Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiságyban is történhet baleset...

Kiságyban is történhet baleset a babával? Ott meritek hagyni felálló, mászó babátokat? Aki külön szobában alszik hogy csinálja?

Figyelt kérdés
Babám kapaszkodva feláll mindig, a kiságyban is, de egyszer pl. már esett egy nagyot, a lába azt hiszem kicsúszott a rács között és úgy (addig én wc-n voltam). Azóta féltem még a kiságyban is, ha pl. hátraesik beverheti a fejét a rácsban. Pedig gondolkoztunk férjemmel hogy külön szobába kéne költözni, de így nem merek.

2012. aug. 5. 11:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálam se az elsőnél, se a 2-nál most nem volt semmiféle baleset, de ha aggódsz vegyetek ágyrácsvédőt, sokan használják épp ezért:)

2012. aug. 5. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Tedd le a földre, hadd menjen a lakásban körbe kereken.

Ami veszélyes rá azt pakold el, védd le a kicsi és a saját érdekedben, amiben fel tud állni, azt rögzítsd.

Nálam ahogy tudott forogni a nagy kikerült a szőnyegre, a kicsi már 2hónaposan csak aludni volt az ágyában.

Wc-fürdés nyitott ajtóval közönség előtt. Főzni szintén, igaz nagy konyha, és távol a veszélyes dolgoktól habtapin.

És igen, sajnos eshetnek a kicsik befelé az ágyba, rosszabb esetben kifelé(fiam egyszer megpróbált kimászni, és kiesett az ágyból-én is azt hittem jobb neki bent egy rövid időre, amíg én már nem is tudom mit akartam elintézni baba nélkül a lakásban, tényleg pár percre, egész picinek, meg beszorult a lába a rácsok közé, és nem tudta kihúzni:()

2012. aug. 5. 11:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az a baj ha pl. alszik a kiságyban, amikor felébred egyből feláll a rács mellett és sokszor mindezt egy hang nélkül (tehát a szomszéd szobában nem veszem észre), és félek hogy elvágódik és beüti a fejét, mert még azért nem áll olyan stabilan.

2012. aug. 5. 11:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Rácsvédő sokat segíthet. Amúgy minden esésből tanulnak, azaz ha egyszer kicsúszik a lába és elesik - köv. alkalommal már figyelni fog rá.

Kisfiam 17 hónapos, 1. naptól külön szobában van. Neki a keze csúszott ki a rácson egyszer (négykézlábból), sírt bementem, kibogoztam, megvigasztaltam - többször nem fordult elő.

2012. aug. 5. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Rácsvédő ide vagy oda, az én kisfiam flottul megoldotta a balesetet a kiságyban is! Kapaszkodva állt, majd úgy esett el, hogy szinte felkenődött a rácsra: az oldalát megütötte, a fejét alaposan beverte. Őt tényleg egy pillanatra sem merem szem elől téveszteni. Szóval kiságyban is történhet, ennek ellenére nagyon ritka, és sosem végzetes baleset, szóval nyugodj meg! Nagy baj nem az ágyában fog történni vele, az biztos!
2012. aug. 5. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!