Hagyjam sírni, vagy folytassuk ezt a rémálmot? (fél éves baba)
Kisfiam kezdetektől nagyon rossz alvó, én pedig egyre elkeseredettebb. 10-15 ébredés is van éjszakánként, nappal változó, 10 percet, vagy két órát is képes aludni egyszerre. (Hosszabb időt inkább a szabadban, babakocsiban.)
Este kézben ringatva elalszik, de van, hogy mellettem fekve a babaszobában lévő ágyon, aztán átteszem a kiságyba. Alszik egy ideig, majd visszaébred, 20 perc, fél órán belül. Van, hogy sír, átmegyek, visszaadom a cumiját, vagy ráteszem a kezem a fejére és pár perc alatt elalszik. Gyakran ennyitől nem nyugszik meg, ki kell vennem és hiába próbálom letenni, állandóan visszaébred. Néha órák telnek el és csak a kezemben alszik. Próbáltuk, hogy együtt alszunk a szobájában az ágyon, de mindig arra ébredek, hogy beszélget, gagyorászik és tépi az orrom, szám. Úgy vettem észre, hogy nagyon sokat mozog álmában és ez ébreszti fel, de visszaaludni nem tud. Nem éhes, fájdalomcsillapító mellett is ugyanennyit ébred. Az egyetlen dolog ami működne, hogy a mellkasomon alszik, én félig ülő helyzetben vagyok és ha érzem, hogy ébredezik, akkor ringatni kezdem, még mielőtt magához tér. De ehhez is előbb el kell altatnom és úgy ledőlni vele és néha így is visszaébred és akkor csak a járkálás segít, vagy a kendő. Én már teljesen kikészültem, ráadásul a férjem nagyon ellenzi, hogy behozzuk a babát az ágyba. Nem miattunk, hanem azért, mert úgy gondolja, hogy ha most elszúrjuk a gyereknevelést, akkor éveken keresztül nyögjük a következményeit és most kell kialakítani, hogy nem minden úgy van, ahogy a baba szeretné. Így aztán én ringatok, míg ők alszanak.
ezert kell kovetkezetesnek lenni es ragaszkodni az addigi altatasi modhoz legyen az barmi.
de azt nem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy a baba napirendje idorol idore atalakul. par hetemég 9 korul volt a delelotti alvas, aztan egyszer csak elkezdett kesobb faradni...hiaba raknam le 9-kor, igy is ugy is 9.20kor fog csak elaludni. megetetem tehat, kivarom az egy szemdorzsit es mar rakom az agyba...jöhet az 1-2-3-5 perc...de altalaban a 3 percig se jutunk el....az 5 a maximum miota bevezettuk az onallo alvast....ha 70 percig nem alszik tobbszori alkalommal, aklor rossz idobe teszitek le....en mar latom az arcan mikor berakom az agyba, hogy lesz e alvas vagy nem...de a delelotti es a kora delutani poccre ugyanakkor szokott lenni, mindig ugyanakkor farad, max par hetente irja csak at a napirendet...a keso delutani feloras alvasat nehezen tudom eltalalni, akkor vagy elalszik 5 perc alatt vagy nem is eroltetem.
de mar tobb hete tortent a sirni hagyas ejszakaja es azota nagyon jol alszik, azota egyszer sem volt ra szukseg hogy sirni hagyjam. cumival azonnal elalszik addig is csak makog, nem sir.
Most raktam le a délelőtti alvásra, 3 perc alatt elaludt.
Imába foglallak mindannyiótokat, akik leírtátok ezt a módszert.
Kedves Utolsó!
Mi úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy 3 napot adunk ennek, ha látszik kis javulás, tehát nem üvölt minden nap 1 órát a gyerek, akkor max 1 hétig csináljuk, ha jó, jó, ha nem, akkor abbahagyjuk. Azt beszéltük még meg, hogy ha a nappali viselkedésében bármi negatívat tapasztalunk, rosszabb kedv, kevésbé bújós, nyűgös, elutasító, akkor azonnal abbahagyjuk és megpróbáljuk "visszanyerni a bizalmát".
Úgy csináltuk ahogy itt írták, letettem a kiságyba miután elég fáradt volt, megpuszilgattam, mondtam neki, hogy nagyon szeretem, megsimiztem, betakartam és otthagytam. 1-2-3-5-8-10-10-10... percenként mentem vissza. A telefonommal a kezemben rágtam a körmöm a nappaliban, hogy mikor telik már le az idő, hogy megnyugtathatom. Először 50 percet sírt és elaludt, aztán 70 percet, tegnap 15-öt, aztán éjjel is és most is, csak 1-2 percet, de alig. Én minden alkalommal ugyanazt csináltam bent, amit írtam is.
az eredeti modszer szerint lerakod a gyereket az agyba, cumi a szajaba, elkoszonsz tole. kimesz. ha sir, 1 percenkent bemesz megsimogatod elmondod neki mirol van szo majd kimesz...mig el nem alszik, elso nap egy percenkent, 2. nap 3 percenkent 3. nap 5 percenkent stb
na en ezt tevedesbol ugy csinaltam hogy bementem hozza egy azon altatasnal eloszor 1-3-5-8 majd 15 percenkent (15 utan nem.noveltem hanem mindig 15 percenkent mentem). mivel bevalt igy, nem valtoztattam. azota is igy csinalom, de max egyszer kell bemennem 3 perceseknel mar alszik.
elso ejjel 1,5 orat sirt. utana levo reggelen mar csak fel orat es onnantol hetek ota már, hogy nem sir hanem 3 perc alatt elalszik.
ha tpbb napon keresztul sir akkor mas a siras oka vagy nem jokor teszed le nem eleg faradtan vagy tul faradtan.
a modszer csak akkor segit ha a baba megszokasbol kel fel vagy nem tud egyedul visszaaludni.
ha fogzik faj a hasa nem szabad siratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!