Hogyan altassam el?
4 hónapos eddig cicin aludt el,úgy hogy mellé feküdtem a nagy ágyba majd amikor jól bealudt átviszem a kiságyába de szeretném erről leszoktatni.
Éjjel jól alszik 1-2-szer kel csak fel akkor persze kap cicit.
Milyen módszert ajánlotok erre?
Aludj jó gyermekem című könyv segít, esetleg a Ferber módszer ha a kettő nem egy és ugyanaz?
Mind a 2 egyformán gyerek ellenes módszer, a gyerek egy idő után rájön, hogy hiába ordít anya nem jön segíteni, beletörődik és elalszik egy idő után.
Még olyan pici, add meg Neki a biztonságot, hogy segítesz elaludni. Hidd el el fog ez múlni, ahogy növekszik, de még nagyon pici, szüksége van a biztonságra.
Az említett könyvekben arra lesznek megtanítva, hogy segítséget kérnek, de azt nem kapnak.
A nagyobbnál nem alkalmaztam egyik módszert se most az az eredménye, hogy 2,5 éves és csak összebújva hajlandó elaludni. Utána kiosonok a szobából.
Kicsit nehéz megoldani mert apa 24-72 órába dolgozik így ilyenkor mindig a nagyszülők segítségére van szükség. Egy emelet választ el tőlük. Hála Istennek
én lehet hogy lélektelen és balf.sz vagyok, de én nem voltam képes altatni, egyszerűen nem aludt el ha ott voltam.
így bevezettem pár hónaposan (mivel nappal sem aludt) hogy este 8-kor otthagyom egy diszkrét világítással és lelépek amég el nem alszik.
első pár alkalommal kékre ordította magát, de később nem hisztizett hanem simán elaludt.
most 9 éves, és a mai napig menetrend szerint elalszik este 8-kor, ha más program van, akkor sem tud fent maradni, automatikusan elalszik.
En ugy altatom,hogy probalom meg ebren letenni az agyaba es megkapja a cumijat.Ha sirni kezd akkor felveszem,megnyugtatom, majd ismet leteszem.Ha tul sok inger erte elalvas elott van hogy tobbszor kell ismetelni a felvesz-megnyugtat-letesz procedurat, maskor elsore sikerul.Viszont soha nem hagyom sirni.
Szerintem egy probat meger,bar az elso alkalommal biztos sokszor kell majd felvenned mire siras nelkul magatol elalszik. Sok sikert es nem utolso sorban turelmet kivanok hozza.
ugyan igy voltam, 3 hettel ezelott uj napirendet kapott (2 orat lehet ebren, alatta jatek, jo sok.levego hogy elfaradjon) es elkezdtuk a Ferber - suttogo kevereket.
fuggony behuz, agyba betesz, altatodal, kimegy. egy perc mulva bemegy simi simi kimegy (cumi bar kikopi). 2 perc mulva bemegy, ha nagyon nyuszog felvesz megnyugtat vissza tesz kimegy. utanna 5 perc, majd 8 perc, majd 15...itt mar tuti elalszik de altalaban 5 perc alatt elalszik.
az elso nap is csak 15 percet kinlodott reggel, a delutani alvasok elott viszont majd egy orat...aztan rajottunk h tul keson rakjuk le. elobbre hoztuk delre,es rogton el is aludt 5 perc alatt es azota se kell neki tobb, pedig igazi cici fuggo volt.
semmi bajuk nem lesz ezektől a módszerektől, viszont mindog vedd fel es vigasztald meg ha sirna, es legyel kovetkezetes ne add fel. az elso nsmap tenyleg sir alar 30 percet is, de utana poccre elalszik.
én mindent vegig probaltam altatas cimen, eloszor ringatas babakocsi, aztan minden elvem feladva cicin majd osszebujva, aztan mikor napkozben mar egyaltalan nem aludt ha ott voltam ha nem, ugy gondoltam nincs vesztenivalo mert az art a legtobbet ha nem alszik. akkor kezdtem el a modszert es ma mar csak azt banom h nem elobb..
engem 2 testver mellett hagytak sirni, a ferjemet is masodikkent, ennek ellenere mindketten jo alvok vagyunk es nagyon kiegyensulyozottak, a kapcsolatink pedig nagyon jo a szuleinkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!