Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 eves gyereketekkel memnyit...

1 eves gyereketekkel memnyit foglalkoztok aktivan?

Figyelt kérdés

Ugy ertem, en beteszem a jarokaba sokszor ha fozok, pakolok, takaritok. Sokszor meg mellette ulok de jol eljatszik magaban, akkor a telefonon csinalok dolgokat , mint pl ruhak eladasa, netes vasarlas, tanulas ( vizsgara keszulok )

Ugy erzem nem toltok vele eleg minosegi idot.

Ti hogy vagytok ezzel?

Segitsegem nincs, egyedul vagyok vele, rokonok is nagyon messze.

2016. jún. 14. 00:40
 1/8 anonim ***** válasza:

a.10-11 orabol amit ebren volt, kb 3-4 orat a levegon toltottunk egyutt, kb 3 orat jatszottunj aktivan a lakasban, kb 1-1.5 orat evessel toltott a tobbi 3 oraban hagytam egyedul lenni. nagyon jot tesz neki az obnallo jatek, ne legyen lelkiismeretfurdalasod...nem kell hogy egesz nap korulotte ugralj, az kesobb neki lesz csak rossz..

en most kulonosen orulok higy egyedullethez van szokva mert uton a kisteso.

2016. jún. 14. 06:30
 2/8 anonim ***** válasza:

Az otthon nálunk is javarészt a kisagyrol szolt. Nekem is lelkiismeretfurdalasom volt de nem volt segitségem.viszont sűrűn vittem mindenhova pl bevásárolni, ügyintézni, játszobölcsibe(8honapos kortol), rokonokhoz, (alapvetően alig voltunk otthon, viszont volt, hogy teljes napig nem mozdultunk ki)

ill nagy ritkán játszoházba is ill ringatos(mondokás)foglalkozásokra es szintén ritkán dévényre(ritka nálam havi egy-két alkalmat jelent kb)

2016. jún. 14. 07:12
 3/8 anonim ***** válasza:

*meg bábszínházban is voltunk.szóval én a programokat igyekeztem tartani.ill mindig összekapcsolni ügyintézéssel baba/gyerekprogramot.

Babuszásra is vittem volna de oda soha nem jutottunk valahogy el.

2016. jún. 14. 07:16
 4/8 anonim ***** válasza:

inkább az a fontos hogy mikor vele vagy valóban aktívan foglalkozz vele...nézz utána milyen játékok vannak a korosztályának.

egy ismerősöm egész nap a babájával "foglakozik". magyarán takarítónője van, ételt rendel, a gyerek üvegeset eszik. Mellette ül tényleg, becsülettel, de végig telefonozza meg csacsogja a barátnőkkel meg cicizteti, mert addig is nyugalma van...

így ment ez az elmúlt 1,5 évben, most már szeretne újra főzni, szeretne elkészíteni egy lecsót, de nem tud, mert a gyereke üvölt, ha 1 méternél messzebb megy...nem tudja játszótérre vinni, mert ott is csak az ölében ül stb.

szerintem akkor inkább legyen a gyerek önálló mint ez..

2016. jún. 14. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is sokszor lelkifurdim van...de igazából az én fiam olyan jól elvan egyedül...azért sokszor odaülök mellé, olvasok neki mesekönyvet, sokat csikizem, építőkockázunk (1 éves). De nagy részt ő tök jól elpakolászik meg halandzsázik egész nap. Tologatja a kisautóját, jön-megy. Ilyenkor nem szakítom meg az önálló játékot, csak ha nyűglődni kezd. De még így is sokszor bűntudatom van, mert sokkal többet lehetne bábozni, meg mondokázni, fejleszteni... :(
2016. jún. 14. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:
5: nem biztos ám hogy előrébb lesz ha egész nap "fejleszted". Gondolj egy egyszerű példára: Te hogyan tanulsz meg jobban mondjuk egy programot kezelni a gépen. Ha megmutotgatják mi hol van, vagy ha magadtól jössz rá? nyilván ha megmutatják úgy gyorsabb, viszont könnyebben elfelejted mert nem mélyülsz el benne. Ráadásul ha magadtól jössz rá a dolgokra sokkal jobban megismered a struktúráját, hasonló dolgokat is fogsz tudni kezelni, nem utánoz az agyad, hanem valóban dolgozik. Szerintem emiatt nagyon fontos hogy egy gyerek önállóan is tudjon játszani (persze arra tanítani kell hogyan, ha csak leteszel elé egy babát soha nem fogja tudni mit kell vele csinálni, de ha egyszer megmutatod milyen szerepjátékozni vele utána saját maga fog leülni és történeteket kitalálni vele stb)
2016. jún. 14. 22:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Leirom a mai napunk. Fel 8 kor kelt, akkor reggeli, oltozes, siettunk mert 9 re jott ertunk a baratnom, mentunk jatszocsoportba. Ott fel 12 ig jatszott, foleg o maga egyedul kislabdakkal, de neha dobtam neki, de szeret veluk egyedul jatszani. Aztan elaludt a kocsiban, majd folytatta a babakocsiban , 2 orat aludt. Aztan szopi, majd jatszottam vele, de nem sokat mert a padlason kellett keresnem valamit. Aztan evett, majd megint jatszottunk, aztan beraktam a jarokaba. Mert raktam fel ruhacsomagokat eladni ( elhagyott az apja igy kell a plusz penz megha csak fillerek is )

Seta , egy ora a babakocsiban, Tesco, majd egy ora jatszoter, hinta es maszkalas ( kapaszkodva megy a kerites menten ) , aztan itthon kis jatek, vacsi, furdes, es most szopi kozve alszik el

Ez igy nem rossz, ugye ?

2016. jún. 14. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerntem jó. Vannak napok, hogy en se tudok többet játszani vele. De gondolom ez nálatok is változó.
2016. jún. 16. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!