Sírni hagyás! Kinek, kiknek nem vált be? Mit alkalmaztatok tovább?
"Mi más dolgotok van azon kívül, hogy a csecsemőtöknek mindent megadtok, az anyai ölelést is, akár órákon keresztül."
ez oké. csak lehet olyan hogy egy 5-6 hónapos baba 2-3 hónapon keresztül kel fel éjjelente csak is azért hogy cicin aludjon el, az anya pedig emiatt 3 hónapja napi szinten 3-4 órát alszik. Van róla fogalmad hogy ez milyen egészségtelen fizikailag? Hogy miket okozhat egy ilyen hosszútávú kialvatlanság? A gyereknek anyára van szüksége, nem egy roncsra (pánikbetegség, depresszió, szívműködési zavarok és még sorolhatnám amit az alváshiány okoz).
Van tesó igen, a nagy elég jó alvó volt, a kicsi baromira nem az, így hiába is gondolkodtam előre nem számítottam rá hogy ez lesz.
Egyébként nem hagytam sírni, a felvesz-letesz módszert alkalmazom, talán 4-5 percet ha sírt, de inkább nyöszörgött a módszer alatt, ellenben egy hét alatt megváltozott az életünk, minőségi módon tudok vele foglalkozni - hiszen valóban ez a dolgom!
Tehát van olyan élethelyzet mikor indokolt lehet egy ilyen módszer, na nem a Ferber, ami szerint tedd le a babát majd álomba sírja magát, de mondjuk a Suttogó nem tervezi sírni hagyni, máskérdés hogy egy 8-10 hónapos baba már tud manipulálni és akar is manipulálni, ha ő pl cicit akar és te nem szeretnéd neki odaadni (ne gyere azzal hogy miért nem, az előbb írtam le...) nem arról beszélek mikor 3-4 óránként megébrednek enni, sőt kelnék én akár 2 óránként is hozzá.
Én VALÓDI ALVÁSZAVARRÓL beszélek, és a módszerek csak ezekben az esetekben jelenthetnek megoldást, kedves kérdező! Ha nem hoz eredményt egy ilyen módszer sem, akkor nem alvászavarról van szó, hanem olyan szükségletről a csecsemőnek, amit nem old meg az hogy önállóan el tud aludni (fogzik, éhes, beteg, szomjas mert száraz a levegő stb)
Nagyon sajnálom a babádat. Nyilván a te "idegbetegségedtől" ideges és feszült. Ahogy már előttem írta valaki ő csak rád számíthat, egyedül vagy vele otthon, csak tőled várhat segítséget.
Az igény szerinti szoptatás a legjobb módszer, nekem mindig bejott, pont ettől volt a baba nyugodt és kiegyensúlyozott. Persze, nem úgy vettem ölbe szoptatni, hogy mit akar már megint ez a rossz gyerek.
Gondolj bele, te hogyan fogod érezni magad, ha öreg leszel és beteg,fáj valami, éhes vagy, vagy fázol. De majd hagynak nyoszorogni, mert idegesíteni fogod a gondozodat, és nem hagyod aludni. És másra nem szamithatsz, csak arra, aki b@,ik bemenni a szobadba, megnézni, mi a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!