Mikor és mekkora távra mentetek először az utcán sétálni a gyereketekkel babakocsi nélkül, gyalog. Mióta tudott már járni, hogy alakult stb?
kb 20-30m van a játszótér és oda :)
kb. 14 hónapos volt akkor tavasz eleje
én kb 1,5 éves koráig halogattam
a bölcsiben kezdtem barátkozni a gondolattal, amikor kérdezték tőlem, volt e már a gyermekem a hóban, mert ők kivitték az udvarra és a gyerekeknek hatalmas élmény volt. akkor kezdtem gondolkodni csak és akkor is halogatva, hogy na majd a következő friss hóba ha hull...
de azóta sem gyalogoltatom nagyon. inkább kismotor, meg miegyéb, mert nem akarom hogy x meg ó lábas legyen, szóval, hogy hirtelen megterhelje, ugyanis 1-2 éves kor között alakul ki a lábboltozat, az ínszalagok még gyengék, és így is kezdett befelé dőlni bokája és vehetem a szupinált cipőket. 12 hónapos kora óta itthon, bölcsiben, vendégségben, játszón megállás nélkül így is milliot szalad. ha lépésszámlálót tennének egy gyerekre...születnének rekordok...
És simán mennek veletek gyalog a gyerekek?
Utolsó: nekem is két hetet mondtak. Nagyjából ki is vártuk, bár őszintén nem értettem akkor sem hogy miért kellett. Iszonyú meleg volt, emiatt minden ablak tárva nyitva állt egész álló nap, szóval lényegében ugyanaz volt mintha kint lett volna. De pl angliában ha jól tudom az ajánlás úgy szól hogy vidd amikor jónak látod.
Ne haragudj 3-as, de a lábboltozat a sétával fog alakulni.
Mi hordtuk/hordjuk rendszeres ellenőrzésre a lányunkat ortopéd szakorvoshoz, hogy ha valami nem jól alakulna, akkor időben észrevegyék. A járás kezdetekor voltunk, amikor mondta a doki, hogy a nyáron minél többet sétáltassuk egyenetlen talajon (fűben, kavicson...stb), mert ez elősegíti a lábboltozat minél jobb kialakulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!