Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdtétek el vezetgetni...

Mikor kezdtétek el vezetgetni a babátokat?

Figyelt kérdés
Néhány pillantra kapaszkodva nagyon szépen megáll egyedül és látszik rajta, hogy nagyon büszek magára. Féltem ne legyek túl korán, de addig hisztizik és mutogat a kezével amíg lábra nem állítom, akkor mosolyog és elégedetten nézeget.
2010. okt. 10. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem vezetgettem, nem is szabad, hamis biztonságérzetet ad. Szépen megtanul majd feállni, járni magától, ha testileg és agyilag megérik rá.
2010. okt. 10. 17:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Egy kis vezetgetéstől nem lesz semmi baja. Nálunk egyenesen kiköveteli magának, olyan hisztit le tud vágni, ha nem megyünk vele. Apu szoktatta rá úgy 9-10 hónapos kora körül. Most lesz 1 éves, de még mindig nem megy önállóan, eddig 3 lépés volt, amit felém lépkedve megtett, de szerintem nem is tudta igazából még mit csinál. :)
2010. okt. 10. 17:28
 3/10 anonim ***** válasza:
nem vezetgettük soha! vettünk neki járássegítő elefántot, azt eltologatta a lakásban.
2010. okt. 10. 17:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem vezetgettük. 11 hónapos elmúlt, amikor a szőnyegen játszottunk, megfogta a kezem, felállt, és húzott előre, akkor vezettem mert ő akarta. Rá 1 hétre elindult magától. Nálunk ez az 1 hét volt. De látszott is a kisfiamon, hogy stabilan rakja a lábát.

Barátnőm a kislányukat már 7 hónaposan elkezdte vezetgetni, és állandóan azzal dicsekedett, milyen ügyes a lánya, persze látszott a kislányon, hogy még ő nem érett arra hogy menjen.

Bocsi, egy kicsit hosszú lettem.

2010. okt. 10. 17:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, és továbbra is szívesen olvasok minden tapsztalatot, tanácsot!
2010. okt. 10. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Kislányom 7 hósan állt fel, most 8,5, stabilan áll és lépeget a bútorok mellett, egyedül le tud már menni a bútorok mellől a földre (ez is nagy kihívás volt, eddig sírt, hogy mostmár elfáradt, szedjem le). Valahogy ezt a vezetgetést nem szereti. 8 hós volt amikor először próbáltam, akkor sem és azóta sem szereti, instabilnak tartja.
2010. okt. 10. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én 1O hós kisfiam is feláll, a kezembe kapaszkodva (nem én húzom fel), és elindul. Nagyon szeret így közlekedni. Mivel sajnos nem mászik, csak kúszik, elvittem Dévényes gyógytornára, ahol a gyógytornász szigorúan megtiltotta a vezetgetést. Szóval egy hete nem vezetgetem, pedig úgy élvezte.
2010. okt. 10. 20:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Soha nem vezetgettem és valóban nem is szabad. Ennek ellenére 10 hónaposan egyedül stabilan járt. A bútorokban kapaszkodva sétálgatott eleinte.
2010. okt. 10. 20:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Egészeségesen fejlődő babánál nem hiszem, hogy árt. A baba úgy is mutatja, mi kell neki. Az én fiam 5 hósan már magától felült (igaz, hogy korán, már 3 hósan elkezdtem emelni a babakocsi háttámláját), 6 hósan mászott és 6,5 hósan már felállt kapaszkodva. 8 hósan már nem lehetett lebeszélni, lépegetett minden mellett és ha elkapta valaki kezét, ment. 11 hósan már önállóan járt. Nem hiszem, hogy ésszerű keretek közötti vezetgetés árt egy egyébként szépen és egyenletesen fejlődő babának.
2010. okt. 10. 20:18
 10/10 anonim ***** válasza:
8hósan semmi baja nincs 9hós korára, már szaladt:)
2010. okt. 23. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!