Szokás vagy gyerektípus kérdése, hogy kell-e vezetgetni egy babát kézzel, vagy sem?
Szokás, és nagyon rossz szokás! Egyik baba sem úgy születik, hogy igénye lenne a vezetgetésre. Csak az olyan aranyos, hogy jééé, már lépeget, és jár - pedig nem is.
Mint ahogy ültetgetni, álltatgatni is káros a babát, amíg mentálisan és fizikailag nincs megérve rá, éppúgy a vezetgetés is haszontalan, sőt káros is lehet.
Mellesleg egy idő után bánni fogja az anyuka, ha már javában jöhetne-mehetne a baba, mert képes rá, de mivel megszokta, vezetteti magát, anyuka meg görnyedhet hónapokig.
De látod, milyen ügyes volt a kisfiad, hogy nem hagyta magát? :-)
Segíteni akkor kell, ha balesetveszélyt hárítasz el vele. De egy olyan mozgásfolyamat megtanításában, ami kialakult magától is, abban nem kell segíteni, nincs értelme.
Szerintem gyerek kérdés.
A nagyobbik lányom nem igényelte/akarta ezt. Szép lassan elindult, komótosan az ő tempójában. (16 hónaposan ment először egyedül, minden kapaszkodás nélkül)
A kicsi lányom viszont 10 hónaposan állandóan azt akarja, hogy vezessük. Sokszor, ha abba akarom hagyni, de ő még nem fáradt el, akkor üvölteni kezd. :-D
Ő mindenben ilyen "akaratos".
Magától is próbálgatja veszettül a dolgokat, és ha nem sikerül, "dühöng". Ő ilyen. És sokkal jobban hajtja az utánzás vágya, mert látja a nővérét...
Szerencsére elég alacsony vagyok, így ha szétnyitom a lábaimat kicsit, és úgy vezetem, akkor a hátam egyenes marad, így nekem nem annyira fárasztó.
Számomra is furcsa, de mindent 2-3 hónappal előbb csinál, mint a nővére...
Egyébként szerintem a vezetgetés nem olyan, mint az ültetés vagy állítás, mert amikor már tud állni (felállni egyedül), akkor az izmai és gerince szerint járni is tudna, csak még az egyensúlyérzetét kell "kipótolni", én ezt nem tartom rossz dolognak. Természetesen figyelem, hogy mennyire fárad, és ha látom, hogy a lábai összecsuklanak, akkor azonnal abbahagyjuk, én nem tartom meg a súlyát egy percig sem, csak egy-egy ujjamat fogja.
"Furcsamód", ha ilyen van, akkor már nem is tiltakozik, hogy letegyem, csak olyankor, amikor ő még bírná...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!