnálom!

Köszönöm a válaszokat!!!

2010. aug. 12. 00:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!