Melyik "károsabb" egy 15 hónaposnak? Ha reggel és este igazi tejet/kakaót/tejbegrízt kap, vagy ha egész nap sok édességet eszik: babapiskóta, kinder tejszelet, kekszek?
Tegnap sétálgattunk egy barátnőmmel, egy idősek a gyerekeink. Találkozunk egy ismerősömmel, aki megkérdezte (többek között), hogy isznak-e már tejet a gyerekek?
Én mondtam, hogy az én fiam igen! 13 hónapos kora óta igazi tejet iszik, szereti a kakaót, és a tejbegrízt!
Barátnőm pedig azt mondta, hogy az ő lánya junior italt kap, mert a tej 3 éves kor alatt nagyon ártalmas a gyerekeknek!
Ezt a nézetet még el is fogadnám, mert tudom, hogy sok vita van a tej körül, és mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja!
DE! Ugyanez a barátnőm, aki nem ad tejet a lányának, egész nap babapiskótával, tejszelettel eteti a kislányt. Mert hogy hónapok óta nagyon válogat, nem eszi meg a rendes kaját, ha eszik is főzeléket, csak pár kanállal, és már szalad tovább. Így hogy legyen a gyomrába valami, inkább adja neki a fentebb említett édességeket!
Én csak ezt furcsállom, hogy a tejet rossznak tartja, de a cukros édességekkel nincs baja...
Én sem vagyok cukor ellenes, az én fiam is kap néha egy fél tejszeletet, evett már babapiskótát is, és nem kapok infarktust, ha a nagyi keksszel kínálja meg, de azért igyekszem módjával adni ezeket a gyereknek, nem kap minden nap ilyesmiket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!