Hat hónapos babát lehet kézen fogva vezetgetni? És
ültetni, ha magától nem ül még fel?
Figyelt kérdés
A szomszédom mesélte, hogy ők ezt csinálják a kisfiukkal. Egyedül még nem ül fel, nem is mászik. Nem ártalmas ez?
2010. máj. 11. 21:43
1/10 anonim válasza:
DE, ártalmas. Nem szabad semmit erőltetni, nem tesz jót a gerincének. Szegény gyerek. :S
2010. máj. 11. 21:46
2/10 anonim válasza:
Ha magátol felállt már és lépeget is, akkor pár percig nem árt szerintem, De elmondásod alapján ez még nem történt meg, tehát ártalmas lehet ha ilyet csinálnak a babával. Az én fiam 6 hónaposan felállt és kapaszkodva lépegetett a kiságyba ezért a szobába mentünk egy kört.
2010. máj. 11. 21:48
3/10 anonim válasza:
Semmit nem szabad erőltetni. Kisfiamat csak akkor vezetgettük, ha már kérte a kezünket, hogy menni szeretne.
2010. máj. 11. 21:48
4/10 anonim válasza:
Egy hat hónapost kézen fogva vezet?Hogy mik vannak...
2010. máj. 11. 21:49
5/10 anonim válasza:
Nemcsak a gerincének árt,hanem a lábai is elgörbülhetnek. Ettől nem fog hamarabb járni vagy ülni. Soha nem szabad semmilyen mozgást erőltetni. Hagyni kell,hogy mindent akkor csináljon,amikor már elég érett rá és elég fejlettek a csontjai a mozgásokhoz.
2010. máj. 11. 21:49
6/10 anonim válasza:
Első vagyok. Természetesen én is arra gondoltam, hogy még nem tud se járni se ülni a gyerek és ennek ellenére erőltetik. Az más ha bútorba kapaszkodva lépegetne...
2010. máj. 11. 21:50
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, én is így gondolom. Nekem van egy 21 hónapos kisfiam, de amíg ő magától nem csinált meg dolgokat (ülés, állás, stb) sosem erőltettük. A szomszédom azt meséli, hogy ők többször körbevezetik a nappaliban a picit, aki se nem áll, sem nem ül fel önállóan.
Természetesen nem fogok beleszólni, nem vagyunk annyira közeli kapcsolatban, csak megdöbbentett a dolog.
2010. máj. 11. 21:58
8/10 Nikcsi válasza:
En nem vagyok egy itelkezos fajta, de amit valamelyik nap lattam az orvosi rendeloben kiverte a biztositekot meg nalam is. Epp oltasra vartam akkor 2 hos fiammal, mikor megjelent egy ugy 17-18 eves forma lany 4 honapos fiaval (hallottam mikor mondta mennyi idos) es azzal utotte el az idot hogy vezetgette korbe-korbe szegenyt es kozben kerdezgette hogy most tancolsz? Egyem meg csak imbolygott ossze-vissza, nem tudta tartani a kis testet. Tudom hogy semmi kozom hozza hogy ki mit csinal a gyerekevel, de akkor olyan szivesen raszoltam volna, rossz volt nezni.
2010. máj. 11. 22:05
9/10 anonim válasza:
A barom! Szegény kisgyerek! Később, évek mulva lesz érdekes, milyen hatással lesz ez a testére. Figyeld a fejlődését és majd a feltűnő
betegsègeit!
2010. máj. 11. 23:22
10/10 anonim válasza:
A lányom fél évesen felállt.
Nem vezetgettem, de a kiságy rácsába kapaszkodva fel tudott állni.Talán ennek az eredménye a gyógycipő:(( mert a bokái iszonyúan bedőlnek.Én sokat jártam védőbe, dokihoz,hogy mit tegyek ellene, mert korainak gondoltam, de azt mondták:Hát le nem köthetem:)így ráhagytam.
Szerintem nem jó dolog vezetgetni.
Én néha nagyon szomorú vagyok amikor mezítláb látom, mert tényleg kis csámpáska:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!