SOS! Kisfiunk 13 és fél hónapos. Napközben csak babakocsiban képes aludni. Hogy szoktathatnám le? Mért nem tud a kiságyban aludni?
Nyári baba, így kezdettől fogva a babakocsiban intézte a napközbeni alvásait. Még mindig 2-szer alszik, délelőtt és délután is egyszer. Sajnos csakis kint. A babakocsiban kb.10 perc és elalszik. Háromnegyed vagy egy órát kb. Aztán du.4 óra körül is alszik egyet. Ez így jó is lenne, ha mindez a kiságyban történne.
Két napja próbálkozom, erről leszoktatni, de reménytelen a helyzet. (Tudom, ezt már rég meg kellett volna tenni,de valahogy a jó idő miatt mindig megszántam, mért legyen bent, mikor kint süt a nap. Régebben is próbálkoztunk már a leszoktatással, de mindig kudarcba fulladt a dolog, ahogy most is.) Szóval képtelen elaludni az ágyban. Ordít, toporzékol, aztán megnyugszik, nézelődik, forgolódik, mindig azt hiszem, hogy nemsokára elalszik aztán mégsem, valahogy magához tér, felébred, a szemét még véletlenül sem csukja be. Ha kimegyek a szobából még jobban üvölt. 2 órán keresztül altattam mindkét nap, így aludt el holtfáradtan.
Éjjel a tejcin elalszik és csak beteszem az ágyba. Van a mikor átalussza az éjszakát, van mikor nem, de igazából a napközbeni alvás a probléma.
Már kinőtte a babakocsit, nem lehet abban altatni, meg különben is jön a tél. Tavaly télen is kint aludt. Már akkor megpróbáltuk a leszoktatást, akkor sem ment.
Kérem mielőbbi segítségeteket, mert ez már tarthatatlan állapot. Nem bírom ki azt a két óra hosszát, amíg ordít, még el nem fárad. Két órát küzdünk egy háromnegyed órás alvásért.
Köszönettel: Bori
A l´nyom 11 hós koráig babakocsiban aludt napközben.
Ekkor váltottunk 1xi alvásra.Akkor elég fáradt volt ahhoz,hogy elaludjon a kiságyban.
Már a fiad elég nagy az 1x i alva´shoz.Próbáld ebéd után letenni,mikor eléggé la´tod rajta,hogy fáradt,álmos.
Hidd el beválik.
Legalábbis a lányom azóta alszik rendesen a kiságyban napközben.
Egyetértek az előttem szólóhoz. Az én fiam is hasonló módszerrel szokott át a kiságyra.
Akkor aztán délután aludt másfél két órát is. Kitartás kell hozzá, de megéri.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!