Sírni hagyni a babát amég el nem alszik?
6/5 hónapos a kislányom. Mindig vagy cici vagy ölbe alszik el. Ez engem egyáltalán nem zavar. Viszont a védőnő azt mondta,hogy kezdjem neki megtanítani,hogy elaludjon egyedül is. Azt tanácsotam,hogy üljek mellé ha látom,hogy fáradt és ne vegyem fel őt néha simogassam meg és beszéljek hozzá hagyjam sírni még el nem alszik. Imádom a lányom és nincs szivem ezt csinálni vele.
Szerintetek?
Mi sem hagytuk soha hogy sirjon.
Nevelesi filozofia kerdese.
az tényleg jó ha megtanul egyedül elaludni.mert láttam olyat amikor az anyuka a 4 évesét még mindig ringatva altatta.
azt a módszert én is alkalmaztam,hogy: szoptatás után,egy kis ringatás után beraktam az ágyba,és vártam hogy mi lesz..! ha sírt (már perdig sírt-hiszen előtte csak cicin aludt el) akkor nem rohantam be rögtön,hanem csak egy-két perc után. majd megpróbáltam az ágyból nem kivéve megvigasztalni. aztán megint ki-és most csak 2-3 perc múlva mentem be. ez nem olyan dúrva módszer,hiszen nem hagyom magára.viszont előbb utóbb megtanulja hogy ne a cicin aludjon el. Én a napközbeni alvásnál kezdtem az átszoktatást-és egész hamar megszokta. mindkét gyerekemnél bevált.
ha téged nem zavar a ciciztetés/ringatás akkor nem kell semmire sem tanítani. Én 2 óráig ringattam ciciztettem de sose aludt 15 percnél tovább, ezért mindkettőnk érdekében bevezettem amit a védőnőd mondott (5 hósan). Ha sirt bementem megnyugtattam kimentem. Első este fél óráig sírt. Onnantól pedig 5 percen belül sírás nélkül magától elaludt. Úgy gondoltam, ezzel kevesebb rosszat teszek, mint ha egy éves koráig napi 4 órát alszik.
Viszont pár napja rászokott, hogy csak akkor alszik el a kiságyba, ha 4-5 percig vele vagyok és fogom a kezét. Ez nekem igen kellemes :) úgyhogy most így altatom.
De a módszer annyiban használt, hogy ha éjjel vissza kell altatni, az nem 2,5 óra mint eddig, hanem 10 perc. illetve nappal is alszik 3*30 percet, néha többet is, de hangsúlyozom nekem nem volt más választásom mert sehogy máshogy nem tudott elaludni .
Én biztos nem hagynám... Ha megérik rá, elalszik majd egyedül, gondlom 4-5 évesen már nem lóg majd a cici a szájából... Ezt a pár hónapot pedig kibrod. 3 gyerekem van, 1 éves koruk körül már mind aludtak egyedül, pedig előtte kellett a cici, volt amelyikkel együtt is aludtunk... Szóval én nem hagynám.
"ne hagyj sirni" pont ma láttam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!