Kisfiam 6 hónapos és csak szopizás közben alszik el. Mindenki azt mondja nekem ez nagyon rossz szokás. Szerintetek? Hatásos lehet sirni hagyni?
Szerintem sírni semmiképpen se hagyd... Lehet hogy a nagymamák hagyhatják sírni az unokájukat, de Te az édesanyja vagy, tudnia kell a gyermekednek hogy Rád bármikor számíthat. Amíg nekem is szopizott (sajnos csak 3 hónapig)én nagyon boldog voltam ha rajtam aludt el, mert szerintem az azt jelentette, hogy jól lakott és elégedett! Szerintem csak akkor szoktasd le erről, ha Neked válik kényelmetlenné a dolog. Másrészt pedig ennél nagyobb öröme nincs egy kisbabának (gondolom én) ha érezheti az anyukáját. Az etetéssel pedig hogy lehetne elkényeztetni egy babát? Hiszen egyszer úgy is leszokik a ciciről és akkor nem is fog Rajtad elaludni.
Nekem a csecsemősök a kórházban nem hagyták hogy elaludjon rajtam, amikor csukta le a kis szemeit, azonnal elkezdték az arcát van a tarkóját simogatni, vagy rám parancsoltak hogy vegyem le egy pár másodpercre ciciről.
Addig élvezd ki amíg lehet. A lányom 10 hónapos és egy hét alatt hagyott ki három cicizést így már nem alszik el rajta, bevallom nekem hiányzik.
Az anyósok meg mindig nagyon okosak! Te ismered a babád, te tudod mi nyugtatja meg, nem ők.
Én is mindig ott vagyok, ha kell.
A sírni hagyás nálunk sem vált be mert annyira zokogott, hogy végképp nem tudott elaludni. És egyébként is ha sírva alszanak el nagyon stresszes az alvásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!