Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor lesz jobb a helyzet ?...

Mikor lesz jobb a helyzet ? Mit tehetnék a pozitív változásért?

Figyelt kérdés
Lassan 11 hónapos baba éjjel ugyanúgy mint az újszülött aki cicizik 1-1,5-2 óránként felkel,pedig 6 hónapja tápszeres. Örültem is,hogy majd így többet fog éjjel aludni…külön szobában alszik két réteg ruhában,23 fok sincs a lakásban. Már kezdem unni hogy nem tudok egyhuzamban 3 órát aludni,és kimerült is vagyok,közben nyelvizsagára készülök,a gyerek miatt szerintem kidobom a több százezret az ablakon ha nem hagy aludni…
tegnapelőtt 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

19 fok van nálunk és egy réteg ruha a gyereken.

Valószínűleg a gyerekednek melege van és szomjas, azért kel olyan gyakran

Azt még miből gondoltad, hogy ha tápszerre lesz többet fog aludni?

El vagy tevedve.

tegnapelőtt 17:33
 2/11 A kérdező kommentje:
A babás csoportban mondta a többi anyuka hogy akinek tápszeres jobban alszik. Akkor megpróbálom egy réteg ruhával,köszi. Éjjel vizet nem igen iszik,simogatom és vissza alszik ha nem akkor két órát fent vagyok vele mert ő nem álmos..
tegnapelőtt 17:41
 3/11 anonim ***** válasza:

Tényleg soknak tűnik a ruha.

Nekem a nagyobb volt tápszeres, kegyetlenül rossz alvó volt.

tegnapelőtt 17:49
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
“ Már kezdem unni” 🤣 ez a jó abban amikor a valóság helyett cukormázba mártott sztorikat hallgatsz csak az anyaságról, mielőtt gyereket vállalsz. Pedig ez kérlekszépen a veleje az egésznek. És RENGETEG ilyen lesz még, amikor igenis fel fogod magad, a nyugalmad, az alvásod és bármidet IS áldozni azért a kölyökért, mert ez ilyen. A hisztis dackorszak, a fogzás, az ellenállások, a tinikorszak és millió ilyet lehetne sorolni. Nem a gyerek akart megszületni, jelzem.
tegnapelőtt 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem a baba miatt dobod ki a pénzt. Egy gyerek ezzel jár azon szerencsés kivételekkel akiknek elég segítségük van és jó természetű babájuk, hogy egy egyetemet is el tudnak végezni… volt ismerősöm aki az első gyerek mellett elvégzett egy egyetemet a második mellet meg örült, hogy él. Ha nagyon kell az alvás rakj be egy matracot és az első ébredéstől aludj vele. Az enyém már 3 éves még most is kel éjszaka de már dolgozni is kell szóval ha felébred alszok vele ha nem akkor reggel a helyemen kelek. Igen tudom ne aludjunk a gyerekkel de sajnos nem tehetem meg hogy 2-3 órákat fent vagyok éjszaka. És nem minden gyereknél jön be a taktika, hogy majd megszokja és alszik egyedül.
tegnapelőtt 17:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Azoknak az anyukáknak csak éppen szerencséjük volt vagy hazudtak. Nekem mindkét gyerek tápszeres volt és 2 éves korukig minden egyes éjszaka keltek. És a hőmérsékletnek sincs sok köze hozzá. De az a két réteg ruha és 23 fok soknak tűnik. Öltöztesd alább, hátha segít. De ha nem sem tudsz sok mindent tenni, a gyerek vállalás evvel jár. Talán annyival jobb lesz, hogy max 1-2x kel csak.
tegnapelőtt 18:42
 7/11 A kérdező kommentje:

Nekem semmilyen segítégem nincs,a férjem nem kel fel hozzá,örülök hogy nappal amíg itthon van foglalkozik vele amíg én főzök vagy takarítok,vagy “iskolába járok”hallgatom is mindig hogy mikor ő itthon van neki mindig babáznia kell(régen mindig futni járt és azóta nem tud menni)

Persze hogy unom már,miért ne mondhatnám ezt?! Nem bűn. Nem azt írtam hogy megbántam az egészet! Szó sincs róla,csak jó lenne nem ennyiszer vagy két órákat fent lenni…nem viszek matracot,nem alszok vele,megszokja aztán majd azt fogja elvárni mindig.Mi szeretnénk normálisan élni,aludni a mi szobánkba,nem gyerekekkel. Nem az a normális hogy 5 évesen a szülőkkel alszanak a gyerekek…max a két gyerek aludjon együtt, mi szülők is együtt,nem azért fizetjük a 350 ezres hitelt (nagy házunk van) hogy egy szobába aludjunk,akkor elég lett volna egy 50nm vályog lyuk is ha ez lenne az igényünk…A férjem előző házasságából visszamaradt gyerek is 10 éves koráig aludt az apjával(elváltak)ha nem lennék még most is együtt aludnának…hát nekem nem kell ilyen beteg gyerek…

tegnapelőtt 20:28
 8/11 anonim ***** válasza:
22%

#7 no elmész te valahova magadnak.

Kinlodj akkor, meg nyird ki magad, a gyereket a házasságodat is nyugodtan.

Csak hogy tudd, a lányom 7 éves koráig velem aludt, és semmi az ég adta világon nincsen vele, okos, türelmes, normális gyerek.

Fiam 3, nemrég szoktattuk őt külön ágyba.

Lenezel másokat, aztán te nem tudsz mit kezdeni a gyerekeddel.

tegnapelőtt 20:58
 9/11 Bogica0616 ***** válasza:
Ezek szerint csak van segítséged. Te írtad, ha a férjed otthon van, akkor ő van a gyerekkel. Te meg iskolában vagy... Hát igen attól, hogy még tápszeres, még igen is kelni fog. Majd jobb lesz egyszer. Ősi ösztön, hogy igényli a közelséget. Valószínű, ha vennéd a fáradságot és meletetek aludna nem kelne fel annyit. De ez a te dolgod, te bajod, hogy nem alszol.
tegnapelőtt 22:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem csak troll lehetsz. Fáradtság ide vagy oda, jó érzésű anya ilyenekkel nem érvel. Kit érdekel, hogy mennyi törlesztőt fizettek és mekkora a házatok? Ez a ti igényetek, nem a gyereké. A gyereknek biztonságos kötődés kell és közelség, amiben benne van, hogy fogod a jelzéseit és reagálsz rá. Igen, éjszaka is. A gyakori kelésekre két opció van. Vagy császkálsz hozzá amikor csak megébred, vagy rosszabb időszakokban nála alszol, jobbakban meg a helyeden. A nagyobb gyerekemmel ezt csináljuk, nem szokta meg és nem igényli, hogy állandóan vele aludjunk. (Ja, vagy persze lesz*rod és hallgatod, ha sír, de normál helyen ez nem hiszem, hohy opció.)

Mindkét gyerekem anyatejes (volt). A nagy nagyon jó alvó alapvetően, de így is vannak időszakai, amikor 1-2-szer még kel éjjel (3 éves). A pici borzalmas alvó, most éjjel pl. konkrétan szerintem semennyit nem aludtam igazán mélyen. Nála a 2 kelés az a mindenkori minimum, rosszabb időszakaiban ő óránként kel. Borzalmasan fáradt vagyok, de ez van, ezt vállaltam. Majd jobb lesz.

tegnap 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!