Hogyan szokattátok rá a babátokat a darabos ételre?
Én is mindent turmixoltam a babámnak 14-15 hós koráig. Most 19 hós, még mindig szívesen eszi a teljesen sima dolgokat. Ne aggódj, és ne erőltesd, úgy csináld, ahogy a babád akarja.
Hidd el, nem fog így maradni. Majd megjön a kedve a rágáshoz, ha kijönnek a rágófogai.
Szia!
Az én lányom még csak 10 hós ugyan, de 6 foga van és dolgozik még kettőn. A védőnéni nekünk is folyton mondja, hogy darabos...darabos, de általában az a vége, ami nálatok. A kézből megevős dolgokkal megküzd. A darabos kaja kulcsa valóban a rágófog lehet. Én megkóstoltam egy 8 hós, tehát darabos zöldséget és én sem bírom a nyelvemmel szétnyomkodni. Akkor ő miért küzdene vele. Azért lehettek lemaradva, mert még kevés a foga. Majd kijön és akkor remélem nektek és nekünk is menni fog. Addig néha próbálkozunk.
ui: Az anyukám azt szokta mondani, hogy láttam-e már olyan egyetemistát, aki pürét vitt uszonnára?! :0)
Gyerekorvost vagy védőnőt nem kérdezted még? Tőlünk mindig megkérdezik, hogy miket eszik már és mi a kedvence.
Nekem nem kellett rászoktatnom a kisfiam, mert ő előszeretettel kunyerált a mi kajánkból, ami ugye darabos és egyszer csak már nem volt hajlandó megenni a pépeset. Ez kb. úgy két hónapja van, most 8 hónapos és még egy darab foga sincs, de annak ellenére megeszik mindent, üveges kajákat is.
Próbáld meg neki pl.krumplit villával összenyomkodni és összekeverni valami pépes kajával. Így mégse totál darabos, és talán megeszi.
Böngészd végig, hasznos lehet, én is ide írtam, A... néven, a végefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!