Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért bámulnak ránk megvetően...

Miért bámulnak ránk megvetően és ítélnek el, ha elmondjuk hogy ezt tervezzük?

Figyelt kérdés

A feleségemmel gyereket tervezünk és megbeszéltük hogy mi nem követjük a "hagyományos" anya marad otthon a gyerekkel évekig dolgot, hanem addig lesz csak itthon, míg rendbe nem jön szülés után (kb 2-3 hónapot tervez, ezt majd meglátjuk), aztán pedig visszamegy dolgozni és én leszek a babánkkal itthon. Nem keresünk rosszul, a feleségem valamivel jobban is keres mint én, szóval nekünk ez a felállás megfelel. Én tök szívesen maradok itthon a picivel, ő pedig nem akar évekig itthon lenni a 4 fal között, szívesebben menne vissza emberek közé. Ez eddig rendben is van, de 1-2 rokon tudja, hogy babát tervezünk és a múltkor érdeklődtek, hogy mi merre hogy, fiút vagy lányt szeretnénk jobban, vannak-e nevek, amik tetszenek stb. Majd rákérdeztek feleségemnél, hogy és meddig tervez otthon lenni.. Na amikor elmondtuk, hogy hát én leszek otthon a babával, akkor csak pislogtak, hogy de mi az, hogy nem a feleségem, miféle anya csinál ilyet stb stb. Őszintén nem hittük volna, hogy ezen bárki így fennakad, hisz én is ugyanolyan szülője vagyok/leszek a gyereknek, mint a feleségem. Kialakult egy kisebb vita, mindenki a saját érveit fújta, majd mi lezártuk azzal, hogy köszönjük a kedves és kevésbé kedves, persze szigorúan jó indulatú megjegyzéseket, de ez csak ránk tartozik, szóval ne avatkozzanak bele.

Miért ilyen ördögtől való, ha apuka marad otthon a babával, én ezt nem értem tényleg, mi a gond ezzel? És egyébként is kinek mi köze ehhez? Valaki volt hasonló helyzetben?

2019. aug. 27. 15:10
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező: engedd el azokat, akik kioktatnak, meg térítenek, hogy csak úgy jó, ahogy ők csinálják. Te nem fogod tudni meggyőzni őket, ők meg nem meggyőzni akarnak, csak elhordani mindkettőtöket szar szülőnek, hogy ők magukat jobbnak érezzék. Eleve el sem tudják képzelni, hogy az apa és az anya lehetnek egyenrangú szülők.
2019. aug. 29. 13:21
 52/54 anonim ***** válasza:
26%

"Itt lesz velünk délután".

Most függetlenül attól, hogy ki a nő, ki a férfi. Mi a párommal sem kettesben, sem hármasban nem tudunk időt tölteni. Nàlunk én babázok, van olyan, hogy egy hétig sincs nàla 5 percet sem a baba, nem kéri, főleg amikor kisebb volt, de egy percet nem pihent ő sem, mert mindem házimumkával, házi, kerti teendővel el vagyunk csúszva.

Ha én elmegyek dolgozni (vàllalok néha alkalmi munkát) vagy órára, akkor van ő a gyerekkel.

Szóval baba mellett nincsenek családi együttlétek, de még közös étkezés sem.hónapokig. Ha hazajön a párod, átveszi a babát, Te meg csinálod az elmaradt házimunkát?

Tökre nem azért kérdezem mert Te a férfi vagy, csak olyan nagyon idillikusan látod az egészet.

2019. aug. 29. 15:01
 53/54 anonim ***** válasza:
35%

Probalok a fo kerdesedre koncentralni, es arra valaszolni a kommentektol fuggetlenul, es nem sajat velemenyt irni: miert itelnek el amiatt, hogy ezt tervezitek. A jelenlegi tudomanyos allaspont (a pszichologusok is ezt tanuljak), hogy az idealis eset, ha az elso 3 evben az anya az elsodleges gondozo. Azt irod, utanaolvastatok, akkor biztos ezzel is tisztaban vagy. Ez az idealis eset, es biologiai okai vannak (nemcsak a szoptatas), ettol nyilvan el lehet terni, es a kovetkezo a rangsorban az, ha az apa az elsodleges gondozo, amennyiben az anya nem all rendelkezesre. Ez nem zarja ki, hogy az apa is legalabb ugy kivegye a reszet a gyerek eletebol, emellett viszont a gyerek szempontjabol idealisabb helyzet, ha az anya nem tolt tole legalabb az elso 1-2-3 evben tavol ilyen sokat (6 ora+utazas). Mas kerdes, hogy hogy hat a gyerekre egy negy fal kozott bekattano, kimerult anya...

A leirasodbol az jon le nekem, ha sikerul a tervetek, az klassz, ha nem, majd valtoztattok. Ez a fajta rugalmassag szerintem szuper. Szerintem jo elore tervezni, aztan majd ugyis meglatjatok, hogy jo nektek. En szemely szerint nagyon kivancsi vagyok, mikor szuletik a baba? Megirod majd, hogy sikerult mindez? Mi mashogy csinaljuk, de a ferjem nalunk is tobb honapot itthon lesz, aminek en nagyon orulok, es szeretnem, hogy a masodik gyerekunk is nagyon szeressen az apukajaval lenni.

2019. aug. 29. 15:36
 54/54 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, engedd el. Nem mindenki begyöpösödött de ezen az oldalon igen magas az egy nm-re jutó gyoposok száma.

Én is terhes vagyok ettől függetlenül nem gondolom, hogy magamhoz kell láncolnom és kisajátítanom a gyereket. Ketten csináltuk, ketten vállaltuk. Az pech hogy a kihordást és a szülést egyedül kell elszenvednem. Ettől függetlenül igenis etesse meg apa is azt a gyereket nem vagyok egy 0-24 biorabszolga.

Akit ez tesz boldoggá, tegye. De én még egy gyereket se hallottam aki szerint azért volt jó anyja mert ratelepedett. Sőt a legboldogabb és kiegyensúlyozottabb babák pont azok a környezetemben akik le tudnak szakadni anyáról és elvannak másokkal is. Nagyi, apa, család barátai stb. És igen, akar fel evésen is.

2019. aug. 29. 22:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!