Hogy lehetnék most 1,5 éves kisfiamhoz türelmesebb?
Nem ő tehet a problémáidról. Ha te feszült és ideges vagy vele, akkor ő még hisztisebb lesz.
Idegeskedj akkor, ha ő alszik, amikor vele vagy, lazulj el, különben egymást fogjátok hergelni, aminek semmi értelme.
Hasonló cipőben jártam. Fiam most 20 hónapos. A hiszti nem múlt el, sőt... De én megpróbáltam változtatni, és jó úton haladok. Megkerestem a problémámat, és azt próbálom másként csinálni. Lejjebb kell adni bizonyos dolgokból ahhoz, hogy gyermekedhez elég türelmed legyen. Nem lehet tudni, hogy neked miből ered a türelmetlenséged. Esetleg keveset mozdultok ki? Vagy nem jutsz semminek a végére a házimunkával?
Én azt hittem, hogy a fiam 20 hónaposan már le fog szokni a hisztiről, de ez csak rosszabb lesz. Ha a nagyival van, nagyon jó fiú, de velem állandóan hisztizik. Pedig nem engedek meg neki mindent. Az én fiam is fáradhatatlan, minden rosszat megcsinál, amit csak lehet. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!