Hány éves korban kész a gyerek arra, hogy elmondjuk neki, hogy miért csak egy nagymamája van? Most még természetes neki, mert az egyik nagyi meghalt mielőtt ő megszületett volna.
Figyelt kérdés
2019. jan. 1. 20:53
1/7 anonim válasza:
Ha nem kérdezi szerintem fölösleges erőltetni a témát. Jó eséllyel úgyis rájön majd magától.
2/7 anonim válasza:
Az én apukám gyerekkoromban meghalt. Van egy fotó ahol apu nagypapával van még fiatalon. Ez kint van a hálónk falán. Illetve minden évben megyünk a temetőbe apuhoz is. Az 5 éves fiam tudja, hogy az egyik papája meghalt, a másik papával meg nagyon jóban van, rendszeresen találkoznak.
Szóval ez nem amolyan mikor mondjam el dolog, hanem ez az élet része. Amikor megkérdezi, akkor kell elmondani. Eddig sosem került szóba?
3/7 anonim válasza:
Mi is ebben a helyzetben voltunk. Nem vagyunk vallásosak. Mi a kezdetektől meséltük neki, hogy egy nagymamája van itt, velünk, egy pedig elköltözött a csillagok közé és onnan vigyáz rá. Van is kép róla kint, pontosan tudja, hogy ki ő. Anyák napján, mikor a mamának viszünk virágot, mindig gyújtunk egy gyertyát Neki is. Mi ezt így tartottuk jónak, de ahogy látom jó is volt, hiszen nem fél a haláltól, sokszor hallom hogy köszön a fényképen a mamának, néha kérdez vele kapcsolatban, de abszolút a kis világának a része és teljesen természetes.
4/7 anonim válasza:
Mikor kerdezi
Akkor.elmeseled a eletkori szintjen a dolgot
5/7 anonim válasza:
Minden életkorban lehet mesélni a halálról, csak minden életkorban másképp. Amikor mentek a temetőbe, elmondhatod, hogy viszünj a másik mama sírjára virágot. Ha kérdez mesélhetsz erről. Ha nem, akkor ne terheld ezzel. A kisfiamnak 1 nagypapája volt, már kezdetektől mondtuk ha mentünk a temetőbe, hogy a másik papa meghalt. Most nyáron halt meg apukám. Majd 4 éves volt a fiam, a kicsi 1.5.Nyílván látta rajtam, hogy rosszul erzem magam. Kérdezte, elmondtam hogy a papa meghalt, mert nagyon beteg vilt. Sajnos többet nem találkozunk vele, de szabad róla beszélni, meg sokat gondolni rá. Aztán amikor kérdezett, mondig csak a kerdésre válaszolva. Viszont az igazat kell mondani. Ne azt hogy elköltözött pl, mert akkor félni fog attól ha vki elköltözik azt sose látja többet.
6/7 anonim válasza:
A legelső pillanattól beszélni kéne vele erről.
Feleségem édesapja elhunyt, mikor a kisfiam 10 hónapos volt. Azóta is beszél neki a feleségem róla, mutatott róla fényképeket is neki.
Nem is értem, miért kéne ezt titkolni.
7/7 anonim válasza:
lányom tudja hogy meghaltak nagypapák ,de nem magyaráztunk neki semmit külön .mivel egyiket sem ismerte csak anyukámat ismeri igy nem is hiányoznak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!