Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nagyon szörnyű, hogy míg a...

Nagyon szörnyű, hogy míg a pici alszik az idő alatt elszaladok a nagyobbikért az oviba?

Figyelt kérdés
15 hónapos a pici és sokszor annyira rosszul jön ki az alvás, hogy pont akkor alszik, mikor mennem kellene a nagyért az oviba. Bizony néha úgy szaladtam el, hogy a kicsi aludt, úgy gondoltam, hogy ha fel is ébred akkor a kiságyban baja nem lesz, nem ránt magára semmit, nem esik ki, így ott mertem hagyni. Mikor a barátnőm ezt meghallotta szörnyülködött, hogy ő bizony nem tudná otthagyni, nem is érti, hogy én hogy merem, ő igyekezne úgy altatni, hogy jól jöjjön ki. Én is igyekszem, legtöbbször sikerül is, csupán 4-5 alkalom volt szeptember óta, hogy így kellett megjárnom az ovit. De a barátnőm szerint ez nagyon gáz, nem kellene magára hagynom még arra a 15 percre sem.
2015. jan. 19. 14:46
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
80%
Az utcánkba védelembe vettek ezért három gyereket. Rosszkor jött a védőnő.
2015. jan. 20. 12:05
 42/47 anonim ***** válasza:
33%

Igen, gyakorlatilag az életével játszol.

Elhiszem, hogy ez kényelmesebb - amúgy b.kocsiban altatni? -, meg minden, de bármi történhet, amibe belehalhat a gyereked, pl. lakástűz, bombariadó, stb.

Mellesleg nem a gyerek körül forog a világ, nyugdtan tolhatod az alvását, max. nyűgösebb lesz, de legalább életben.

A párod mit szól hozzá, amúgy?!

2015. jan. 20. 13:28
 43/47 anonim ***** válasza:
15 hónaposan az én ygerekem sokszor már nem is aludt délben. Volt, hogy úgy jött ki, 3 fele aludna, de akkor meg nem engedtem! Olyankor az esti alvás katasztrófa, akkor már inkább ne aludjon. Ha 1-ig nem aludt el, akkor napközben nem volt alvás, ennyi.Ha el is aludt délben 3-kor szigorúan ébresztettem.
2015. jan. 20. 13:57
 44/47 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok! Én írtam ki a 37-es válaszoló által belinkelt kérdést. Ott azóta történtek fejlemények, nem kellett szólnom a védőnőnek, ugyanis pár napra rá az anyuka egyik ilyen sétája alkalmával valamiért hazaugrott a férje és majdnem szívbajt kapott, hogy ott találta a picit egyedül a lakásban. Nem messze laknak tőlünk, onnan tudom, az összes környező lépcsőház ettől a történettől hangos, az apuka nagyon kiakadt.

Kérdező, kívánom, hogy ne történjen semmi a kicsiddel, de én inkább elviselném, hogy nyűgösködik, mint hogy valami baja essen amíg egyedül hagyod a lakásban. Ha minden nap ugyanakkor elindultok és utána teszed le aludni, akkor egy idő után hozzászokik ehhez a napirendhez. Ha pedig mégis elalszik, ébreszd inkább fel. Inkább tedd meg azt a 15 perces utat egy nyűgös gyerekkel, mint hogy arra érj haza, hogy valami baja lett, szerintem sosem bocsátanád meg magadnak.

2015. jan. 20. 14:25
 45/47 anonim ***** válasza:
50%
Igen, nagyon szörnyű. Inkább kérd meg az egyik szülőt hogy ezen ritka alkalmakkor kísérje el a nagyobb gyerekedet. Biztos van aki felétek lakik.
2015. jan. 20. 16:17
 46/47 anonim ***** válasza:
50%
Számomra igen, nagyon szörnyű.
2015. jan. 21. 00:32
 47/47 anonim válasza:
50%

Én sem hagynám magára... az enyém mostanában többször felsír de ha meglát vissza alszik, de ha nem akkor ordít torka szakadtábol.

van ilyen ugy mert van h nem tudok a wc-ről sem felugrani 1 mp alatt... viszont az enyém türelmetlen...

2015. jan. 22. 17:14
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!