Sírni hagyni a babát amég el nem alszik?
6/5 hónapos a kislányom. Mindig vagy cici vagy ölbe alszik el. Ez engem egyáltalán nem zavar. Viszont a védőnő azt mondta,hogy kezdjem neki megtanítani,hogy elaludjon egyedül is. Azt tanácsotam,hogy üljek mellé ha látom,hogy fáradt és ne vegyem fel őt néha simogassam meg és beszéljek hozzá hagyjam sírni még el nem alszik. Imádom a lányom és nincs szivem ezt csinálni vele.
Szerintetek?
Ez nem sírni hagyás, a sírni hagyás az, amikor a gyerek üvölt a szobában a szülő meg sz*rik bele és felé se néz. Ebben az esetben viszont ott van a szülő mellette, megvigasztalja (nemcsak úgy lehet, hogy kikapom az ágyból és cicire teszem...).
Ha neked kényelmes, ahogy most elalszik, akkor nyilván nincs is miről beszélni, majd leszoktatod, ha kezd a helyzet kényelmetlenné válni.
Én megvártam, míg álmos lesz, letettem, és simogattam. 5-10 perc múlva kimentem, ő énekelt magának, gagyogott a plüssnek.
Ha felsírt, akkor bementem, megnyugtattam és ismét kijöttem.
Kb. egy hét alatt megtanulta elaltatni magát, de soha nem hagytam teljesen magára.
Jó, nekem szerencsém volt.
A kislány, akit bébiszitteltem képes volt fél óráig bőgni, de az anyja megmondta, hogy ne hagyjam csak. Azt hittem, a szívem szakad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!