HOgyan szoktathatnám rá a babóm, hogy ne cicin aludjon el, hanem a kiságyban?
6 hós korban.
vagy is neki még ez kell, ö még nem azért alszik el, mert cumi kell neki és cicit használja cuminak, hanem mert tele a pocak, jó az anya melegsége és alszik.
hagyad ezt, amit tehetsz ha úgy érzed elég a szoptatás vagy is tej nincs már vagy nem szopik akkor vedd ki a cicit, de hagyd úgy ahogy van, és ha úgy is elalszik ott a kezedben akkor ok, ha sírna add vissza neki a cicit.
egy baba 4 hós kora elött semmit nem szokik meg, szinte naponta-hetente változnak a szokásai, egyiknap kézben másiknap ágyban, harmadiknap ringatva.
eéső nincs igazad,minden gyerekem (és a gyerekek a családban) 2-3 hetes kortólát alusszák az éjszakát, egyedül alszanak el, nem ringatva és soha nem volt egyikkel sem gond (kivéve természetesen 1-2 hetet a fogzás alatt)
a gverek pillanatok alatt alkalmazkodik,az a jó neki ha állandó szertartások vannak,nem minden nap váltzozók.
Ha egyedülalszikel,akkor az ébredés is egyszerűbb, hiszen nem sír, ott ébred ahol elaludt.
figyelj, nagyon ritka az olyan baba akit "leteszel oszt jól elven"
nagy szerencse ha egy baba elalszik cicin, hisz akkor nem kell cipelni a fenekét, ringatni, babakocsiztatni, le van tudva az etetéssel az altatás.
szerintem örülj neki és egy 2 hetes babát ne akarj "elfoglaltatni magával", az majd akkor ha már rendesen lát, nyúl a dolgokért, tornázik, tehát olyan 3-4 hónapos korától lesz majd el 5-10 percre
4. válaszoló, nagyon nincs igazad. a baba nem alkalmazkodik, hanem megtanulja, hogy hiába sír, senki rá nem bagózik. nagyon nem ugyanaz a kettő, nem szabad összekeverni.
ki így ki úgy, én semmiféleképpen nem tanácsolom ezt a módszert, antiszociális embereket lehet így nevelni, nem érző, kiegyensúlyozott kis emberkéket
4. válaszoló vagyok,én pszichológus, a férjem orvos. nagyszülők orvosok és pszichiáter. Hidd el nincs gond a gyerekeinkkel.
Nem arról van szó, hogy nem bagózol rá, arról van szó, hogy hagyod elaludni magától, nem veszed ki, nem kelted fel újra és újra.
ilyet soha nem mondtam,mint ahogy nem is vertem soha a gyerekeimet. Illetve egyszer a lányom,amikor a hajcsatot próbált betuszkolni a konnektorba, akkor ráütöttem a kezére.
idestova 20 éve végeztem, ráadásulcsaládpszichológiával foglalkozom,plteljesen lestrapált, idegbeteggé lett anyákkal, akiket 1 év után a férjük is elhagyna, azért jönnekhozzám.
Azt hiszem ma az egyszerű dolgokat szeretik az emberek (és elsősorban az anyák) elbonyolítani. Már nem hallgatnak se a szülőkre (akik azért mégis felneveltek pár gyereket) se a szakemberekre. csak az Xy könyvre.
Az eredményt nap mint nap látom a praxisomban
szerintem egyszerűen gyerekfüggő, melyik, mit, hogyan és mikor szokik meg. :)
Szerintem bármikor próbálkozhatsz átszoktatni, csak ne kényszerítsd semmire. Úgyis látod a jelzéseit, és tudsz majd aszerint cselekedni.
Amúgy, ha már itt tartunk kinek miben van igaza, az sem igaz, hogy később nehezebb ágyba szoktatni. :) A lányommal egy ágyba aludtunk, szopizva aludt el, egy évesen kezdtük kiságyba, külön szobába szoktatni, amit 2 hónap alatt teljesen megszokott, és 17 hónaposan már nem kellett cici az elalváshoz sem, azóta meseolvasás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!