1 év alatti gyereketekkel hallgattatok zenét? Ha igen mit és mennyi ideig? Komolyzene hallgatásról mi a véleményetek?
Igen hallgattunk, mindenfélét.
Gyerekdalokat is, operetett is, komolyzenét is, vagy néha csak a rádió szólt.
Igen, vannak kedvencei.
Halász Judit nekem borzasztó, a Kicsi gesztenye klub tetszik mindkettőnknek.
Komolyzenét is szoktunk, de nem azokból nem érdemes a hosszú, vontatott, összetett műveket, hanem kis részleteket. Figyelembe kell venni az életkorát, ahogy a verseknél pl. Egy ovisnak nem Babitsot tanítunk pl.
Pár hónaposan babazenét hallgattunk. Kb fél éves kortól Szabó Gyula mesemondó CD-je - ezt akkor tettem be neki, amikor dolgom volt; meg Nagy Bandó Andrásnak van egy megzenésített CD-je, szerintem nagyon jó. 7-8 hónaposan meg bármit, ami kellemesebb, lágyabb dallamú (komolyzene, jazz, pánsíp, gitár), ezek aláfestő zenének szóltak 1-2 órán keresztül, mígy játszottunk.
Eléggé muzikális lett a gyermek, ha zenét hall, rögtön tapsol és táncol. Sokszor együtt táncolok vele, most 14,5 hónapos.
Ha Apa is itthon van, szól Depeche Mode, Apocaliptica és egyéb is.
Mikor mit.
Gyerekdalok. Gryllus, Kalaka, de johet Ruzsa Magdi is:)
Kocsiban Ossian, Karpatia, Pokolgep stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!