Kezdek megőrülni. Hogyan oldottátok ezt meg (télen)?
9 napja szültem a kisfiam.Azóta folyamatosan bőgök és sajnos nem az örömtől..
Első gyerekes anyuka vagyok,bizonytalan mindenben.
Egész nap a szobában kuksolunk a babával,akinek nagyrészt fogalmam sincs ,hogy mi baja van.Egész nap sötét van,mert ugye fény még nappal is nuku.Kivinni még nem merném,mert fúj a szél és -4 fok társul hozzá.
Úgy érzem nem bírom tovább.Apuka probal segiteni,tobb kevesebb sikerrel,de ejszaka mindig egyedul maradok a babaval.
Mi a baj? Fáradt vagy? Nem alszol éjjel,sír a baba,nincs tejed?
Unatkozol? Vagy éppen nem érsz a dolgod végére?
Levegőtől nem lesz baja.. Szél nem éri a babakocsiban. Akkor ne vidd ha esik(mert az neked kényetlen) meg ha köd van.
Amikor alszik pihenj. Háztartás felesbe, kaját rendeljétek. Valószínűleg egy kis szülés utáni depi is közrejátszik.
A hormonjaid miatt is van. Légy megértő magadhoz.
"Apuka probal segiteni,tobb kevesebb sikerrel,de ejszaka mindig egyedul maradok a babaval." -> apuka szedje össze magát és legyen ott neked, éjszaka is (vagy azért nincs ott, mert állandó éjszakás?).
Apuka azért nincs fent este,mert úgy érzi nem tud segíteni.Ezen kívül mindent Ő intéz: bevásárlás,főzés,mosás,takarítás.Egyelőre nem dolgozik,itthon van velünk.
A legnagyobb bajom az,hogy végtelennek tűnik minden.Már én sem tudom megkülönböztetni az éjjelt a nappaltól,semmi rendszer nincs az életünkben.Csak azt érzem,hogy nálam ezt bárki jobban csinálná.
Az sem segít a helyzeten,hogy január végén 4 napot egyedül leszek teljesen,éjjel-nappal...mikor ez eszembe jut már bőgök,hiszen a fürdetést sem tudom hogy oldom meg egyedül...
Nagyon önsajnáltatásnak tűnik,tudom,de nem akarom,hogy a fiamnak legyen bármilyen hátránya az én "depressziom" miatt...
A hozzászoktatást a kinti levegőhöz valószínüleg elkezdjük,köszönöm a tippeket,akik ezt írták.
valószínű szülés utáni depressziód van.
Nem könnyű időszak. akkor lesz könnyebb ha már nem leszel egesznap egyedül,és ki tudtok jobban mozdulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!