Babalátogatóba üres kézzel?
Szerintetek illik elmenni babalátogatóba üres kézzel? És most nem Adamo hinta szintű dolgokra gondolok, de mondjuk lehet venni 1500 forintért pár csomag popsi törlőt, meg mondjuk az anyukának 1 kg gyümölcsöt ennyiből. A példa kedvéért írtam csak ezeket, hogy nem muszáj drága dolgot, csak a szándék.
Csak azért mert az egyik ismerősöm eljött 9 hónapos már amúgy is a baba, és semmit nem hozott, szó szerint semmit.
És nekem ez olyan fura. Főleg, hogy mi elég sokat segítettünk nekik mindenben, meg adtunk nekik egy csomó meg ilyesmi. Ők annyira soha semmit. De hogy még babalátogatóba is eljönnek teljesen üres kézzel, ez nekem annyira fura. Nem is a dolog, a szándék.
Pedig épp most jön nekik is a gyerek, fel is akartam ajálani nekik, hogy tonnaszámra Next, Gap stb babaruhákat oda tudom adni, de ezek után inkább álljanak a szekrényben.. És nem szegények, mielőtt valaki írná, hogy biztos nincs pénz. Nagyon is jól állnak anyagilag, semmivel nincs nekünk se több mint nekik.
Vagy csak én gondolom úgy, hogy nem illik üres kézzel menni pláne egy babához?
Hát amúgy ne is jöjjenek, az lenne a legjobb.
Nekem már ott elásták magukat, amikor mi egész nap bútorokat hordtunk nekik meg takarítottuk az új lakásukat, ők meg nem jöttek el nekünk segíteni, mikor mi kértük ugyanezt..
Meg mikor a gyerek születésére nem gratuláltak, csak akkor, amikor én szülinapi üzenetet írtam a feleségnek rá 2 hetre, akkor egy válaszüziben írta, hogy nektek meg gratula.
Szóval ezek után én nem is vártam őket annyira egyáltalán, finoman szólva.
Csak ha már valaki mondja hogy eljön, nem leszek bunkó, hogy ne haragudj, ne gyere.
De valószínű belegondolva csak azért jöttek, mert úton a gyerek, és várták tényleg a célzásra hátha gyorsan összeszedem amit vihetnek..
De amúgy mit is vártam olyan emberektől ajándékot, akik a férjemnek se adtak egy pohár vizet se kb 10 óra bútorpakolás meg szerelés után, meg nekem se..
Nekünk mikor rajtuk kívül jöttek mások pakolni segíteni, mi vettünk egy karton üdítőt, egy tálca sört,meg a végére pizzát rendeltünk.
Persze nem kötelező a kaja, de legalább egy üveg ásványvíz..
Szóval én alapból nem is vártam annyira hogy jöjjenek, a férjem meg pláne nem, mert ő már alapból ezen is fennakadt, hogy se nem jöttek el segíteni, de még egy pohár vizet se adtak nekünk.
De lehet akkor nekünk a túl nagyok az elvárásaink mások felé, elég sok olyan válasz jött, amiből ez jön le.
Az őszinte szeretetet, ölelést, stb akkor kapod ha te szintén adod. Ez a látogatás, mint írtam is, nem más, csak kényszer lehetett . Amolyan na jól van, legyünk túl ezen is, aztán le van legalább tudva egy darabig. Páran nem vették a fáradságot hogy normálisan elolvassák és értelmezzék amit írtam . Engem csak olyanok látogatták meg, akikkel minimum ápolok olyan kapcsolatot, hogy a társaságuk bőven elég volt. Csak ezt próbáltam meg leírni. De mindegy is.
Mindenki azt ért belőle meg, amit akar.
Szerintem illik. Illetve nem gondolnám, hogy főbenjáró bűn üres kézzel jönni. Őszintén szólva a pici baba mellett nekem már a társaság, az emberek jelenléte önmagában is ajándék volt. Pedig hozzánk jöttek sok ajándékkal felpakolva, vagy csak egy aprósággal, esetleg teljesen üres kézzel is. Én azt gondolom, hogy ha valaki rámszán/ránkszán “x” időt, akkor az már önmagában kedves dolog.
Amúgy a leírásodból ítélve ezekkel az ismerősökkel elég fura lehet a kapcsolatotok.. ha igy bántak veletek, akkor alapbol nekem meg se fordulna a fejemben hogy odaadjak bármit is.
Hozzáteszem szerintem az emberek elég jól kiismerhetőek rövid idő alatt is, ergo én ha látom valakin hogy milyen ember, milyen természet, már alapból nem jutok el odáig hogy bútorokat pakoljak nekik.
(Ha ez nem derült ki az ismeretségből, akkor pedig elevenem gondolom hogy olyan szintű baratsagról lenne szó, ahol pl. babaruhák cserélnek gazdát🤷🏻♀️)
Szerintem légy te az okosabb és a nagyvonalúbb.. engedd el ezt, hogy nem vittek semmit. Egyrészt borzasztóan kicsinyes ilyen dolgokkal foglalkozni, szerintem nem is illik elvárni, saját magatokért pedig ahogy írták is az adott időben álljatok ki.
A babaruhákra pedig mondj nemet ha nem adod oda szivesen-egyszer el kell kezdeni nemet mondani.
Vendégségbe üres kézzel nem megyünk.
Ez egy alapvető illemszabály. Viszont azon nem kapnám fel a vizet, hogy ha valaki nem hoz semmit.
A kérdező esete annyiban különbözik a dologtól, hogy ahogy nézem ez a pár kihasználja őket (költöztetés, babaruhák, csak akkor látogatták már meg őket mikor terhesek lettek, mert ugye addig nem vették hasznukat)
Nem adnék nekik ruhát, hanem rászorulóknak adnám, és igazából nem feltétlen folytatnám a barátságot, nem azért mert nem vittek ajándékot a vendéglátónak, hanem mert hidd el ők se tartanak barátnak titeket, hanem kihasználnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!