Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nagyon szörnyű, hogy míg a...

Nagyon szörnyű, hogy míg a pici alszik az idő alatt elszaladok a nagyobbikért az oviba?

Figyelt kérdés
15 hónapos a pici és sokszor annyira rosszul jön ki az alvás, hogy pont akkor alszik, mikor mennem kellene a nagyért az oviba. Bizony néha úgy szaladtam el, hogy a kicsi aludt, úgy gondoltam, hogy ha fel is ébred akkor a kiságyban baja nem lesz, nem ránt magára semmit, nem esik ki, így ott mertem hagyni. Mikor a barátnőm ezt meghallotta szörnyülködött, hogy ő bizony nem tudná otthagyni, nem is érti, hogy én hogy merem, ő igyekezne úgy altatni, hogy jól jöjjön ki. Én is igyekszem, legtöbbször sikerül is, csupán 4-5 alkalom volt szeptember óta, hogy így kellett megjárnom az ovit. De a barátnőm szerint ez nagyon gáz, nem kellene magára hagynom még arra a 15 percre sem.
2015. jan. 19. 14:46
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
hozd el délben a nagyot, ilyen egyszerű.
2015. jan. 19. 15:48
 22/47 anonim ***** válasza:
70%
Egy 15 hónapos már egyáltalán nem pici, mi van, ha pont akkor tanul meg kimászni az ágyából, amikor Te távol vagy? Nagyon felelőtlen viselkedés. Sosem hagynám egy pillanatra sem magára az ilyen korú gyermekemet, még a nagyobbat sem. Lehet egy lakástűz, betörés, vagy beletörheted a kulcsot a zárba, amikor jössz haza, elveszítheted a lakáskulcsot vagy elüthet az utcán egy autó. Esetleg rosszul lehetsz házon kívül.
2015. jan. 19. 15:48
 23/47 anonim ***** válasza:
70%

Ha elektromos tűz lenne, -ami bármikor bármelyik lakásban megtörténhet- bent égne a babád! Te bőrtönbe kerülnél. Szóval nem az a lényeg, hogy ott sír 15 percet, hanem a felelősség. Te lennél a felelős.

Szóval ezentúl öltöztesd fel, és a babakocsi téve, alhat tovább.

2015. jan. 19. 15:50
 24/47 anonim ***** válasza:
70%
Nem, nem hagytam még itthon a kicsit. Pedig kb 5 perc alatt megjárnám az ovit kocsival. Volt már úgy, hogy a nagyobb vacakul lett az oviban, pont aludt a kicsi, igen kivettem az ágyból, öltöztettem és mentünk. Aztán itthon szépen visszaaludt.
2015. jan. 19. 15:50
 25/47 anonim ***** válasza:
70%

Egy 15 hónapos baba már akár valahogy kitornázhatja magát a kiságyból, anyukám mesélte, hogy kb. ennyi idős lehettem, amikor aludtam, ő kiment a konyhába mosogatni, és egyszer csak megjelentem a konyhaajtóban, azóta sem tudja senki hogy kerültem ki a kiságyból, pedig már 35 vagyok :D. Szóval gondolj bele, hogy mi van ha véletlenül kimászik, úgy már koránt sem veszélytelen egyedül lennie a lakásban.

És igen, nem beszélve arról, hogy ahogy a többiek is írták, Veled is történhet valami.

Szerintem kisebb bajt csinálsz azzal ha felébreszted amikor menni kell, mint ha egyedül hagyod.

2015. jan. 19. 15:51
 26/47 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező,hová tűntél!!??Reagálnál a dolgokra?
2015. jan. 19. 16:04
 27/47 A kérdező kommentje:

Igen, reagálok, nem tűntem el, csak közben mennem kellett az oviba, és mivel a kicsivel egy órát küzdöttem és nem aludt el, így együtt mentünk.

Higgyétek el én sem szívesen hagytam itthon, de sajnos éjszaka nagyon rossz alvó baba és napközben mikor végre elalszik az nagy áldás, és ha menni kell valahova, hát nem szívesen ébresztem fel. Na nem azért mert nem szeretek vele foglalkozni, de egy kisbabának nappal még azért aludnia kell. És mikor végre elalszik akkor gyorsan elszaladok a nagyért. Na de ezt írtam is, hogy nem minden nap, tehát nem rendszeresen, sőt néhány alkalom volt csak.

De akkor ennyi erővel el se induljak soha sehova, mert baleset érhet? Azért ennyire nem kell kisarkítani szerintem, jól lehordtatok itt mindennek.

Ha kidugja a lábát a rácson és megfordul, eltöri, na, ez ha itthon vagyok is megtörténhet. Persze előfordulhat elektromos tűz is, de sajnos nem tudok senkit iderendelni, hogy míg elszaladok a nagyért addig felügyeljen a picire ha épp alszik, a férjemet se látjuk sokszor napokig a munkája miatt.

A babakocsiban se alszik a gyerek, csak feszíti magát, ordít, főleg ha álmos. Amióta jár alig ül meg a kocsiban. És akkor ha már kisarkítjuk a dolgokat, így is elüthet bennünket az autó. Akkor inkább aludjon otthon egymaga.

Na de nem akarok kifogásokat keresni, sajnos előfordult pár alkalom, hogy itthon kellett hagyjam, mert ezt gondoltam akkor jó megoldásnak.

Kaptam üzenetet egy anyukától, aki szintén hasonló cipőben járt, sajnálom, hogy rajta kívül más nem írt, csak negatív kritikát olvashattam.

2015. jan. 19. 16:31
 28/47 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. Én nem bántottalak, nem neveztelek semminek, válaszoltam a kérdésedre, még azt is írtam, hogy nem kell azért itt a válaszolóknak túlzásba esniük. Én amíg alszik a fiam (már 2,5 éves múlt, csanás, de időnként beteg és itthon van) leszaladok a kutyával pisilni (3-4 perc), szóval nem vagyok az a paraanya, de amit te csinálsz abban vannak veszélyek és ez tény. sajnálom, ha más választ vártál.
2015. jan. 19. 16:36
 29/47 anonim ***** válasza:
44%
légzésfigyelő jelez... gyerekek tízezrei nőttek ám fel néklüle...
2015. jan. 19. 16:46
 30/47 anonim ***** válasza:
A véleményünket kérdezted, és mivel sokak számára elképzelhetetlen a helyzet, igen kiakadtunk, és felelőtlenségnek találjuk. Ha tud járni akkor sétálni is tudtok (hiszen azt mondod csak pár perc az egész, gyanítom nem kell messzire menni). Azért ne legyél kiakadva mert el vagyunk ájulva a sztoridon. Ha ne adja Isten bármi történik a gyerekeddel...akkor biztos vagyok benne hogy inkább felkeltenéd vagy később indulnál a nagyért.
2015. jan. 19. 17:06
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!