Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Őszintén ti szoktatok kiabálni...

Őszintén ti szoktatok kiabálni a 2 éves (ultra hisztis) gyereketekkel?

Figyelt kérdés
2019. dec. 18. 23:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
83%
Szoktam, mert anyámtól ezt a mintát láttam. De nagyon bánom, igyekszem változni.
2019. dec. 19. 06:10
 22/31 anonim ***** válasza:
85%

Én a 11 hónapossal is szoktam, gyakran direkt (most nem ordíbálásra gondolok, hanem arra, hogy felemelem a hangom, és haragos arckifejezést használok ha pl dobálja az ételt és már 5x szóltam.)

És olyan is van hogy elvesztem az önkontrollt és tényleg indulatosan szólok.

Szerintem a minősítgetés sokkal veszèlyesebb. Csendesen is tönkre lehet zsarolni egy gyereket.

Egy pontig az indulatok kimutatása a hitelességhez tartozik, nen gèpek vagyunk.

2019. dec. 19. 06:45
 23/31 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem aki nem kiabál a dackorszakos gyerekével, az vagy hazudik vagy vmi csoda folytán nem hisztis a gyereke. Vagy még esetleg mint egy halkszavú barátnőm, fizikailag képtelen a hangos kiabálására. Amúgy itt mindenki tökéletes anya és feleség, úh mondd mindenkinek te is, hogy tökéletes az életed. ☺ A gyereknek semmi baja nem lesz, ha rákiabálsz.
2019. dec. 19. 06:50
 24/31 A kérdező kommentje:
Huuu kezdek megnyugodni , koszonom szepen a normális válaszokat . Jaja legközelebb en is azt mondom minden tokeletes ,ugyis az a divat.
2019. dec. 19. 06:57
 25/31 anonim ***** válasza:
89%

Én nem a hiszti miatt szoktam kiabálni, hanem ha valami rosszat vagy veszélyeset csinál. Pl a konyhából rákiabálok, hogy ne vegye a szájába a gyurmát, azonnal eldobja, mert megijed. Gyorsabb és hatásosabb, mint átmenni a konyhából a nappaliba, ki venni a kezéből a gyurmát, és el magyarázni, hogy nem szabad.

Vagy mikor látom, hogy az út felé irányul a motorjával, akkoris rákiabálok, és egyből megijed, visszafordul hozzám. Ez is gyorsabb és célravezetőbb, mint utánaszaladni (egy 2 éves, már gyorsabb a motorjával, mint én futva)

Persze elindulok futva, azért hozzá, hogy legyen b terv, ha a kiabálás nem jön be.

Akkor is szoktam kiabálni, mikor ő kiabál, mert azt hiszi, hogy az vicces.

A hisztit más módokon kezeljük.

2019. dec. 19. 07:24
 26/31 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is furcsa, hogy valaki egy dackorszakos gyerekre még csak fel sem emeli a hangját.

Ha pl az úton jobbra kell menni de ő balra akár, földbe veri magát tépi a hajam és az arcom. Ha suttognék neki valószínűleg reggelig folytatná. Muszáj megfognom a kezét és rakiabalnom, hogy ezt akkor most befejezted? De millió példát fel tudok sorolni, ez nála most kezdődött igazán amúgy. Eddig nem kellett ordibálnom és nekem sem tetszik én is elgondolkozok egy ilyen nap végén, hogy ez normális e. De amúgy sztem igen is kell nevelni, határokat szabni. Értem én, hogy ők csak így tudják pl kifejezni magukat, de ha oviban is neki ront egy ilyen anyuka gyerekének pl akinek nyugodt gyereke van én leszek a legxarabb anya, hogy nem neveltem a gyerekem.

2019. dec. 19. 07:25
 27/31 anonim ***** válasza:
78%

Az enyém 8 hónapos,de most tekintsünk el ettől.

Éjszakai alvása kb.másfél hónapja katasztrofális. Addig végigaludta az éjszakát. 3 hete történt. Rákiabáltam. Ő megijedt,még jobban sírt,még nehezebben aludt vissza. Sőt,másnap,mintha haragudott volna rám. Nem mászott hozzám,nem bújt,ha rámosolyogtam,nem mosolygott vissza.

Na,gondoltam,ezt elcsesztem! Nagyon rossz napunk volt,ő láthatóan "félt tőlem" (máshogy nem tudom megfogalmazni),én meg tele voltam feszültséggel,bűntudattal.

Megfogadtam,ilyet többet nem csinálok. Annyira pici még,sírással kért segítséget tőlem,akiben legjobban bízik,én meg megijesztettem. Miért? Merz kialvatlan voltam. Azóta nem kiabálok vele,ha már nagyon feszült vagyok,pár percre inkább beteszem a kiságyába,és otthagyom,megiszok egy kávét vagy teát,és lehiggadva megyek vissza hozzá. Igen,sír ez idő alatt,de nem kiabáltam rá,hanem nyugodtan öleltem magamhoz.

Bocs az off.-ért,Kérdező. Csak azért meséltem ezt el,hogy lásd,mit okozhat egy kisgyerekben,ha az,akiben legjobban bízik,rákiabál. Tudom,nem 2 éves,és nem hiszti,de gondolom,náluk is kiválthat ilyet. És nem tudom,mi lesz,ha 2 évesen hisztizni fog. Lehet,hogy mindezektöl függetlenül rákiabálok majd.

De igen,a kérdésedre a válasz,nem 2 évesre,hanem 8 hónaposra kiabáltam már rá. Nem vagyok rá büszke,de nem tagadom le,és igyekszem,hogy még egyszer ne történjen ilyen.

Most itt van mellettem,játszik,néha rám néz,és küld egy huncut,"minden rendben,már nem haragszom rád"-mosolyt😃.

2019. dec. 19. 07:28
 28/31 anonim ***** válasza:
90%
Bár már elmúltak 2 évesek, de igen, szoktam kiabálni. Egyébként nem segít, ugyanúgy nem fogadnak szót a kölykök, de legalább kijön a feszültség. Egyre ritkábban, de bizony néha elpattan a cérna, és kikelek magamból, és teljesen kontrollt vesztve ordítok. De nem jó ez. Hidd el, a gyereknek se jó meg neked se. Érdemes nagyon-nagyon megválogatni, min bosszantod fel magad. Ezt meg lehet tanulni kontrollálni. Amikor ezredjére szólsz valamiért, és ezeregyedjére is dafke az ellenkezőjét csinálja a gyerek, akkor bizony a Te döntésed, hogy felhúzod magad vagy beveszed a leszarom kapszulát. Én már úgy szelektálok, hogy ami nem életveszélyes, azon nem idegeskedek. Sok idő, és millió próbálkozás, mire ez sikerül. De érdemes újra és újra megpróbálni. Hidd el, ha sikerül Neked kontroll alatt tartani az indulataidat, a gyerek is nyugodtabb lesz.
2019. dec. 19. 07:35
 29/31 anonim ***** válasza:
82%

Általában nem szoktam

Gyakorlatilak előfordul, hogy elvesztem a türelmem.

Nekem picit fiatalabb, 1,5 éves.

A legrosszabb, hogy nem tudja megmondani mi baja..

És akkor, ha jön, hogy maganhozölelem, akkor harap, karmol..

Máskor meg áldott jó gyerek..

Megvallom a türelmem is véges..kifogásnak jó, hogy 30 hetes terhesen alig tidok néha mozdulni...vagyis, úgy, ahogy hozzá kellene, mert a hétköznapi séta ez-az amazzal elvagyok

rámütött ráadásul.

Jó lesz, ha majd kamaszodik 😟😎😬😬😬😬😬

2019. dec. 19. 07:55
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Kiabálni nem szoktam (még) Vele, de már többször előfordult, hogy megemeltem a hangom, mert magasról tett arra, amit mondtam Neki, és muszály volt így nyomatékot adnom annak, hogy mit (nem) kéné tennie. Erre legalább felfigyel ilyenkor. Különben meg enyeleghetnék Vele akár órákon át is, eredmény nélkül.
2019. dec. 19. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!