Hogy lehetnék türelmesebb, kevésbé ingerültebb a gyerekeimmel? Használjak valami "csodabogyót"?
6hete szültem a 2.fiamat a 21hónaposom mellé.Kvázi egyedül vagyok velük egész nap,mert apuka csak hétvégente jár haza.A nagyszülő szinte éjjel nappal dolgozik(most is pl 2.napja nincs itthon-egy telken lakunk),az én szüleim külföldön élnek.
Tudom,hogy lazítanom kéne,mert így bele őrülök,és látom,hogy a nagy fiamnak sem jó,mert már ha csak a kutyára emelem fel a hangom,már sírva fakad.DE egyszerűen nem bírom idegekkel.Zsinórban a 2.este nem bírnak elaludni.2fele rohangálok 2órán át,és közben a nagy hiába fáradt már délután 5óta egyszerűen nem akar aludni,mert nem vagyok ott mellette,és így az öcsire féltékeny.Viszont a kicsi meg hasfájós,ráadásul melegíti a terpeszpelus is,és nehezen megy neki az alvás este.
Napközben mondjuk vele nincs gond,mert viszonylag hamar elalszik a babkocsiban/bölcsőben...csakhogy ha pl szoptatom,a nagy őrjöng,mert tuti akkor akar hintázni,csúszdázni,stb.És persze a kicsivel a cicin nem tudok vele foglalkozni.
Hogy oldjam meg?Nem akarok idegbeteg gyerekeket,és azt sem akarom hogy én legyek az.
Magnézium,homeos bogyók segítenének lazulni?
Ja,és tudom,én akartam őket ilyen "egyszerre" de mindenki azt mondta milyen jó a kis korkülönbség....hát én eddig nem látom előnyét
A magnézium segíthet, igen.
És az önuralom. Szájakat befogni és nem kiabálni, egyszerűen visszafogni. A gyerek nem tehet semmiről, ős csak gyerek, nem ő kérezkedett a világra.
Barátnőd nincs? Fizetett segítséget megengedhettek magatoknak? Mert már az is sokat segíthet, ha két órára ki tudsz szabadulni otthonról.
anyagilag bírnánk is a segítséget,csakhogy mióta megvan az öcsi az apján és a nagyapján kívül nincs el senkivel.mert olyankor azt hiszi mindenki más az öcsivel van...nála így jön elő a féltékenység.
a férjem szerint nagyok az elvárásaim a 21hónapossal,pedig csak annyit kérek tőle este is,hogy légyszi maradj az ágyadban,míg megnézem miért sír az öcsi.de nem,kijön utánam.és ezt vagy 25x megcsináltuk tegnap is.de mégsem hagyhatom őket bent 5 percre míg kimegyek az udvarra és kiüvöltöm magam :-(
szia, nagyon sajnállak, fáraszót lehet. szerintem is szerezz valami segítséget, ha már a házimunkában segít, az is valami. aztán gondolj arra, hogy még pár hónap, és minden könnyebb lesz. a nagyobbal próbálj néha kettesben valamit játszani, amikor csak rá figyelsz, mondjuk amíg a kicsi alszik. az esti ceremónia biztos nehéz lehet így. majd ha enyhül kicsit az idő, , meg lekerül a terpesz, biztos z is jobb lesz. próbáld meg úgy altatni a kicsit, hogy lefeküsztök a nagyágyra, cicire teszed a kikcsit, a nagy meg odafekszik melléd, és akkor mindannyian egy helyen vagytok, nem kell ugrálnod. ha meg elaldutak, akkor berakod őket az ágyukba.
kitartás, majd lesz jobb is! és tényleg jó a kis korkülönbség, később jobb lesz, mert lekötik majd egymást, nem te leszel a fő játszópajtás. csak addig ki kell bírni. :)))
Magne B 6 nekem bevált.
Merre laksz?Esetleg tudnék segíteni.
A fiaim között 18 hónap van.Én azt csináltam este,h a mi ágyunkba feküdtem le velük,-az elején még a 1,5 éves is szopival aludt el,aztán 2 évesen abbahagyta-,így egyszerre aludtak el.A kicsi maradt nálunk, a nagyot betettem az ágyába.Bár lehet,h ehhez szerencse kell,mert ő olyan mélyen alszik,h el lehet lopni közben.:)
A meleg ellen ventillátor van a szobájukban,mert panelban lakunk,és este sem mozog vagy hűl le a levegő.Az egyik lányom nagyon izzadós,folyton melege van,úgyh bár tudom,ezen sokan ki fognak akadni,de ő úgy tud elaludni,h rá van irányítva.Semmi baja tőle.(4 éves)Ha elaludtak,elfordítom,és hagyom forogni amíg kicsit hűvösebb lesz.
11:58as: azért lettél lepontozva, mert valaki ezen éli ki minden frusztrációját, hogy brahiból lepontozz a hozzászólásokat...
kérdező: ha nem tudtál pihenni a 6 hétben (és ez nyilvánvaló..) akkor nem csoda ha így ki vagy!
Nem tudsz elutazni a szüleidhez pár hétre a gyerekekkel? Ha ők tudnának többet segíteni esetleg, ez is egy megoldás lehet.
Amúgy meg a kis korkülönbségnek úgy 2-2,5 éves koruktól lesz meg igazán a "haszna".
Nekem 15 hónap lesz a 2 között és igyekszem felvértezni magamat előre, hogy bele ne bolonduljak majd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!