Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért bámulnak ránk megvetően...

Miért bámulnak ránk megvetően és ítélnek el, ha elmondjuk hogy ezt tervezzük?

Figyelt kérdés

A feleségemmel gyereket tervezünk és megbeszéltük hogy mi nem követjük a "hagyományos" anya marad otthon a gyerekkel évekig dolgot, hanem addig lesz csak itthon, míg rendbe nem jön szülés után (kb 2-3 hónapot tervez, ezt majd meglátjuk), aztán pedig visszamegy dolgozni és én leszek a babánkkal itthon. Nem keresünk rosszul, a feleségem valamivel jobban is keres mint én, szóval nekünk ez a felállás megfelel. Én tök szívesen maradok itthon a picivel, ő pedig nem akar évekig itthon lenni a 4 fal között, szívesebben menne vissza emberek közé. Ez eddig rendben is van, de 1-2 rokon tudja, hogy babát tervezünk és a múltkor érdeklődtek, hogy mi merre hogy, fiút vagy lányt szeretnénk jobban, vannak-e nevek, amik tetszenek stb. Majd rákérdeztek feleségemnél, hogy és meddig tervez otthon lenni.. Na amikor elmondtuk, hogy hát én leszek otthon a babával, akkor csak pislogtak, hogy de mi az, hogy nem a feleségem, miféle anya csinál ilyet stb stb. Őszintén nem hittük volna, hogy ezen bárki így fennakad, hisz én is ugyanolyan szülője vagyok/leszek a gyereknek, mint a feleségem. Kialakult egy kisebb vita, mindenki a saját érveit fújta, majd mi lezártuk azzal, hogy köszönjük a kedves és kevésbé kedves, persze szigorúan jó indulatú megjegyzéseket, de ez csak ránk tartozik, szóval ne avatkozzanak bele.

Miért ilyen ördögtől való, ha apuka marad otthon a babával, én ezt nem értem tényleg, mi a gond ezzel? És egyébként is kinek mi köze ehhez? Valaki volt hasonló helyzetben?

2019. aug. 27. 15:10
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
39%

"Magyarázd el ezt egy olyan nőnek, aki világ életében utálta a melleit, szex közben sem engedi tapizni, kellemetlen ha valaki birizgálja, depresszióba esett, pszichológushoz járt és meg akarta műttetni magát.."

Egy ilyen ember írta ezt neked. ;) Minden pont igaz. Csakhogy a szoptatásnak semmi köze a szexhez. A gyerek nem becézi, izgatja, hanem eszik belőle. Illetve gyerekvállalásra kikezeltettem magam, akkorra már rég nem akartam belehalni, ugyanakkor a műtétet nem vetettem el.

De csakis miután a második gyerek leválasztotta magát és pont ugyanolyanra szeretném, mint amilyen szoptatás alatt, mert ez az egyetlen olyan időszak, amikor konkrétan imádom. ;) Ezért is hülyeség elvetni.

Egyébként meg véleményt kérdeztél, azt is kaptál, nem tanácsot. Választ arra, hogy miért hülyéznek le.

Továbbra is nem értem, hogy miért szül valaki, ha rongyol vissza dolgozni, holott egész életében dolgozhat még, de a gyerek életében nem jön vissza ez az időszak, amikor ennyire védtelen, ennyire ránk van utalva. Pikk-pakk elszalad és a 2-3 éves is már simán kitol a bölcsi/ovi ajtaján, hogy "anya/apa még játszani akarok".

Lehet jönni a minőségi idővel is, de egy csecsemőnek nem minőségi időre van szüksége, hanem az összes idődre.

Valamint lehet jönni külfölddel is, de ott se szalad vissza az aki megteheti, illetve jóval később is csak részmunkaidőben. Amerikai barátnőm a gyerek 6 hetes kora óta dolgozik, de még mindig csak heti kétszer fél napot, pedig 10 éves lesz a fia.

2019. aug. 28. 15:27
 42/54 anonim ***** válasza:
0%
Milyen műtétről van szó?
2019. aug. 28. 15:51
 43/54 anonim ***** válasza:
25%
Nemtomhanyadik válaszoló vagyok, amúgy szex közben én sem szeretem, ha piszkálják a mellem, szoptatni meg imádok. Arra sajna a kérdező sem tud válaszolni, hogy mi van, ha netalántán anya mégis szeret majd babázni 0-24-ben és meggondolja magát. Az, hogy ő olyan ember aki mindent megcsinál, ahogy eltervez, lehet, de az biztos, hogy gyereke most először lesz, a gyerek körüli dolgok, érzések is sokszor meg rohadtul nem úgy működnek, ahogy eltervezzük. Tegyetek úgy, ahogy nektek jó, mondjuk nekem az jön le a válaszokból, hogy te lelkesebb vagy azzal kapcsolatban, hogy otthon leszel a gyerekkel, mint a feleséged azzal kapcsolatban, hogy visszamegy dolgozni, legalábbis annyira kampányolsz, johy meggyőzz minket, hogy ez így jó lesz. Nekem frusztráló lett volna mikor letelt a gyerekágy és épp egymáshoz szoktunk a gyerekkel, ha valaki állandóan kérdezgette volna mikor akarok már visszahúzni dolgozni, mert én eddig kellettem bizonyos értelemben, de ti tudjátok. Lehet lepontozni.
2019. aug. 28. 15:51
 44/54 anonim ***** válasza:
84%
Mikor jutunk el ebben az országban odáig hogy elfogadjuk hogy egy nő maga dönthet a testéről és tiszteletben tartjuk ha nem akar szoptatni??? Magánügy, nem ez volt a kérdés és a téma sem. Aki szeretne szoptasson és hagyja békén azt aki nem. Én nem értem egyesek miért veszik a bátorságot hogy mások teste felett ítéletet mondjanak. Ha majd megszuletik és akarja szoptatni, fogja. 3 hónap is elég jónak mondható ha annyi ideig tud így vagy úgy anyatejet adni. Ha nem abba se halt meg bele senki ha volt tápszer. Akadjunk már le egymás melléről hölgyeim.
2019. aug. 28. 21:51
 45/54 anonim ***** válasza:
27%

Nem hiszem, hogy itt a szoptatás ítélkezéskènt került volna szóba. A témához hozzátartozik, mert a legjelentősebb objektív akadálya az lehet ennek az apa-van-otthon rendszernek, ha a gyerek anyatejes. Ezért vetettèk fel, erre írta a Kérdező, hogy szerinte ezért és ezért nem fog szoptatni a felesége, erre azt írták páran, hogy ők se szeretik a mellüket, de szoptatni mégis szerettek, tehát nem biztos előre semmi.

Szerintem nem bàntotta itt senki a Kérdezőéket.

2019. aug. 28. 21:58
 46/54 anonim ***** válasza:
36%

44, nagy ívből tojok rá, hogy mit csinál a mellével, és a kérdés szempontjából valóban lényegtelen:

full tápszeres baba gondozását se passzolnám le 2-3 hónap után másnak, mivel nem csak a mellem köt a gyerekhez. Így már jobb? :)

Egyébként külön bosszantó, hogy sokan úgy vélik, hogy ha egy gyerek nem anyatejes, akkor bármit meg lehet tenni vele.

Számtalanszor olvastam itt az oldalon is olyat, hogy "de jó neked, bárki megetetheti, míg én nem tehettem meg, mert iszisz szopizik". Bocs, én lehet hogy megtehetném, de én meg nem teszem meg, mert nem hinném hogy a tápszer feljogosít, hogy kézről kézre járjon, holott állandóságra van szüksége a kötődés megalapozásához.

2019. aug. 28. 22:04
 47/54 A kérdező kommentje:

Azért tűnik úgy, hogy én vagyok a lelkesebb ez a felállás iránt, mert én írtam ki a kérdést…:D A feleségem is épp ugyanennyire lelkes. Egyébként ezt nem csak most találtuk ki, amióta belevágtunk a baba témába. Első perctől (aminek már 7 éve) ezt a felállást preferáljuk. A feleségem vetette fel, elmondta az aggályait a szoptatással kapcsolatban is és azzal kapcsolatban is, hogy nem akar hónapokon/éveken át otthon lenni, max 2-3-4 hónapig. Szereti a munkáját és szeret emberek között lenni. 6 órában fog dolgozni (most is 6 órás munkarendben van), nagyon max 3-ra itthon lesz és ugyanúgy foglalkozni fog a babával.

Azt semmiképp nem hinném, hogy csak mert mi másképp akarjuk a gyereknevelést végig csinálni, bárkinek joga lenne lehülyézni minket… Elég volt a rokonoktól ezt megkapni, de itt is lazán lehülyézték a feleségem. És azért ez elég bántó. Az, hogy látszik mennyire 0 az elfogadóképesség az emberekben.

És ráadásul olyan dolgokon lovagolnak egyesek, amikről nem is kérdeztem és amit már vagy 30 kommenttel ezelőtt kértem, hogy zárjuk le, lásd szoptatás. Nem az érdekelt, hogy kinek mi a véleménye arról, hogy a feleségem nem akar szoptatni. Itt mindenki azzal jött, hogy de „Mi van ha…?” Ha nagyon sírós baba lesz, ha nem fogok tudni home officeban dolgozni, ha így, ha úgy. Azt hiszitek jobban ismeritek nálam a feleségem, mert minden második kommentben arra hivatkoztok, hogy mi van, ha a feleségem mégis szoptatni akar vagy mégis itthon akar maradni. Nem értem miért nem lehet az eredeti felállásunknál maradni, miszerint ő visszamegy dolgozni, én meg itthon leszek a kicsivel. Ismerem őt, nem fog megváltozni a véleménye, de tegyük fel a kedvetekért, hogy mégis. Na azzal majd akkor foglalkozunk. Most a jelen állás szerint ÉN leszek itthon, tehát felesleges azt boncolgatni, hogy lehet meggondolja magát vagy mi van ha… Jó, ezt leírtátok 1x-2x-3x, de most már elég lesz.

„Továbbra is nem értem, hogy miért szül valaki, ha rongyol vissza dolgozni”

Érdekes, ezt fordítva miért nem kérdezik meg soha?! Minek vállal egy olyan férfi gyereket, aki egyből rongyol vissza dolgozni? Miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy vannak nők, akik nem akarnak 1-2-3 évig otthon lenni? És miért olyan hihetetlen, hogy van olyan apuka, aki viszont örömmel maradna otthon? Ezekre még kb senki nem tudott konkrétan értelmes választ adni. Arra akartam volna választ kapni, miért ítélik el a nőt egyből, ha nem akar 3-4 hónál többet otthon lenni és miért nem ítélik el, ha apuka első perctől visszamegy dolgozni. Szerintem mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy akar-e szülni vagy sem. Nem értem, hogy veszik a bátorságot egyesek, hogy odabökjék minek szül az ilyen… Talán, mert akar gyereket..? Nyilvánvaló, hogy az egyik szülő otthon marad a babával, de miért kell kötelezően ennek a szülőnek, az anyának lennie??

„Egyébként külön bosszantó, hogy sokan úgy vélik, hogy ha egy gyerek nem anyatejes, akkor bármit meg lehet tenni vele.”

Ki hiszi azt, hogy bármit meg lehet vele tenni? Süt az előítélet a kommentedből. Mi az, hogy bármit? Most tényleg azt akarod felhánytorgatni, hogy az apa merészelne otthon maradni a gyermekével? Ez lenne az a bármi? Könyörgöm, nem egy vadidegenre akarjuk lepasszolni, nem akarjuk 5-6 hónaposan bevágni bölcsibe, nem bébiszitter fogja nevelni helyettünk, hanem a saját szülője! És igen, az apuka is ugyanolyan szülő, nélküle egy nő sem eshet teherbe, szóval ne nézzük már le ennyire nyilvánvalóan pasikat a gyerekvállalás szempontjából!

Ha egy anya marad otthon a babával, ott miért nem özönlenek a kérdések, hogy de mi van, ha kétemberes baba lesz, mi van ha hasfájós lesz stb? Vagy a fő szlogent, amit itt folyamatosan emlegetnek, hogy Mi van, ha anyuka mégsem akar otthon maradni..?? Ezeket a kérdéseket miért nem boncolgatja senki? És ha apa maradna otthon, akkor miért egyből mindenki ezzel hozakodik elő? Fel nem foghatom tényleg.

„mert nem hinném hogy a tápszer feljogosít, hogy kézről kézre járjon, holott állandóságra van szüksége a kötődés megalapozásához.”

Mond, te ezt a kérdést olvastad egyáltalán?? Hol írtam én egy szóval is olyat, hogy kézről-kézre fog járni a babánk?! Most már tényleg nem tudok szépen, türelmesen írni, mert az ilyen csípőből ítélkezők sokszor elvetik a sulykot. Azért, mert az apa marad otthon, azt jelenti hogy az a gyerek „kézről-kézre” fog járni? Magyarázd már el kérlek, ezt mégis honnan a fenéből szűrted le…..?

Mindegy, még egyszer köszönöm az összes választ, legalább megbizonyosodhattunk arról, hogy az emberek többségében (legalábbis itthon..) minimális elfogadóképesség sincs a másik irányába…

2019. aug. 29. 12:28
 48/54 anonim ***** válasza:
13%

"Érdekes, ezt fordítva miért nem kérdezik meg soha?! Minek vállal egy olyan férfi gyereket, aki egyből rongyol vissza dolgozni?"

Ha te hordanád ki, te szülnéd meg, tőled kérdezném. ;)

Egy terhesség, szülés még ideális esetben is rendesen igénybe veszi a szervezetet. Nem ideális esetben pedig rámehet teljesen.

Nem vállalnám, ha nem akarnék "babázni" sem.

2-3 hónap az pont a hasfájós, nem alvós, kínlódva összeszokós időszak.

Pont utána visszamenni, amikor még bele se kóstolt a jóba? Az első tudatos mosoly, az értelem kinyílása. Lemaradni arról, ahogy először rácsodálkozik a világra, ahogy alakul a személyisége...

2019. aug. 29. 12:58
 49/54 A kérdező kommentje:

" Lemaradni arról, ahogy először rácsodálkozik a világra, ahogy alakul a személyisége..."

Csak jelzem, erről apuka is ugyanúgy lemarad, ha ő megy vissza dolgozni.. :) Az nem gond? Ja nem, hisz apuka le van tojva.

Figyelj én elhiszem, hogy te azért "szenveded" végig a terhességet és a szülést, hogy aztán csak és kizárólag mindent te élj át elsőnek, de nagyjából már 5x leírtam, hogy az én feleségem NEM ilyen típus! Ő maga mondta, a saját szájával, hogy ő nem azért szül, hogy aztán ő tapasztaljon meg mindent elsőre.

A személyiség fejlődéséről pedig így sem fog lemaradni, délután 3-tól már otthon lesz velünk, nem elhagy minket 3 hónap után és havonta 1x jön ránézni a gyerekére.... Mert kb ez a szintű megvetés jön le a válaszaitokból. Hát mégis miféle "hülye" megy vissza dolgozni pár hónap után és "passzolja" le a gyereket a saját apjára? Az ilyen minek szül ugye.

Nem minden ember egyforma, ezt azért be lehetne végre látni!

2019. aug. 29. 13:10
 50/54 A kérdező kommentje:

Így is fog babázni, ezt magyarázom!! 3-tól estig azért van "pár" óra, amit vele/velünk tölthet.

Belenéznék azért némelyek fejébe, hogy mégis mi készteti arra, hogy halál komolyan úgy gondolja, aki nem marad otthon évekig a gyerekével, az nem is fog babázni és nem is fogja nevelni a gyerekét, mindenről le fog maradni.. Vállalom, hogy lehülyéztek engem is, de nekem ez akkor is magas.

Nem lelép örökre, csak elmegy 6 órát dolgozni, majd a délután nagy részét a kicsivel tölti.

Vagy talán nálatok az a módi, hogy apuka hazajön délután, bevágja magát a kanapéra és döglik, le sem tojva a gyerekét? Ezért gondoljátok, hogy nálunk is ez lesz és a feleségem nem fog babázni..? Vagy én esküszöm nem értem.

2019. aug. 29. 13:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!