Mennyire avatjátok be a szüleiteket a saját gyereketekkel kapcsolatos dolgokba? Jobban teszem, ha nem mondok el mindent?
Még 'csak' terhes vagyok, tavasszal jön a babánk.
Anyáék itt voltak tegnap, megnézték a babaszobát, meg mutattam a babakocsit is, hogy végre megérkezett és hogy ezzel teljesen kész vagyunk, a listáról minden megvan. És kérdezte anyukám, hogy mennyire lett a végösszeg és elmondtam. Teljesen kiakadt, hogy mégis hogy voltam képes ennyit elkölteni, mikor meg sem született még a baba, nem ezektől lesz majd boldog gyerekkora...
Szinte összeveszett velem azon, hogy miért költök pénzt a saját gyerekemre.
Abban igaza van az anyukádnak, hogy nem attól lesz boldog gyerekkora a babádnak, ha minden drága vackot megveszel neki.
De ha tavaszra várod, akkor még kár volt bevásárolni. Remélem, hogy rendben lesz minden a szülésig, de lehetséges
az is, hogy baj lesz vele. Akkor mit csinálsz a sok összevásárolt holmival?
Főleg, ahogy néha olvasom, ma sok fölösleges dolgot vásárolnak össze a leendő anyukák. Persze, ha sok pénzetek van, a te dolgod az, hogy mire költöd.
Azért a március nincs annyira messze...
Ennyi erővel a születéséig ne is vegyünk semmit, mert akár azelőtt is lehet baj, hogy elindulnánk a klinikára.
Attól, mert inkább a kényelmet szolgálja, még nem kell azonnal rámondani, hogy felesleges.
A te esetedről nem tudok mondani semmit, de a most mindenki babázik a környezetemben, és az (első gyerekes) anyukák annyi marhaságot és felesleges kacatot képesek tényleg bevásárolni (ráadásul a babavárásra egy egész iparág épül), aminek a többségét egyszer fogják használni, aztán rájönnek, hogy tök felesleges. És persze vannak azok a dolgok, amik hasznosak, de a szüleink korában még nem volt, így ők kacatnak tartják.
Ettől még édesanyádéknak nincs beleszólási joguk és neked sem muszáj elmondani mindent.
Anyagi dolgokba ilyen részletesen nem avatom be őket. De egyébként meg attól függ milyen a szülő. Sokan egy baba születése után kifordulnak magukból és az addigi viszony megromlik, pl azért is mert régen más elveket vallottak mint most, illetve egy baba kapcsán rengeteg olyan dolog van amin össze lehet különbözni,de ez csak a baba születése után fog kiderülni.
Ha úgy látod hogy mindenre negatívan reagál és sok dologban nem értetek egyet akkor csak a legminimálisabb dolgokat mondanám el neki.
Amit kérdeznek elmondom, hisz nem titok. De ha ilyet mondtak volna én tuti kiakadtam volna. Nem tudhatja neked mi lesz hasznos, arra költöd a pénzed amire akarod. Nem értem miért kell a boldog készülődésnek rossz felhangot okozni.
Nálunk anyósom mond néha olyanokat, hogy a falat kaparom. Szörnyűlködik ha drága valami, rosszallóan néz, hogy mit eszik/mit nem eszik a gyerek. Már 1 évesen azt mondogatta, hogy rossz a gyerek napirendje, mert az oviban ez így nem lesz jó....sose lesz vége, vedd be a lesz@rom tablettát, nehogy megőrülj.
A másik felet is meghallgatnám. Akik itt mondják, hogy ha az én anyám ilyet mondott volna... Pl. az én anyám, mivel a mi családunkban nem titok az ilyesmi, tisztában van az anyagi helyzetünkkel. Tehát ha ő kiakadna emiatt, akkor nem unalmában, hülyeségében stb. tenné, hanem ésszerű okok alapján.
Nem vagyunk csórók, ksh szerinti átlag fizetésből élünk de biztos, hogy tudnék annyit költeni a babaszobára, hogy anyám leesne a székről és azért kezdene aggódni, hogy mégis hogy fogjuk ezt bírni, ha már most ennyit elköltöttünk, holott valóban, mégcsak ezután fog a gyerek sokba kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!