Szokás vagy gyerektípus kérdése, hogy kell-e vezetgetni egy babát kézzel, vagy sem?
Figyelt kérdés
Mi a tapasztalatotok?2010. júl. 20. 10:14
11/14 anonim válasza:
Gyerekfüggő.Az én lányom 9 hós korától felállt,és kapaszkodva megindult,DE őt az már nem elégítette kis ,hogy bútorok mellett menjen,nyújtotta a kiskezét,és MENJÜNK EGYütt!!Most 11 hós mindent megnéz,megfog,egész nap pakol,pörög.El sem tudnám képzelni,hogy feláll,majd ha a szoba közepén van valami,amit megakar nézni,akkor odamászna.Vagy ha kint vagyunk a kertben,apa füvet nyír,ő pakolja a kis talicskájába a füvet,akkor is kell neki segítség.Aki nem vezeti a babáját,az vajon hogy old meg ilyen helyzeteket?Mindenhová odaviszi a karján?Vagy odamászik?DE az én lányom már nem mászik,mászott 1-2 hónapig elege lett belőle:)Vagy ha pakol a boltban,áruházban,akkor is másszon?Nálunk ez így alakult,hogy fogom az egyik kezét és sétál.Önállóan is elindul,leguggol,feláll,nem esik el.De ha el akar érni vmit,nyújtja a kezét.Próbáltam már,hogy nem segítek,de sírvafakad.:(Úgy gondolom,hogy ha már lesz kellő bátorsága,elengedi a kezemet.
12/14 anonim válasza:
Nagykönyv szerint: nem szabad, késlelteti az önálló járást, rontja a baba egyensúlyérzékét. A fiam most lépeget bútorok mellett, vállmagasságban akkor szoktam megfogni a két kezét, ha nagyon megbillent, egyébként nem avatkozok be a fejlődésébe. Mivel első gyerek, így bővebb tapasztalattal nem rendelkezem, lehet más babánál bejön, bár nem hiszem.
13/14 anonim válasza:
11:16-os vagyok, egyébként milyen vezetésre gondolsz, ahogy az előző hozzászóló írta, melletted egy kézzel, vagy ami a tényleg rossz: anyuka előtt lépeget a lurkó és anyuka a baba két kezét égbe emelve "sétáltatja"?
14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A vezetés/vezetgetés szerintem nem ugyanaz az együtt, kézen fogva sétálással. Én a két kéz a magasban és 7 hónaposan totyog a gyerek a lábaim közt verzióra értem. Kissé eltúlozva persze, de értettétek úgyis.:)
2010. júl. 22. 20:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!