Hogyan altassam el egyedül 1 éves kisfiamat?
Figyelt kérdés
Születésétől kezdve csak úgy aludt el, hogy ölbe véve járkáltunk vele, volt, hogy pár percig csak, de sokszor órákon át. Most már 1 évesen elég nehéz így, neki sem és nekünk sem túl kényelmes, de sajnos másként még most sem tud elaludni, sem este, sem délután. Próbáltam már mindent (melléfekve, letéve ágyába, mi ágyunkban összebújva, fotelban ülve, babakocsi) de egyik sem vált be. Mondjuk hozzáteszem, hogy nem vagyok híve annak a módszernek, hogy leteszem és hagyom sírni. Ő nem csak simán sír, hanem magából kikelve, torka szakadtából, kínkeservesen bömböl ilyenkor, ezt nehéz sokáig hallgatni, és várni, hogy majdcsak abbahagyja. Nagyon felhúzza magát ilyenkor, szinte kikel magából, alig kap levegőt a sírástól. Szóval ha van ötletetek, akkor inkább mást módszert várnék, még ha ez tűnik a leghatásosabbnak is. Előre is köszönöm a válaszokat! Másoknál ez hogy alakult, meddig kellett altatni? Nekem már az is nagy eredmény lenne, ha mellé fekve elaludna. De rögtön felpattan és játszana ilyenkor.2014. szept. 21. 22:58
2/8 anonim válasza:
Én beraktam az ágyába, és amíg el nem aludt, simogattam a hátát betakarva, és énekeltem neki. A Tavaszi szél volt a kedvenc, arra mindig nagyon könnyel elaludt. De volt olyan is, hogy fogta a kezemet, és úgy aludt el, utána meg kiszöktem.
Nekünk az ágy a kiságya mellett volt, és csak a rácson kellett a kezemet bedugnom.
3/8 anonim válasza:
Az nem baj, ha felpattan. Feküdjetek le a nagyágyba, ha menni akar, hadd menjen, csak a szoba ajtaját csukd be, hogy ne lófráljon a lakásban! Hidd el, egy pár alkalom után rá fog jönni, hogy nem olyan mókás a sötét szobában kalamolni úgy, hogy anya az ágyon fekszik csöndben. Azt tanácsolom, hogy ne énekelj, ne reagálj, hanem tégy úgy, mintha aludnál. Fel fog rá figyelni, és előbb-utóbb oda fog húzódni hozzád. A sírnihagyást én is utáltam, nem is alkalmaztam. 8 hónapos volt a kisfiam, amikor már nem bírtam ringatni. Na, akkor fekudtem mellé, és vártam. Egy pár este sírdogált a szoba ajtajában, de nem engedtem ki, megvártam, hogy megnyugodjon. Ez kb. 1 hétig ment így. Azóta már nem mászkál, esti mese után elalszik. Persze, továbbra is mellette vagyunk, de pl. azt is elértük már, hogy Apa is elég. Apukájával is simán elalszik. meg Apa is belealszik az altatásba:-)
4/8 anonim válasza:
Nálunk is ez volt. Én akkor "rágtam be", mikor még azt is megmondta merre sétáljak vele. Ekkor már másfél éves volt...én leraktam az ágyába, mellé ültem és simogattam, énekeltem. Nyilván az elején mindig felpattant meg kiakart jönni, de következetesen mindig vissza fektettem...hát nem volt egyszerű az elején, de ma már szépen elalszik egyedül. Két és fél éves.
5/8 anonim válasza:
11 honaposommal ma kezdtem az atszoktatast. Este a tapszeres uveggel elalszik meg az olemben. Nappal pedig ringatva setaltam vele eddig, de elkezdte magat kifeszegetni a karombol, h rakjam az agyba. Kb egy hete. Persze ezzel meg nem tud mit kezdeni, mert nem tudja mit kell ott csinalni. Ma elszantam magam. Persze vergodes, siras, ki akar jonni, visszafektetem. Delelott 40percig tartott, delutan 30. Hiaba simogatom, eneklek stb, meg talan hergeli is. Csak azt akarja, h vegyem ki. Neha ki is veszem, de ahogy elnemul lerakom (suttogo: felvesz-letesz modszer), de amit erzi, h lefele teszem, mar rakezd. Szoval nekem nincs jobb otletem, es igenis sir. Remelem hamar beleszokik, mert rossz erzes. Amugy csak nekem szol ez a musor, ugyanis ha anyukam altatja (nala), ket perc alatt elalszik az agyban.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Ma kipróbáltam azt, hogy szépen megágyaztam a kiságya mellé a földre, lefeküdtem, besötétítettem, és nem szóltam hozzá, úgy csináltam, mintha aludnék. Délután kb. fél órát mászkált még körülöttem, meg kicsit sírt, hogy zárva volt az ajtó és nem tudott kimenni, de aztán lassan egyre közeledett felém, és végül el is aludt mellettem. Este a tejci után ugyanezt megcsináltam, ekkor már nem akart az ajtón sem kimenni, kicsit forgolódott, fejtől-lábtól, hason-háton, látszott, hogy nem találja a helyét, de ami meglepő, hogy egyáltalán nem sírt (nem úgy mint korábban a kiságyába téve). És így megint kb. 30-40 perc után igaz a lábamat átkarolva, de elaludt mellettem... Juhéjjjj!!!! 1 éve várok erre a pillanatra, nagyon köszönöm a tanácsot!!! :) Reméljük nem egy kivételes nap volt csak a mai, hanem holnap és holnapután is így alakul majd az alvás. Úgy látszik már nem igényli tényleg, hogy énekelgessek, simogassam vagy járkáljak vele, de azért a közelségem kell neki, hogy biztonságban érezze magát.
2014. szept. 22. 21:03
7/8 anonim válasza:
3-as vagyok.
Nagyon örülök, hogy sikerült. Azért lehetséges, hogy lesznek még nehezebb napok, de kitartás! Látod, működik, nem is kell sírni hagynod, szval én ezt a módszert találtam a leghumánusabbnak. Nekünk anno nagyon bejött!
Nyugalmas estét!
8/8 Másiknév válasza:
Akkor ölbe véve járkálj vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!