Hogyan szokattátok rá a babátokat a darabos ételre?
Épp tegnap voltam a 10 hós fiammal fejlődésneurológián és a doki 2. kérdése az volt, hogy eszik-e már darabosat, nem öklendezik-e tőle. Azért kérdezte, mert akinek ennyi idősen nagyon gondja vlenne vele, az a hypotónia egyik jele lehet.
Nem azt mondom, hogy nektek ez van, de érdemes dokival konzultálni erről.
Mert az egy dolog, hogy nem szereti a darabosat nem kéri, de a hányás valamit csak jelez...
Húha, mi az a hypotónia? :S Azt már csak észrevették volna az elmúlt 13 hónap alatt, ha valami betegsége van nem? :(
Egyébként a hányás általában azért következik be, mert megakad a falat a kis torkán, elkezd öklendezni és végül emiatt az is visszajön, amit addig elmajszolgatott. Szóval inkább az a gond, hogy nem rágja meg jól a falatot és gondolom egészben nem tudja lenyelni és megakad. :S Én is abban reménykedek, hogy ha kijönnek az örlőfogai akkor majd megoldódik ez a gond. Csak már olyan furcsán néznek rám, ha elmegyünk vendégségbe és ugye viszem a kis üveges bébiételt magammal és látják, hogy 4-6 hónapos kortól való pépes ételt kap 13 hós létére. :( Nem mondanak semmit, de mégis látom rajtuk, hogy miket gondolhatnak magukban... :S
Én is hallottam már arról, hogy ha nem kezdi el elég korán (relatív) a darabosabb ételek bevezetését, akkor annál nehezebb lesz később. Én a dolgok elébe mentem. De én 4 hónaptól hozzátáplálok, a joghurt féleségeken kívül szinte mindent kap. Tehát én a 6,5 hónapos babámnak már 8 hónapos bébiételt veszek. Már egy hete, hogy azt kapja. Ritkán öklendezett tőle, most már egyáltalán nem. Kettő foga van, tehát ez nem mérvadó. Addig-addig, még szétnyomkodja a nyelvével a szájpadlásán.
Szerintem szépen, lassan, türelmesen állj neki a dolognak, mert ilyenkor már nem olyan "fogékonyak" az ilyenekre, mint kisebb korban. És igaza van az egyik hozzászólónak, egyszer úgy is megtanul rágni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!