Babalátogatóba üres kézzel?
Szerintetek illik elmenni babalátogatóba üres kézzel? És most nem Adamo hinta szintű dolgokra gondolok, de mondjuk lehet venni 1500 forintért pár csomag popsi törlőt, meg mondjuk az anyukának 1 kg gyümölcsöt ennyiből. A példa kedvéért írtam csak ezeket, hogy nem muszáj drága dolgot, csak a szándék.
Csak azért mert az egyik ismerősöm eljött 9 hónapos már amúgy is a baba, és semmit nem hozott, szó szerint semmit.
És nekem ez olyan fura. Főleg, hogy mi elég sokat segítettünk nekik mindenben, meg adtunk nekik egy csomó meg ilyesmi. Ők annyira soha semmit. De hogy még babalátogatóba is eljönnek teljesen üres kézzel, ez nekem annyira fura. Nem is a dolog, a szándék.
Pedig épp most jön nekik is a gyerek, fel is akartam ajálani nekik, hogy tonnaszámra Next, Gap stb babaruhákat oda tudom adni, de ezek után inkább álljanak a szekrényben.. És nem szegények, mielőtt valaki írná, hogy biztos nincs pénz. Nagyon is jól állnak anyagilag, semmivel nincs nekünk se több mint nekik.
Vagy csak én gondolom úgy, hogy nem illik üres kézzel menni pláne egy babához?
Nővéremhez elmentem baba látogatóba úgy hogy SEMMIT nem vittem.
Sose volt ez szokás nálunk max karácsony szülinap.
Nem kéne ezen megsértődni ugyanis szive joga eldönteni visz e AJÁNDÉKOT (!)
Ez mind igaz higy szíve jóga visz-e, meg illetlen várni. Viszont sztem az is bunkóság, hogy mondják, hogy majd adják nekik a cuccokat. A kérdezőnek is szíve joga eldönteni, mit akar azokkal kezdeni. Ha felajánlja oké, de így elkérni.....
Szó mi szó zsák a foltját ez a "barátság"
Nem bunkóság. Ez most lett divat, főleg a netezők körében, hogy pelenkatorta meg fiszem fszomokat hordjuk a babának. Akik nincsenek ezzel tisztában, azoktól minek várod el? Emlékszem 13 éve, mikor a rokonságba született kisbaba mi sem hurcoltunk oda adamot meg gyümölcsöt azokat a közeli hozzátartozók intézték. Testvér vagy a nagymama. De nem másodunokatestvér meg barátnő töltötte fel a hűtőt.
Nyilván mostmár kapnak a szülésre is valamit, mert látom, hogy manapság ez elvárás. De van aki ezt nem tudja. Nem kell ezen megsértődni.
Hát nem is hűtőfeltöltésről beszéltem.
De ezelőtt 12 évvel az ÉN barátnőm meglátogatta a nővérem kisbabáját, akihez 0 köze volt, és már akkor is hozott emlékszek gyümölcslevet, kekszet, popsitörlőt.
Pedig neki aztán tényleg nem kellett volna.
Nem hiszem, hogy új keletű dolog, hogy üres kézzel nem megyünk sehova vendégségbe.. Mert persze én készültem itt nekik mindennel..
De mint leírtam, nem is a nem hozok dolog a leggázabb az egészben, hanem az, hogy ők követelőznek kb hogy majd adjak oda mindent ami nem kell már nekünk, de ők meg sajnálnak az én kisbabámtól egy akármit 500 forintért..
Már most igazatok van itt sokatoknak, nem is fogom magam emiatt rosszul érezni, nem adok nekik oda semmit és kész.. Majd mondom hogy inkább eladom őket bocsi.
Én mondjuk még a sógoromékhoz vagy apósomékhoz sem szívesen megyek át úgy egy szimpla vasárnapi ebédre se hogy ne vigyünk egy kis üdítőt vagy desszertet. Ergo nem szeretek üres kézzel menni.
Van akit ez annyira nem zavar. Ilyenkor levonod a megfelelő következtetést és mész tovàbb, ennyi.
"Pedig épp most jön nekik is a gyerek, fel is akartam ajálani nekik, hogy tonnaszámra Next, Gap stb babaruhákat oda tudom adni, de ezek után inkább álljanak a szekrényben"
Na most akkor te akartad felajanlani, vagy ők kérték?
Amúgy meg soha nem érdekelt hoz e valaki valamit vagy sem. Örültem a találkozásnak, az ölelésnek, az őszinte szeretetnek ami körülvett engem és a babám.
Biztos nem véletlenül tartott eddig hogy meglátogassanak. Mondhatni szerintem letudták végre, valószínű megint nem mennek egy darabig.
Ők mondták, hogy ha bármi van, ruha, hálózsák ami nem kell gondoljak rájuk..
Rá pár napra gondolkodtam, hogy felajánlom nekik a ruhákat.
Mi nem érthető ezen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!