Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szokattátok rá a...

Hogyan szokattátok rá a babátokat a darabos ételre?

Figyelt kérdés
Nekem egyszerűen nem megy. :( A kenyérrel nincs gond, azt szépen kis falatokban meg tudja enni. (csipkedek neki belőle) Viszont, ha rendes ételt próbálok neki adni, attól rögtön öklendezik és általában hányás a vége. :( Még az alma is, ha kicsit darabosabb (nem püré) attól is rögtön öklendezik. Pedig van már 8 fogacskánk és mégsem rág. :( 14 hós lesz hamarosan és még mindig pürésítve kapja a hamiját. Nagyon le vagyunk maradva? Ti, hogy csináljátok/csináltátok? Első baba, sajnos segítségem nincs, így tanácstalan vagyok, hogy mit és hogyan adjak neki.
2010. júl. 21. 23:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Épp tegnap voltam a 10 hós fiammal fejlődésneurológián és a doki 2. kérdése az volt, hogy eszik-e már darabosat, nem öklendezik-e tőle. Azért kérdezte, mert akinek ennyi idősen nagyon gondja vlenne vele, az a hypotónia egyik jele lehet.

Nem azt mondom, hogy nektek ez van, de érdemes dokival konzultálni erről.

Mert az egy dolog, hogy nem szereti a darabosat nem kéri, de a hányás valamit csak jelez...

2010. júl. 23. 21:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia, én is hasonló gondokkal küzdök 10 hós babánál (kifli, répa, keksz, alma, darabos bébikaja..stb sikertelen volt). Tanácsolták, hogy adjak neki (kukorica)pufit , elkezdtük a héten és bejött :O)Meg tudja fogni, és szétmegy a szájában. Már 5. napja eszik, és majszolja. Igaz, hogy natúrban nincs, csak sósban, de szerintem ennyi elmegy a babáknak is. Próbáld ki :O)
2010. júl. 23. 22:56
 13/16 A kérdező kommentje:

Húha, mi az a hypotónia? :S Azt már csak észrevették volna az elmúlt 13 hónap alatt, ha valami betegsége van nem? :(

Egyébként a hányás általában azért következik be, mert megakad a falat a kis torkán, elkezd öklendezni és végül emiatt az is visszajön, amit addig elmajszolgatott. Szóval inkább az a gond, hogy nem rágja meg jól a falatot és gondolom egészben nem tudja lenyelni és megakad. :S Én is abban reménykedek, hogy ha kijönnek az örlőfogai akkor majd megoldódik ez a gond. Csak már olyan furcsán néznek rám, ha elmegyünk vendégségbe és ugye viszem a kis üveges bébiételt magammal és látják, hogy 4-6 hónapos kortól való pépes ételt kap 13 hós létére. :( Nem mondanak semmit, de mégis látom rajtuk, hogy miket gondolhatnak magukban... :S

2010. júl. 23. 23:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Na meg mindig feljön az a téma, hogy a szomszéd babák már töltött káposztát esznek, pedig 1 héttel fiatalabbak a lányomnál.... :S
2010. júl. 23. 23:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Én is hallottam már arról, hogy ha nem kezdi el elég korán (relatív) a darabosabb ételek bevezetését, akkor annál nehezebb lesz később. Én a dolgok elébe mentem. De én 4 hónaptól hozzátáplálok, a joghurt féleségeken kívül szinte mindent kap. Tehát én a 6,5 hónapos babámnak már 8 hónapos bébiételt veszek. Már egy hete, hogy azt kapja. Ritkán öklendezett tőle, most már egyáltalán nem. Kettő foga van, tehát ez nem mérvadó. Addig-addig, még szétnyomkodja a nyelvével a szájpadlásán.

Szerintem szépen, lassan, türelmesen állj neki a dolognak, mert ilyenkor már nem olyan "fogékonyak" az ilyenekre, mint kisebb korban. És igaza van az egyik hozzászólónak, egyszer úgy is megtanul rágni. :)

2010. júl. 23. 23:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk a "pufi" vált be. Mivel azt harapni kell, de elég hamar elolvad a szájában. Nagyon hamar megszokta a darabos kaját.
2010. júl. 24. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!