Hagyjam sírni, vagy folytassuk ezt a rémálmot? (fél éves baba)
Kisfiam kezdetektől nagyon rossz alvó, én pedig egyre elkeseredettebb. 10-15 ébredés is van éjszakánként, nappal változó, 10 percet, vagy két órát is képes aludni egyszerre. (Hosszabb időt inkább a szabadban, babakocsiban.)
Este kézben ringatva elalszik, de van, hogy mellettem fekve a babaszobában lévő ágyon, aztán átteszem a kiságyba. Alszik egy ideig, majd visszaébred, 20 perc, fél órán belül. Van, hogy sír, átmegyek, visszaadom a cumiját, vagy ráteszem a kezem a fejére és pár perc alatt elalszik. Gyakran ennyitől nem nyugszik meg, ki kell vennem és hiába próbálom letenni, állandóan visszaébred. Néha órák telnek el és csak a kezemben alszik. Próbáltuk, hogy együtt alszunk a szobájában az ágyon, de mindig arra ébredek, hogy beszélget, gagyorászik és tépi az orrom, szám. Úgy vettem észre, hogy nagyon sokat mozog álmában és ez ébreszti fel, de visszaaludni nem tud. Nem éhes, fájdalomcsillapító mellett is ugyanennyit ébred. Az egyetlen dolog ami működne, hogy a mellkasomon alszik, én félig ülő helyzetben vagyok és ha érzem, hogy ébredezik, akkor ringatni kezdem, még mielőtt magához tér. De ehhez is előbb el kell altatnom és úgy ledőlni vele és néha így is visszaébred és akkor csak a járkálás segít, vagy a kendő. Én már teljesen kikészültem, ráadásul a férjem nagyon ellenzi, hogy behozzuk a babát az ágyba. Nem miattunk, hanem azért, mert úgy gondolja, hogy ha most elszúrjuk a gyereknevelést, akkor éveken keresztül nyögjük a következményeit és most kell kialakítani, hogy nem minden úgy van, ahogy a baba szeretné. Így aztán én ringatok, míg ők alszanak.
9-es vok.
Persze hogy sokat aludt mert elfáradt a sírdogálásban.
Lehet az a baj hogy le akarod fektetni a gyereket pedig nem is álmos???Lányom tegnap pelenkázás közben elaludt, s ezek a spontán elalvások úgy félévesen kezdődtek.
Én nem sírni hagynám hanem fárasztanám, mozgásra ösztönözném.Hidd el tudom milyen átéltem végig szenvedtem és megoldottam.Anélkül hogy órákig ordított volna éjszaka.Gondolj bele ő egy pici baba ebben a nagy és kegyetlen világban aki rád vágyik.Semmi bajotok nem lesz ha ott alszik, neki meg pláne.
Amúgy meg mint írtam nappal hagyom sírni főleg ha nincs könny csak hiszti mert anya iszik, wcre ment, mosogat stb.
Van arany középút sírni hagyás és kialvatlánság között.
Baromira megértem mert átmentem rajta és voltak napok amikor a vesémet is odaadtam volna 3 óra alvásért.
Hajam ugyan nem hullott ki csak beleőszültem és 9 hónapig nem tűnt el az ekcémám az ujjaimról, sőt de nem sorolom.
Én már írtam a lehetséges okokról és azt hogy azt vizsgáld meg. Ha sírni hagyod azzal csak a "tünetet" kezeled nem az okot szünteted meg, ez olyan mint fájó fogra bevenni a fájdalomcsillapítót ahelyett hogy elmennél vele orvoshoz.Ha rá jössz mi a baja és mi bántja talán nem is kelne fel ennyiszer.
Szerintem ezt a konyvet olvasd el: [link]
Es a ferjed is olvassa el!
szamodra nem világos az ok?? megszokta hogy az anyukája vele van mikor elalszik, és amikor felébred (mint egyébként minden ember) nem találja ott ezért nem tud visszaaludni. Ezért a sírni hagyás nem tüneti kezelés, hanem egy folyamat, amely során a baba megtanulja hogy nyugtassa meg saját magát. Valódi megoldás. Nem azért tanul meg elaludni mert elfárad aznapra, hanem mert rátalál az ujjára, cumijára, állatkájára st. Persze mondhatjátok ezt úgy is hogy anyura nem számíthat ezért elalszio. Igen. Végül is ez a cél, és mi, akik a módszer mellett döntünk, bevallaljuk hogy a tobb honapon at tarto 2 ora alvasba elfaradtunk es elfaradt a baba is. Es ezt egyszer vegig csináltam, 1,5 oraba tellett es azota mindenki boldog, es egyaltalan nem erezni hogy az elet mas teruleten ne szamitana ram. csak epp megtanulta hogy az elalvas egy egyszemélyes dolog.
Az igaz, hogy a fogzást, éhséget stb előtte ki kell zárni, de a kérdésből és a kommentekből kiderül hogy ezen már túl vannal. Olvassatok mielőtt válaszoltok.
Kedves 25-ös!
Sok jót hallottam erről a könyvről, tudom is hogy miről szól. Amint lesz alkalmam el fogom olvasni, de ha nap közben lenne egy órám olvasni, azt most inkább alvással tölteném és nem kéne idejönnöm panaszkodni. :(
mint minden módszernek, ennek a lényege is a következetesség, ha együtt alszol vele, vissza fog esni...tudom, mert ugyanezen mentem át. Hetekig elaludt egyedül, aztán valamelyik este úgy aludt el hogy fogta a kezem..Jé, de cuki, gondoltam, ezek után így fogom altatni...aha....három nap múlva óránként kelt éjjel és kérte a kezem....
akkor megint "megsirattam" és azóta minden jó, és nem kel éjjel. Én meg ezentúl következetes maradok a módszerhez és nem kap "anyai segítséget az elalváshoz" az ágyba tevésen és az arc simin túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!