Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hagyjam sírni, vagy folytassuk...

Hagyjam sírni, vagy folytassuk ezt a rémálmot? (fél éves baba)

Figyelt kérdés

Kisfiam kezdetektől nagyon rossz alvó, én pedig egyre elkeseredettebb. 10-15 ébredés is van éjszakánként, nappal változó, 10 percet, vagy két órát is képes aludni egyszerre. (Hosszabb időt inkább a szabadban, babakocsiban.)

Este kézben ringatva elalszik, de van, hogy mellettem fekve a babaszobában lévő ágyon, aztán átteszem a kiságyba. Alszik egy ideig, majd visszaébred, 20 perc, fél órán belül. Van, hogy sír, átmegyek, visszaadom a cumiját, vagy ráteszem a kezem a fejére és pár perc alatt elalszik. Gyakran ennyitől nem nyugszik meg, ki kell vennem és hiába próbálom letenni, állandóan visszaébred. Néha órák telnek el és csak a kezemben alszik. Próbáltuk, hogy együtt alszunk a szobájában az ágyon, de mindig arra ébredek, hogy beszélget, gagyorászik és tépi az orrom, szám. Úgy vettem észre, hogy nagyon sokat mozog álmában és ez ébreszti fel, de visszaaludni nem tud. Nem éhes, fájdalomcsillapító mellett is ugyanennyit ébred. Az egyetlen dolog ami működne, hogy a mellkasomon alszik, én félig ülő helyzetben vagyok és ha érzem, hogy ébredezik, akkor ringatni kezdem, még mielőtt magához tér. De ehhez is előbb el kell altatnom és úgy ledőlni vele és néha így is visszaébred és akkor csak a járkálás segít, vagy a kendő. Én már teljesen kikészültem, ráadásul a férjem nagyon ellenzi, hogy behozzuk a babát az ágyba. Nem miattunk, hanem azért, mert úgy gondolja, hogy ha most elszúrjuk a gyereknevelést, akkor éveken keresztül nyögjük a következményeit és most kell kialakítani, hogy nem minden úgy van, ahogy a baba szeretné. Így aztán én ringatok, míg ők alszanak.

2015. febr. 25. 21:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
39%
ezt ugy kell elkepzelni hogy az elso 15 percben szovegel. utana "jajjog, panaszkodik" es kb az utolso fel oraban sirt....viszont ez egyszeri alkalom s azota nyugodt kipihent jokedvű es en is 110%on porgok vele :) amikor mar hetek ota nem aludtunk, joval tobbet sirt a faradtsagtol napi szinten, mint 70 perc....
2015. febr. 27. 20:15
 32/70 anonim ***** válasza:
nekem legalabb is igy telt az elso nap.. nem tudom a kerdezo hogy all.
2015. febr. 27. 20:16
 33/70 anonim ***** válasza:
90%
van hogy nálunk is eltart egy nappali elalvás 70 percig, vagy kicsit tovább... és nem ordítja végig, van hogy az elején pár percig hisztizik, mert nem érzi magát fáradtnak vagy túl van pörögve, de aztán rájön hogy jobb lenne aludni, csak nem mindig megy egyből az elalvás... épp ezért kell neki megtanulni, de ha az ember tíz perc után kiveszi az ágyból mondván úgyis csak sírni fog nem aludni akkor sose tanulja meg..
2015. febr. 27. 20:27
 34/70 anonim ***** válasza:
90%

ezert kell kovetkezetesnek lenni es ragaszkodni az addigi altatasi modhoz legyen az barmi.

de azt nem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy a baba napirendje idorol idore atalakul. par hetemég 9 korul volt a delelotti alvas, aztan egyszer csak elkezdett kesobb faradni...hiaba raknam le 9-kor, igy is ugy is 9.20kor fog csak elaludni. megetetem tehat, kivarom az egy szemdorzsit es mar rakom az agyba...jöhet az 1-2-3-5 perc...de altalaban a 3 percig se jutunk el....az 5 a maximum miota bevezettuk az onallo alvast....ha 70 percig nem alszik tobbszori alkalommal, aklor rossz idobe teszitek le....en mar latom az arcan mikor berakom az agyba, hogy lesz e alvas vagy nem...de a delelotti es a kora delutani poccre ugyanakkor szokott lenni, mindig ugyanakkor farad, max par hetente irja csak at a napirendet...a keso delutani feloras alvasat nehezen tudom eltalalni, akkor vagy elalszik 5 perc alatt vagy nem is eroltetem.

de mar tobb hete tortent a sirni hagyas ejszakaja es azota nagyon jol alszik, azota egyszer sem volt ra szukseg hogy sirni hagyjam. cumival azonnal elalszik addig is csak makog, nem sir.

2015. febr. 27. 20:39
 35/70 anonim ***** válasza:
13%
Nem hiszitek el, de az én majdnem 3 hós babámmal csodát tesz egy kis sírás. 2. baba, sokkal sírosabb, mint az első volt, őt könnyebb volt szórakoztatni. Majd 2 hós koráig egyszerűen nem lehett semmivel se szórakoztatni, csak akkor nem sírt, ha a cicin volt, sűrűn szopott. Éjjel éjfél körül volt a legrosszabb. Több órás üvöltés, mert csak kínlódott a cicin. Kérte a cicit, de kiköpte. Kérdeztem magamtól, akkor most mi van, fáj a hasa, nem elég a tej? Hízott rendesen, jóval többet, mint az átlag. Kipróbáltunk mindent, ringattuk, sétáltunk vele, feloltottuk a villanyt, hátha a fény kell. Semmi nem használt. Aztán már tiszta depis voltam és kipróbáltuk a sírni hagyást. De nálunk ez a pár percenként benézek hozzá, nem vált be. Hiába nyugtatgattam, még így is több, mint egy óra, másfél, két óra volt, mire elaludt. Másfél hónapos korában kezdtük ezt és több, mint 2 hétig csináltuk. Akkor váltottam megint. Nem járkáltam be hozzá. 1 hétig fél óra is eltelt, mire elaludt. Aztán egyre csökkent, most kábé 5-10 percet sír, aztán abbahagyja. Olyankor szoktam csak csinálni, mikor észreveszem, hogy csak kínlódik a cicin, sír és semmi nem használ. Aztán van, hogy megvárom, hogy felébredjen és jelezzen, hogy éhes, de mint pl ma, bementem hozzá egy óra után bementem, láttam, hogy csak nézelődik. Kivettem. Mosolygott, mint mindig. Sokkal nyugodtabb. Aztán pl most tartottm a kezembe, de 5 perc után elkezdett fészkelődni a kezembe, indult a műsor, hogy cicit kért. Ilyenkor le szoktam tesztelni. Lerakom magam mellé, ha elvan magába, akkor csak egyszerűen nem éhes, csak cicizni akar, de mivel nem éhes, csak kínlódna megint rajta. Már kipróbáltam, így tudom, ismerem már a sírásmódokat. Na most már jelez, hogy éhes, úgyhogy megyek is:D
2015. febr. 27. 22:41
 36/70 anonim ***** válasza:
89%
mondjuk te nem jól csinalod sztem, nem "olyankor kell, ha" így altatni, hanem egyszer és onnantól mindig, és többet nem ciciztetni. masreszrol 3 honap alatti baba még tul pici, a modszert 4 honapos kortol ajanljak. az en babam is ennyi volt mikor elkezdtuk, es csak egyszer kellett sirnia, nem pedig tobb napig fel orat....a Te babad nem azert sir mert megszokta hogy felkel hanem mert az idegrendszere még éretlen az önállo alvashoz....ha surun keri ejjel a cicid, lehet hasfajas is, novekedesi ugras, mindenesetre ot még ne hagyd sirni..
2015. febr. 27. 23:01
 37/70 A kérdező kommentje:
Tegnap este már csak 15 perc sírás- panaszkodás volt. Fél 2-kor felkelt enni és 1 perc alatt visszaaludt, 7-ig szundizott. Most meg itt ücsörög az ölemben és magyaráz, nagyon jókedvűek vagyunk mindketten.
2015. febr. 28. 08:51
 38/70 anonim ***** válasza:
39%
Kedves Kérdező, örülök, hogy jól alakultak nálatok a dolgok. Nem vagyok "sírni hagyni" párti, de azt hiszem ezt nekünk is ki kell próbálni, mert már mi sem bírjuk cérnával. Kisfiam 9 hónapos, kb 3-4 hónapja indult el nála az egyre sűrűbb kelés. Ma már ott tartunk, hogy tegnap pl el sem akart aludni este. Cicin alszik, kezemben alszik, ha leteszem a kiságyba, akkor egyszerre ébred és sír. Nappal jókedvű egyébként, de a nappali összes alvása is kimerül 1,5-2 órában. Viszont neki nincs cumija, az ujját sem szopizza, így is meg fogja találni a módját, hogy aludjon el? Leírná valaki pontosan, hogy csináljam ezt a módszert? És átlagban mennyi idő után van látható javulás? Nem akarom sokáig ezzel kínozni, ha nem jön be neki.
2015. febr. 28. 09:27
 39/70 A kérdező kommentje:

Most raktam le a délelőtti alvásra, 3 perc alatt elaludt.

Imába foglallak mindannyiótokat, akik leírtátok ezt a módszert.

Kedves Utolsó!

Mi úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy 3 napot adunk ennek, ha látszik kis javulás, tehát nem üvölt minden nap 1 órát a gyerek, akkor max 1 hétig csináljuk, ha jó, jó, ha nem, akkor abbahagyjuk. Azt beszéltük még meg, hogy ha a nappali viselkedésében bármi negatívat tapasztalunk, rosszabb kedv, kevésbé bújós, nyűgös, elutasító, akkor azonnal abbahagyjuk és megpróbáljuk "visszanyerni a bizalmát".

Úgy csináltuk ahogy itt írták, letettem a kiságyba miután elég fáradt volt, megpuszilgattam, mondtam neki, hogy nagyon szeretem, megsimiztem, betakartam és otthagytam. 1-2-3-5-8-10-10-10... percenként mentem vissza. A telefonommal a kezemben rágtam a körmöm a nappaliban, hogy mikor telik már le az idő, hogy megnyugtathatom. Először 50 percet sírt és elaludt, aztán 70 percet, tegnap 15-öt, aztán éjjel is és most is, csak 1-2 percet, de alig. Én minden alkalommal ugyanazt csináltam bent, amit írtam is.

2015. febr. 28. 09:45
 40/70 anonim ***** válasza:

az eredeti modszer szerint lerakod a gyereket az agyba, cumi a szajaba, elkoszonsz tole. kimesz. ha sir, 1 percenkent bemesz megsimogatod elmondod neki mirol van szo majd kimesz...mig el nem alszik, elso nap egy percenkent, 2. nap 3 percenkent 3. nap 5 percenkent stb

na en ezt tevedesbol ugy csinaltam hogy bementem hozza egy azon altatasnal eloszor 1-3-5-8 majd 15 percenkent (15 utan nem.noveltem hanem mindig 15 percenkent mentem). mivel bevalt igy, nem valtoztattam. azota is igy csinalom, de max egyszer kell bemennem 3 perceseknel mar alszik.

elso ejjel 1,5 orat sirt. utana levo reggelen mar csak fel orat es onnantol hetek ota már, hogy nem sir hanem 3 perc alatt elalszik.

ha tpbb napon keresztul sir akkor mas a siras oka vagy nem jokor teszed le nem eleg faradtan vagy tul faradtan.

a modszer csak akkor segit ha a baba megszokasbol kel fel vagy nem tud egyedul visszaaludni.

ha fogzik faj a hasa nem szabad siratni.

2015. febr. 28. 16:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!