Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehetnék most 1,5 éves...

Hogy lehetnék most 1,5 éves kisfiamhoz türelmesebb?

Figyelt kérdés
Összecsaptak a fejünk felett a hullámok, és nem vagyok elég türelmes kisfiamhoz. Most van a pakolászós korszakban, a dacban, a hisztiben. Próbálok türelmes lenni, de néha nagyon nem megy. Sokkal hamarabb szólok rá hangosabban mint általában, vagy éppen csapok a fenekére kezére ha olyat csinál.
2010. szept. 5. 19:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem ő tehet a problémáidról. Ha te feszült és ideges vagy vele, akkor ő még hisztisebb lesz.

Idegeskedj akkor, ha ő alszik, amikor vele vagy, lazulj el, különben egymást fogjátok hergelni, aminek semmi értelme.

2010. szept. 5. 19:45
 2/3 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy ha türelmesebb vagy vele, könnyebb. Minél inkább tiltasz, kezére csapsz, annál inkább folytatja. Tereld el a figyelmét valami tök mással, jéé ott megy egy busz, hallod a repülőt, hol a labda, vagy csak kezdj vele bujócskázni, fogócskázni. Neked és neked is könnyebb lenne igy szerintem. Illetve a gondjaidat illetően valahogy rendbe kellene tenni az aggódnivalókat, leirni, mik azok, hogy leszel/lesztek túl rajta, mi az akcióterv. Hogy legyen miben biznod. De próbáld meg letisztázni a fejedben, és kettéválasztani a gondokat a gyerektől. Kitartást!
2010. szept. 5. 20:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben jártam. Fiam most 20 hónapos. A hiszti nem múlt el, sőt... De én megpróbáltam változtatni, és jó úton haladok. Megkerestem a problémámat, és azt próbálom másként csinálni. Lejjebb kell adni bizonyos dolgokból ahhoz, hogy gyermekedhez elég türelmed legyen. Nem lehet tudni, hogy neked miből ered a türelmetlenséged. Esetleg keveset mozdultok ki? Vagy nem jutsz semminek a végére a házimunkával?

Én azt hittem, hogy a fiam 20 hónaposan már le fog szokni a hisztiről, de ez csak rosszabb lesz. Ha a nagyival van, nagyon jó fiú, de velem állandóan hisztizik. Pedig nem engedek meg neki mindent. Az én fiam is fáradhatatlan, minden rosszat megcsinál, amit csak lehet. Kitartást!

2010. szept. 5. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!