Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Normális, ha a kisfiamat...

Normális, ha a kisfiamat nehéz altatni és már 14 hónaposan nappal alig akar aludni?

Figyelt kérdés

Hónap végén lesz 15 hónapos.

Nappal már bármit csinálok nem akar aludni vagy már annyira kitolódik (most aludt el és már majdnem 2 óra van), hogy az esti lefekvés fog csúszni tőle.

3-ra pedig megyünk a nagyért a suliba..

Reggel sem kel későn, mert legkésőbb fél 7-re már ébren van.

tegnap 13:52
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Az enyém egy éves kora óta nem alszik napkozben. Normálisnak normális, de nem átlagos
tegnap 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mind a 2 gyerekem 1 évesen elhagyta a nappali alvást. Úgyhogy ugyan azt tudom írni, mint 1, hogy normális, de ritka.
tegnap 14:23
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

Hajjaj... Ugyanennyi idős a kisfiam, ma 1 órán keresztül "birkóztam" vele mire elaludt. De most fogadok, hogy fél 4-kor nekem kell majd felkelteni, hogy éjszaka aludjon.

Ami nekem nagyjából beválik, hogy valahogy le kell nyugtatni, hogy ne pörögjön, mint a búgócsiga. Altatót játszó felhúzhatós plüss, éneklés ilyesmi, meg a legnehezebb, hogy te nyugodt maradj. Nyilván ha tiszta ideg vagy mert nem alszik és időre kell kelni, akkor nem is fog aludni...

tegnap 14:26
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
a sikeres altatás elsősorban az ébrenléti időn múlik - mit csinál(tok), amikor ébren van? tud eleget mozogni friss levegőn pl? képernyőt néz-e, tévé megy-e a háttérben?
tegnap 16:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Abszolút semmit nem néz, nincs nálunk tv adás sem.

Csak olvasott mese van.

Délelőtt is szoktunk kint lenni, mellettünk van egy nagy park, játszi.

A lenyugtatas, ami nehéz.

Mikor elkezd fáradni, a kanapén akar futni, tetszik neki, hogy puhára esik. Vagy éppen futkos.

Ma 2-től aludt fél 4-ig de közben is megebredt és vissza kellett altatni.

Viszont az este így most megint nagyon kitolódik :/

tegnap 16:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Ekkora gyerek még sokszor kétszer alszik, lehet, hogy jóval korábban kéne altatnod, mert túlfárad. (Másfél éves kor körül állnak át stabilan az egy napközbeni alvásra.)
ma 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!