Babalátogatóba üres kézzel?
Szerintetek illik elmenni babalátogatóba üres kézzel? És most nem Adamo hinta szintű dolgokra gondolok, de mondjuk lehet venni 1500 forintért pár csomag popsi törlőt, meg mondjuk az anyukának 1 kg gyümölcsöt ennyiből. A példa kedvéért írtam csak ezeket, hogy nem muszáj drága dolgot, csak a szándék.
Csak azért mert az egyik ismerősöm eljött 9 hónapos már amúgy is a baba, és semmit nem hozott, szó szerint semmit.
És nekem ez olyan fura. Főleg, hogy mi elég sokat segítettünk nekik mindenben, meg adtunk nekik egy csomó meg ilyesmi. Ők annyira soha semmit. De hogy még babalátogatóba is eljönnek teljesen üres kézzel, ez nekem annyira fura. Nem is a dolog, a szándék.
Pedig épp most jön nekik is a gyerek, fel is akartam ajálani nekik, hogy tonnaszámra Next, Gap stb babaruhákat oda tudom adni, de ezek után inkább álljanak a szekrényben.. És nem szegények, mielőtt valaki írná, hogy biztos nincs pénz. Nagyon is jól állnak anyagilag, semmivel nincs nekünk se több mint nekik.
Vagy csak én gondolom úgy, hogy nem illik üres kézzel menni pláne egy babához?
Elég tahóság. Ha nem vinnék semmit, inkább el se mennék..
Mi még ha a szomszédba átmentünk párhetente is vittünk egy kis sütit vagy akármit, felénk sose volt szokás bárhova is beállítani üres kézzel. Mai napig is ha olyannal talalkozok akivel gyerek lesz vagy megyek olyanhoz ahol gyerek van, mindig viszek egy kis Dörmit vagy Kinder tejszeletet vagy valamit. Konkrétan babalátogatóba meg nettó bunkóság semmit nem vinni, úristen, nem is gondolnám, hogy ilyen van. Én normális közegben szocializálódtam, nem az esőerdőben.
Ja, nekem is fura, mert tényleg utána meg szétnéztek, és mondták hogy ha valami majd nem kell már gondoljak rájuk, ruhák, hálózsák ilyenek.
ELeinte úgy voltam vele, hogy a rengeteg ruhát odaadom, csomó címkés, rá se lett adva a gyerekre, de utána gondolkodtam én is, hogy minek adjam oda.
Ez már a sokadik ilyen húzás.
Mikor költöztek is mi egész nap pakoltunk nekik, mi is megkértük őket mikor mi költöztünk, annyi volt rá a válasz, hogy az a nap pont nem jó nekik, semmi indok vagy ilyesmi.
Ja amúgy ettől félek kicsit :(
Hogy majd előbb utóbb fel fogják hozni, hogy na akkor van e valami amit odaadok.
Sajnos tudják, hogy nem akarunk vagyis nem tervezünk másodikat.
De lehet azt mondom majd, hogy még nincs eldöntve lesz e tesó, és elraknám inkább a ruhákat.
És miért félsz? Nem kell, nem tartozol nekik. Mérlegeltétek és úgy döntötteket, hogy a babaholmi sorsa az lesz, hogy ...
Pont. Ha a fél házat tőlük kaptátok volna, sem lenne kötelességed odaadni akármit. Így meg nekik nem lehet joguk megsértődni.
Szerintem is taplóság! Barátnőmhöz (akivel havi egyszer találkozunk) nem megyek át üres kézzel! Legalább egy kis nasit és egy üveg üdítőt viszek!
Simán mond meg neki ha rákérdet, hogy inkább eladod,azt a sok holmit, ha már te is drágán megvetted őket.
Nem szeretnéd elisztogatni. De ha gondolja megvegeti 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!