Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit mondjak nekik, hogy ne...

Mit mondjak nekik, hogy ne adjanak neki édességet?

Figyelt kérdés
Már látom előre, hogy a nagyszülők adnak majd neki cukrot, csokit, hiába mondom, majd, hogy nem szabad! 2 éves koráig nem szeretnék neki édességet adni, max. kinder tejszelet, túrórudi és társai! Legfőképpen az egyik nagypapa, mivel az unokatesóval is azt csinálja, hogy ebéd előtt ad neki édességet és csodálkoznak, hogy nem eszik a gyerek rendesen! Mit mondjak nekik, hogy ne adjanak neki majd??Segítenétek?
2010. júl. 28. 15:11
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
45%
A cukor szükséges az agy fejlődéséhez. Az egyik ismerősöm gyerek azért lett debil, kezelhetetlen, mert pont ilyen idős korában mindent cukrot megvontak tőle, a teát is szacharinnal csinálták meg neki.
2010. júl. 28. 15:12
 2/34 anonim ***** válasza:
71%
Csak magadat idegesíted, ha folyamatosan mondogatod nekik, és ennek ellenére mégis tömik a gyereket. Anyósom is ilyen volt, én egy idő után nem balhéztam vele. A lányunk megtanulta, hogy a maminál van édesség, otthon meg nincs. Azalatt az egy nap alatt, amit egy héten ott töltött, nem tudott annyi édességet enni, hogy az hosszútávonkáros lett volna a kislányomnak.
2010. júl. 28. 15:13
 3/34 anonim ***** válasza:
88%

Semmi extra: "Kérlek ne adjatok neki édességet, mert akkor nem ebédel/uzsizik/stb majd rendesen."

Legyél ott mellette és akkor látod, mit adnak neki, és ne engedd meg.

Bár a kinder tejszelet és a túró rudi nálam már az édesség kategóriába tartozik.

Vigyél magaddal ilyesmit, és add oda a nagypapának, hogy ezt adja a gyerekednek.

2010. júl. 28. 15:15
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen üljetek le a nagyszülőkkel és beszéljétek meg, hogy a Ti gyereketek, és Ti mit hogyan szeretnétek és persze hívjátok fel a figyelmüket rá, hogy nevelni csak következetesen lehet. Ha Ti nem engedtek valamit, akkor ők se tegyék az ellenkezőjét. Lehet, hogy először megsértődnek, de majd megbékélnek és belátják, h igazatok van. Nálunk is így volt a párom szüleivel, ők is kényeztették volna minden jóval egyszem unokájukat, de megmondtuk még most az elejét a rendet és apósom ugyan picit duzzogott az utasítások miatt, de betartják azóta is!:)
2010. júl. 28. 15:16
 5/34 A kérdező kommentje:
Nem megvonni szeretném, hanem, hogy akkor adják neki oda, amikor én megengedem, nem pont evés előtt, és nem tele tömni mindenfélével...azért köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 28. 15:17
 6/34 anonim ***** válasza:
58%

úristen...-.-'

nem gondolom hogyha a nagyszűlő hétvégente 1szer édességet ad a gyereknek, akkor az bármiféle káros hatást okozna. még a filmekben látott tipikus " semmi édesség " mondattól is szörnyűbbek ezek a mondatok. szerintem ha mértékkel eszi a gyerek, akkor semmi baja nem lesz..miért aggódják ezt túl a szülők?...

2010. júl. 28. 15:20
 7/34 anonim ***** válasza:
33%
Azt kell mondani, hogy allergiás a csokoládéra, és kiütéses lesz tőle, de akár be is dagadhat a torka, úgyhogy ne kockáztassák meg, hogy valami komoly baja legyen tőle. Ennél jobb ötletem nincs.
2010. júl. 28. 15:22
 8/34 anonim ***** válasza:
50%
Én egyszerűen megtiltottam nekik és kész. Anyósom néha próbálkozott, engedély nélkül elvitte a gyereket magához mikor érte mentem láttam hogy tömi minden sz@rral, na azóta senki nem viheti el a gyerekemet mellőlem. Te vagy az anyja te döntsd el, hogy mit ehet meg mikor ehet. Én sem vonom meg tőle a cukrot teljesen, éppen annyit kap ami elég neki. És mégsem debil a gyerekem! A gyümölcsben is van cukor, a tápszerben és a joghurtok nagy részében is. Ezeket is eszik. + 2-3 havonta ha valaki vesz neki valami édességet akkor abból is eszik, de ritka hogy megenne egy egész kinder csokit pedig az tényleg nem nagy, de egyszerűen nem szereti a csokit mert nincs hozzá szokva. A gyerek azt szereti amihez hozzá van szoktatva.
2010. júl. 28. 15:30
 9/34 anonim ***** válasza:
64%

mondjad meg, hogy tök egészségtele, vegyenek az árán gyümölcsöt vagy játékot a gyereknek, az hasznosabb. vigyék el fagyizni, abban sincs annyi káros anyag, mint a csokiban. és a rudi szerintem megengedhető, meg néha-néha egy-egy danette-szerűség, puding, ilyesmi, de nem a csoki táblaszám.

mi otthon csak kaja után ehettünk egy csokit a tesómmal ketten. ezért vagy ennek ellenére, én rengeteg csokit eszem, naponta 3-4 szelet vagy egy fél tábla biztosan elfogy. nem vagyok rá büszke!

2010. júl. 28. 15:41
 10/34 anonim ***** válasza:
52%
Nem csak magával az édességgel van a baj (persze az sem egészséges), hanem azzal, hogy nem tudod, milyen adalékanyagok, aromák, egyéb vacakok vannak egy-egy csokiban. Én kereken megmondtam, hogy nem eszik a gyerek édességet, adjanak neki gyümölcsöt. A dédi nem akarta megérteni, és a 6 hónapos babám kezébe nyomott egy zselés-csokis piskótatallért. Egyszerűen kivettem a kicsi kezéből és közöltem, nem kérjük. Volt egy kis sértődés, de aztán elfogadták, hogy ilyen "mániás" anyuka vagyok. A mai napig megkérdezik a nagyszülők, hogy kaphatnak-e a gyerekek csokit. Szerintem nyugodtan mondd meg, ha kell, többször is, hogy nem akarod édességgel tömni őket, és azt is, hogy ha már vesznek, inkább egy jó minőségű tejszelet vagy túró rudi, mint a sok adalékos csokik... Meg fogják érteni, főleg, ha a párod is ezt erősíti.
2010. júl. 28. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!